Ex-minister bekent

Het Griekse parlement heeft een heel aantal onderzoekscommissies in het leven geroepen om na te gaan wie er precies betrokken is/was bij de vele schandalen die de voorbije jaren aan het licht zijn gekomen. En bij het onderzoek naar het Siemens-schandaal, waarbij wordt onderzocht welke politici smeergeld hebben gekregen van Siemens, is daarbij een symbolische mijlpaal bereikt.

Ex-minister Tassos Mantelis, die minister van Openbaar Vervoer was in de regering Simitis, bekende gisteren dat hij 200.000 Duitse marken had ontvangen van Siemens in 1998, hoewel hij dat tot dan toe had ontkend. Hij had het geld, dat bedoeld was voor een verkiezingscampagne,  op een buitenlandse rekening gezet voor zijn “koembaros”. Anderhalf jaar geleden had een ander lid van PASOK, de zogenaamde toenmalige kingmaker van de partij, al bekend dat ook hij 200.000 marken had ontvangen.

Natuurlijk zijn dit kleine bedragen. En Mantelis zei dan gisteren ook dat men op zoek moet gaan naar “een persoon” die destijds in de pers had gelekt dat er 10 miljoen mark was overgemaakt. Vage insinuaties allemaal, maar zou het deksel van de beerput nu eindelijk een beetje zijn open gegaan?

8 thoughts on “Ex-minister bekent

  1. Ja hij heeft bekent maar liep zo weg zonder straf.ik heb geen vetrouwen meer in deze klote volk.
    Το προτεκτορατο δεν βγαινει απ τον πατο.και ξανα
    http://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg

  2. Tsja, @Tzimi, de kwestie is ondertussen verjaard, dus ze kunnen de man niets meer maken.
    Mantelis was ook minister van Telefonie (niet verwonderlijk dat je rond de periode 1996 – 2004 steevast de naam Siemens zag opduiken bij OTE) en minister van Transport (met een OSE openbare treinmaatschappij die de Griekse belastingbetaler anno 2010 3 miljoen euro PER DAG kost en die geen winst maakt).

  3. Vanochtend hoorde ik op de radio dat Mantelis al in het buitenland zit. Wanneer verdwijnt er is iemand naar de gevangenis?

  4. Alleen in Griekenland: Mantelis mocht het land niet uit, ze wilden zijn paspoort al innemen. Te laat, het vogeltje was al gevlogen…

  5. Van mij mogen ze allemaal naar het buitenland vertrekken. En ze hoeven dan ook niet meer terug te komen.

  6. Volgens het laatste nieuws is Mantelis nog steeds in GR ik weet niet wat ik nu moet geloven.:-)
    Ik zie ze liever allemaal naar Korydallos vertrekken en niet naar het buitenland:-)

  7. @Sylvia, hij is nog steeds in het land, en hij wordt zowaar geinterviewd door de pers, die hem nog steeds aanspreken met “meneer de minister”. Vanwaar dat misplaatste respect? Waarom nog minister? Misschien omdat hij een ministerpensioen krijgt?
    Verder hebben ze geen respect, maar hoe Grieken met hun politici omgaan, is nog altijd een vreemde zaak voor mij. De politici bestelen je en je behandelt ze nog steeds met respect?

  8. σου ειχα πει οτι ο κινεζος θα την πληρωσει. Ο Μαντελης ηταν υπουργος του Ταπερμαν.
    ακουω οτι θα μιλησει και ο Δον Μπουχεσας. μολις τελειωσει με τις τυροπιτες του.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *