Terug in de zon

Na een kleine week kan ik weer van de zon genieten. Tsjonge jonge, een mens zou vergeten hoe veranderlijk het weer in België kan zijn. Regen, mist, hagelbollen zo dik als duive-eieren, temperatuurschommelingen van meer dan 10 graden, en dat allemaal op 2 dagen tijd… Ik neem aan dat het eigen is aan het seizoen. En er hangen enorm veel pollen in de lucht.

Elke keer als ik terugkom in België zijn er weer een aantal veranderingen. Zo viel het me nu weer op dat er zo veel camera’s aan de kruispunten staan. Dat moet echt handenvol geld hebben gekost. Bovendien staan er op de autosnelwegen overal enorme borden met het woord “controle”. Het heeft natuurlijk wel effect, want ik zie minder roekeloos gedrag op de autowegen.

Maar werkt dat onderhuids niet op je gemoed, vraag ik me af? Je wordt de hele tijd met je neus op de feiten gedrukt dat je wordt gevolgd, dat men je volgt tot je een foutje maakt. Kweekt dat geen soort van agressie of op zijn minst mistroostigheid?

Andere veranderingen: het niveau van de TV-programma’s (ik heb misschien maar 20 minuten gekeken, maar toch) is erbarmelijk. Ik zal dus niet meer klagen over het niveau van de Griekse TV, want het is niet beter in België. Het enige wat je nog te zien krijgt, is reality TV en degoutante plastische chirurgie. Gelukkig dat Belgen geen kijk- en luistergeld meer hoeven te betalen.

Verder is het vreemd om de hele tijd Vlaams te horen en het viel me op dat het woordje “zo” zeer populair is geworden. Goed bezig, zou men een paar jaar geleden gezegd hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *