15 thoughts on “Ach Griekenland…

  1. bij de vorige kies je text van Nikos Gkatsos. nu Manoli Rasouli. bravo.

  2. mag ik de volgende van Barnalis ,je kan de lied ook vinden bekent met de stem van Bithikotsis.van zijn gedicht de text
    Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
    ― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
    ― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
    ― Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
    Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
    δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα
    http://www.youtube.com/watch?v=1KPT7q0s6Vw&feature=related

  3. Ik wel hoor.. 😉

    Zouden Dalaras en Tsouganakis nog naar Amsterdam durven komen dinsdag..?

  4. @ Bruno, ik denk dat onder de trouwe Gr. fans voornamelijk verbijstering heerst, hoe kan dit zo escaleren.

    @Corry…..ze komen,vast en zeker al zal Michalis wel moeite hebben met de situatie zover ik hem ken.
    Tot dinsdag!!

  5. Natasa, ik weet niet of je in GR woont, maar ik denk eigenlijk dat bij de mensen die hier wonen allerminst verbijstering heerst over de escalatie. Zoals ik meen dat ook @Jenny bedoelde in een andere reactie, is het voor wie de zaken heeft zien evolueren een bijna vanzelfsprekend gevolg. Wat mij altijd verbaasd heeft is dat het niet veel eerder tot uitbarstingen is gekomen; het is net de ‘tolerantie’ (of onverschilligheid) van de bevolking voor sommige waanzinnige toestanden die mij jarenlang verbijsterd heeft. En met molotovs gooien (maw mensen met voorbedachten rade verbranden, want om zo eentje te maken moet je dus benzine gaan kopen, die in een fles gieten, aansteken, en naar andere mensen gooien), past helaas in een lokale traditie van geweld, wreedheid tegenover medeburgers, het dogma van het absolute gelijk. Bv de geschifte hooligans, het binnenlands terrorisme van N17 tot De Kernen van het Vuur, maar evengoed het gebrekkig sociaal systeem of de fakelakia, of het roekeloze verkeer zijn allemaal uitingen van die wreedheid en dat geweld. Let wel: ik wil dit niet zeggen met een vingertje omhoog, ik woon hier bewust en het is dus niet aan mij om te oordelen of te veroordelen, maar ik ik wil wel zeggen dat het, denk ik, voor de meesten die hier wonen helemaal niet verrassend is. Griekenland is geen land van compromissen of mededogen.

  6. Inderdaad @Hans, verbijstering heerst er niet echt hier in Griekenland zelf. Die was er wel in december 2008. Het was toen al een wonder dat er geen doden zijn gevallen.
    Waar ik wel verbijsterd om ben, is het feit dat die molotov-gooiers maar niet gepakt worden. Het is een hardnekkige groep ordeverstoorders die er op uit zijn om te vernielen. Gisteren hebben ze het hele doel van de optocht verstoord. De media had het enkel over de 3 doden. Dan begin je je af te vragen wie baat heeft bij dit soort toestanden…

  7. @Hans, ik woon in Nederland en als ik hier mensen spreek over de Griekse toestanden, dan is er verbijstering over de gang van zaken. Het feit dat ze het nog erger maken dat het al is.

  8. Mijn hart huilt als ik dergelijke beelden zie. Maar dit zal mijn liefde voor Ellada niet verzwakken, integendeel. Maandag ga ik naar de Bozar in Brussel (Dalaras en Tsouganakis) zien. Ik heb zefs uit Duitsland een persacreadtie ontvangen als fotograaf/reporter voor de website Yamas. Ik zie er al naar uit….!

  9. Inderdaad he @Bruno , kerels die met flessen met een vod als lont rondlopen , in het zwart gekleed en dan een mom over de kop , zijn toch wel erg opvallend . En dan zo’n menigte volk ! Waren er niet een aantal stoeren bij die die venten insloten ? Misschien TE verbaasd om te reageren in zulke paniek en men weet nooit wat andere wapens ze op zak hebben . Waar was de politie ? Aan het toekijken ?
    Zulke massale bijenkomsten zijn DE uitgekozen gelegenheid voor paniek scheppers , idem bij voetbalmatchen . Die lieden moeten toch wel een heel bepaalde inborst hebben . Doen ze het uit haat , uit frustratie, uit plezier , of voor het geld ???

  10. “Doen ze het uit…???”. Allicht uit die mix, Jenny, of nog een ietsje méé erover (met dank – eens te meer – aan Shakespeare’ creatieve taal) : “there is something rotten in de state…of their mind”. (H)

  11. Dalaras mag verdomde blij zijn dat Tzouga erbij is!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *