Allen naar Amfissa!

Allen naar Amfissa

Allen naar Amfissa

Amfissa is een klein slaperig stadje in de prefectuur Fokida, en het ligt niet al te ver van de Parnassos berg (en Delfi).  Het ligt ook ongeveer 150 km van Athene verwijderd. Veel is er in Amfissa niet te beleven. Enkel wie geïnteresseerd is in archeologie, zal misschien de moeite doen om het stadje te bezoeken.

Waarom biedt Amfissa dan nu de aanblik van een versterkte burcht? En waarom stikt het van de auto’s met Atheens nummerplaten? Omdat vandaag in het gerechtshof van Amfissa de rechtszaak begint tegen de 2 politieagenten die betrokken waren bij het dodelijke incident van 6 december 2008, waarbij de tiener Alexis Grigoropoulos het leven liet.

Om zo veel mogelijk overlast te vermijden, heeft de overheid besloten om het proces niet in Athene te voeren, maar wel in Amfissa dus. Aanvankelijk had men gekozen voor Chalkida (een stad ongeveer 70km ten noorden van Athene, aan de brug die het vasteland met het eiland Evia verbindt), maar de burgemeester aldaar was daar niet voor te vinden.

Ook in Amfissa is men niet zo blij met deze rechtszaak. Men vreest voor relletjes en men vreest dat heel wat oproerkraaiers zullen komen afzakken om de boel op stelten te zetten. Dat ze daarin geen ongelijk hebben, mag de affiche bewijzen, die u hierboven ziet. Daarom hebben vele mensen zich echt verschanst, want ze willen in Amfissa niet meemaken wat het centrum van Athene heeft meegemaakt in december 2008.

De moeder van de overleden tiener heeft nog gepleit bij premier Papandreou om de zaak in Athene te laten voorkomen, omdat wordt gevrees dat heel wat getuigen niet tot in Amfissa zullen komen (het is ongeveer 2 uur rijden vanuit Athene). Daar had de premier echter geen oren naar. En bij eventueel gebrek aan getuigen, zal zeker de vraag worden gesteld over de partijtigheid.

Zeker is dat deze rechtszaak de publieke opinie flink gaat bezig houden. De advocaat van de politieagenten zal wellicht al meteen met een eerste afleidingsmaneuver beginnen: er wordt verwacht dat hij gaat vragen om het proces uit te stellen omdat hij te weinig tijd heeft gehad om zich voor te bereiden (de man heeft heel wat zaken lopen, en schijnt erg goed te zijn, maar zijn televisieoptredens en de publiciteit over zijn spaak gelopen huwelijk met een vroeger fotomodel geven me toch niet indruk dat het hier om een stabiel persoon gaat). Wordt vervolgd en gevolgd door uw dienaar…

11 thoughts on “Allen naar Amfissa!

  1. Kougias. het is een groot schaamte dat deze ding een Griek is. ik schaam mij kapot. misbaksel is hij en nieks anders. nog erger ik begrijp echt niet waarom de zitting niet in de Korydalos zal kan. wat voor een staaat is dat als ze orde niet kan bewaren.
    alsof de familie niet genoeg heeft meegemaakt moet nog ook naar de andere kant ,naar Amfissa. wie weet waar Amfissa is?? en waarom Amfissa en niet Dikea tegen de drielanden punt boven aan.Kastelorizo nog verder en onbereikbaar mischien.
    Wat een bourdelo ,en jammer dat giogakis niet de premier is geworden maar de tsatsa van de winkeltje.

  2. @Tzeni

    Ik had eerder al gepleit voor Kastellorizo. Gewoon alle getuigen in het hotel herbergen, haven afsluiten en niemand kan er bij. Draag je direct ook bij aan de economie van het eiland tijdens de slome wintermaanden…

    Is Kougias de advocaat??!?!!!?! Mijn god, dit is een van de grootste boeven van Griekenland!! Heeft overal en nergens geld zitten. Niemand weet waar hij al die miljoenen vandaan heeft. En hij is een van de aandeelhouders die AEK Athene kapot hebben gemaakt in de begin 2000 jaren. Dan heb je het stuk gemaakt bij mij!! Na AEK Athene heeft ie ook PAS Giannena (de Ajax van Ηπειρος) een kopje kleiner gemaakt als aandeelhouder van de club. Overal geld witwassen…

    Zijn publieke optredens getuigen inderdaad niet over iemand met een stabiele persoonlijkheid. En hij is erg media en camera geil… Een beetje een soort Moszkowicz zeg maar alleen zonder hersenen…

  3. Kougias – μοντελοπνίχτης! De advocaat van de agenten is inderdaad een verwerpelijk creatuur, en de valsheid druipt van zijn blik af. Hij heeft ook een kort lontje en is meer te zien in de panels van roddelprogramma’s op TV, dan in zijn advocatenpraktijk. Dat er nog mensen zijn die deze man onder de arm nemen, kan er bij mij moeilijk in.

  4. hij is kei hard en wint vaak. dus voor je belang is ok. wat zei die lange van ND.Voulgarakis, als het wetelijk recht is ,is ok . of het ethish ok is dat telt niet.
    Jammer iedere dag wordt ik steeds teleurgestelt door deze bende.van Giorgakis bedoel ik.

  5. @Tzeni, laat ons eerlijk wezen: Giorgakis (Papandreou) mag dan wel een sympathieke mens zijn, met goede ideeen, maar dat mensen na 100 dagen teleurgesteld zouden geraken, dat was toch duidelijk, niet? Ze kunnen het onderling niet eens worden. Jammer voor George.

  6. als ik mij niet vergis, verdedigt Kougias dezer dagen ook de familie van die Australische jongen die vorig jaar zomaar door twee prive-bewakers is doodgeslagen in Mykonos? dan staat hij toch een keer aan de goeie kant…

  7. @Hans

    de kant van een vette cheque? was het echt zomaar gebeurd? op mykonos wordt nogal wat afgezopen door de jongeren, dan ben je niet helemaal bij wat je doet…

  8. volgens ‘all accounts’was het toch ‘zomaar’ – in de voormiddag ook… maar ja, dat zal blijken uit het proces… er is veel media-aandacht voor geweest; de vader van de jongen heeft nog toestemming gegeven om het hart aan een ander te geven, een Griek, en die is nu een soort familievriend. Google maar eens ‘Doujon Zammit’.

  9. wrm niet op kreta met name gavdos eiland 🙂 ps kougias was ook een van de verdedigers van die arm veehouders van zoniana ahahahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *