Verlamd

De voorwaarden om Griekse staatobligaties te kopen, zijn erg gunstig sinds Papandreou gisteren de erg strenge besparingsmaatregelen heeft aangekondigd. Ik raad hem aan om snel te gaan lenen, want de euforie zal zeker niet blijven duren op de markten.

Er wordt namelijk heel wat onrust verwacht. Morgen ligt de openbare sector weer helemaal plat. Of dat invloed zal hebben op de vluchten van en naar Griekenland, weet ik niet, maar het scholen blijven gesloten en er zal ook geen openbaar vervoer zijn. De modale Griek weigert om zo zwaar in te leveren om het land te redden, terwijl de politici hebben toegegeven dat ze er de voorbije jaren een boeltje van hebben gemaakt en dat ze “gestolen hebben” (dat hebben ze weliswaar niet met die woorden gezegd). De Griek wil dat er straffen vallen. Zo lang heeft men de openbare financiën leeggeroofd ten koste van hen die nu erg zwaar in de buidel moeten gaan tasten.

De woede is groot. De sociale onrust ook.

Update 17:00h: de verkeersleiders zullen het werk neerleggen tussen 12:00 en 14:00u, dus het luchtverkeer zal morgen zeker in de war geraken.

3 thoughts on “Verlamd

  1. morgen maakt het niet uit. als ze maar de 20ste werken.

  2. En Obelisk blijft maar zeggen :” We vragen geen geld , alleen maar steun ” , dus tegen verlamming : wandelstokken , krukken en rolstoelen .

  3. Ik was gisteren bij de OAED, maar die staakte. Krijg ik meer uitkering als ik voor nop naar de stad rij! Ben ook al 2 keer voor janlul bij de eforia geweest; de eerste keer staakte de belastingsdienst zelf, de tweede keer was ze bezet door stakende boeren.
    Ik weet trouwens niet hoe mensen met een vaste job ooit op vakantie kunnen gaan. Telkens ze naar een kantoor moeten, moeten ze ook een vrije dag opnemen. Enkele maanden geleden kwam ik in de bank en trok een wachtnummertje; 742 wachtenden voor mij, 742. Dat gelooft toch niemand als je dat in Belgie vertelt waar de banken leeg en er 0 wachtenden zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *