Bompakket

Dit is nieuws heet van de naald: om 20:15u plaatstelijke tijd is er een bompakket ontploft binnen in het Ministerie voor Bescherming van de Burger. Dat ministerie wordt streng bewaakt. Het betrof een pakket dat was opgestuurd als een “cadeau”.

Bij de ontploffing is 1 dode gevallen. Minister Chrysochoïdis zegt een “zeer waardevolle en dierbare medewerker” te hebben verloren.

De situatie loopt hier dagelijks meer en meer uit de hand. Dit zijn toestanden die het land geen goed doen. Voorlopig is het nog raden naar een motief. Ik vertel er in ieder geval bij dat het ministerie 3 dagen geleden aan een grote opruimactie rond het Omonoia-plein begonnen is. Het stikt daar immers van criminelen, junkies en drugdealers die op klaarlichte dag hun ding doen. Of dit in verband kan worden gebracht met de ontploffing, is uiteraard niet zeker en ik wil dat hier ook niet suggereren, maar het zou wel eens een denkpiste kunnen zijn.

14 thoughts on “Bompakket

  1. De vraag is hoe dat pakket tot zover geraakt is want zoals je schrijft @Bruno, wordt dat ministerie streng bewaakt .
    Naar het schijnt wordt alles wat in-en-uit gaat gecontroleerd. Zou er een insider tussen zitten ?
    In elk geval is het weer zo’n bericht dat wereldwijd in het nieuws komt. Nu eerlijk gezegd , als toerist zonder enige band met GR , zou je nog dit land kiezen voor je zomervakantie?

  2. καλο αυτο το ανεκδοτο με το υπουργειο του Ποντιου. σιγουρα φυλασεται καλα απο τους δημοσιους υπαλληλους αστυνομικους του κολου.
    κριμα τον ανθρωπο που πληρωσε με τη ζωη του τις μαλακιες της ελληνικης κοινωνιας. ειμαι περιεργος τι θα πει ο Γκαπ στα παιδια του.

  3. @Jenny: “zou je al toerist nog kiezen voor Griekenland” – ik denk dat het antwoord hierop is: “Natuurlijk niet”. Waarom wel? Voor het blauwe water moet men het niet doen, want dat is overal wel te vinden. En voor de schone steden ook al niet, want die zijn er niet. En voor de monumenten ook al niet, want die zijn maar tot 15:00 open. Voor de gastvrijheid dan maar? Nope, want vaak zie je zure gezichten rondom je en dat helpt niet echt om er een goede sfeer in te brengen.

  4. begin te twijfelen ondanks dat vlucht en auto al geregeld zijn… moet spijtig genoeg via athene nr lesbos waar ik sinds 1989 minstens 1x per jaar ga… probeer door te bijten… is al jaren niet meer goedkoop(ste) vakantie maar mijn vrienden daar… ik wil ze niet een jaartje moeten missen !

  5. zo als ik zei elders griekenland is net als Fiat rijden. mooi maar de andere ellende gaat mee als pakket. Nee als je geen personlijke redenen hebt ga je niet naar griekenland. ik als geen griek was zou Istrie of Montenegro doen. Turkse riviera ook. incl veel kebab.

  6. Blijf ook maar weg uit Turkije @Tzimi want daar plant de PKK ook nogal wat aan toeristische pleisters . Als je graag veel kebab eet,vraag dan maar raad aan De Wever maar pas op je lijn !
    We hebben ooit gelezen dat monarchen , proevers hadden vooraleer ze begonnen te eten om te zien of er vergif inzat en het veilig was . Is misschien erg discreet nog altijd in voege maar nu hebben ze brieven en pakjes openers om de veiligheid te testen . Er gaan geruchten rond dat het een mode kan worden brombrieven te sturen . Waar gaan ze nu personeel vinden om die te openen ?:) Is dat een wijze om grote kuis te houden in regering en parlement ?:)

  7. LOGICA BRENGT JE VAN PUNT A NAAR PUNT B, VERBEELDING BRENGT JE OVERAL 🙂 🙂

  8. Μπράβο Ευρώπη! 😉

    @Sakis en @Tzimis, de ondergaande zon, het (typisch) blauwe water, de (bijzondere) stranden, de (pittoreske, schone) steden, het (fantastisch lekker) eten, de (uitzonderlijke) gastvrijheid… voor mij zijn ze –ook nu- nog steeds uniek in Griekenland (net zoals ze dat voor anderen zullen zijn in de Sahara, in Spanje of in Chili – en terecht). Eergisteren nog hield een (Belgische) vriend van mij, die net terug was uit Korinthe, een bevlogen pleidooi over de schoonheid en uniciteit van de typische wolkslierten bij de ondergaande zon. En het is geen naïeve man die zijn ogen sluit voor de (Griekse) werkelijkheid, maar hij meende hij zowaar; ik heb hem moeten temperen. Ook ik sluit mijn ogen niet voor de realiteit, maar als je die uniciteit en schoonheid van je vaderland niet meer ziet/kan zien, dan kan je er maar beter wegblijven en je elders gaan herbronnen. Waarschijnlijk doen jullie dat met pijn in het hart uit (vergane?) vaderlandsliefde, maar het land voor buitenstaanders nog dieper de grond in boren en andere plekken in de wereld aanraden op een Griekenlandblog, dat lijkt me toch echt de omgekeerde wereld. Misschien moesten er maar eens wat meer Griekenlandliefhebbers hun begeestering uiten op deze blog.
    Just my opinion.

    @René, je zal zien, het is echt niet alleen voor je vrienden dat je gaat… laat je niet ontmoedigen en geniet er van!

  9. Ik kwam in 1986 voor eerst in Griekenland en voelde me er meteen thuis, ook al sprak ik maar een paar woordjes Grieks. Het is een beetje een virus, denk ik, eens je het hebt, geraak je er niet meer vanaf….
    Intussen, met een Griekse schoonfamilie, en de taal wel behoorlijk pratend(doch niet schrijvend), kan ik soms alles op een afstandje bekijken. Niemand neemt mij mijn kritische opmerkingen kwalijk, da’s het voorrecht van toch altijd een beetje “xeni “te blijven. Wat er allemaal fout gaat, doet soms pijn maar ik denk er niet aan om uit Griekenland weg te blijven….

  10. @Roosje: hola hola – als er iemand een fanatieke Griek is, dan zal ik het wel zijn. Ik ben volledig akkoord met wat je zegt, maar een toerist (die zo geen sterke band heeft met Griekenland – en die eigenlijk gewoon 2 weken in de zon wilt bakken, die denken daar misschien anders over).

    En ik ben de eerste om Griekenland op te hemelen, en als we Griekenland kunnen helpen zullen we dat allemaal doen (maar misschien moeten we daarvoor maar eerst een stukje van de realiteit durven onder ogen zien).

  11. @Roosje
    Ik geef je groot gelijk Roosje. Dat wij in deze blog nu ook al Griekenland beginnen af te breken als vakantiebestemming lijkt mij nu toch ook niet de bedoeling! Ik ben trouwens van de overtuiging dat de toerist van heel de crisis weinig nadelen gaat ondervinden. Alleen de geplande staking van 29 juni zal voor velen wel wat roet in het eten strooien. Ik als vlaamse met een griek getrouwd en met een vrij nuchtere kijk op de laatstse ontwikkelingen in Griekenland ga zeker niet stoppen om Griekenland aan te prijzen als vakantiebestemming. En aan Jimmy: Ik nodig je uit om eens langs te komen in Naxos en om naar het blauwe water en prachtige strand van agios prokopios te gaan. Ik heb al veel stranden bezocht buiten Griekenland en kan je verzekeren dat ik zelden zo een mooi stukje kust heb gezien. En de filoxenia van de grieken is iets waar je als griek echt wel trots op mag zijn. Een beetje meer chauvinisme zou op dit vlak zeker geen kwaad kunnen!
    Nee, ik wil zeker de situatie in Griekenland verromantiseren. Ik woon hier ondertussen ook al 10 jaar en ben als geen andere op de hoogte van het gemis aan een juiste gezondheidszorg, van een kwaliteitsvol onderwijssysteem. Als toerist echter heb je hier weinig of niks meet te maken!
    Toch vind ik het geen juiste houding om nu ineens alles te gaan af breken. Dit soort beweringen verwacht ik meer van bv. een belgische krant waar ze nu ook al spreken van” het Giekenland van het noorden te worden”. Dus aan allen die het horen willen: op naar Griekenland! Ik denk dat er aan vakantiebestemmingen een overvloed aan keuzes is! Vraag maar aan Bruno ! En laat die kebab maar staan en proef van die overheerlijke griekse salade en verfrissende tsatsiki

  12. Dat klinkt al een stukske beter @Riet/Anna 🙂

    @Sakis
    Op deze blog heerst er altijd eensgezindheid over het feit dat die stakers de toeristen wegjagen en niet beseffen waar ze mee bezig zijn, maar wat we hier doen is toch net hetzelfde?! “Voor het blauwe water moet men het niet doen, …, voor de schone steden ook al niet, want die zijn er niet (straffe uitspraak hoor!)… voor de monumenten ook al niet… voor de gastvrijheid dan maar? Nope.” …έλα, έλα, ρε φίλε μου, dat zijn wel jóuw woorden hè. En van ophemelen getuigt dat al helemaal niet.
    Denk je nu echt dat er in die landen die @Tzimis bijvoorbeeld aanhaalt, geen misérie is? In Montenegro of Turkije zien we de kommer nochtans niet; nee, als toerist denken we dan alleen aan de mooie natuur en de lekkere kebab. Als je het dan toch over de toeristen had die daar misschien anders over denken, is het toch net aan ons om –naast/ondanks de ellende- de schoonheid van ons vaderlandje te accentueren.
    Maar msschien moeten we dat laatste na de vakantie eens mondeling doen, bij pot en pint (lees: krasí en een mezzedhàki) in de Griekse gemeenschap 😉 , al was het maar om ons eigen moreel wat op te krikken.

  13. @Roosje: de waarheid heeft altijd verschillende kanten en misschien is dit 1 zijde ervan die men niet graag hoort. Blindelings ophemelen heeft geen zin, dat helpt niet, net zoals blindelings afbreken ook geen zin heeft.
    Nu, dit is een verhaal waar we ongetwijfeld nog veel over kunnen schrijven, dus laat maar weten wanneer je nog eens in Genk bent (trouwens de Griekse les begint er eind september) en dan ga ik graag op je aanbod in 😉

  14. Zo te lezen zouden we er best wel uit komen @Sakis, al zal het waarschijnlijk voor 2012 zijn; ik overweeg om toch maar eerst nog een jaartje extra in Hasselt te doen. Maar àls dat zo is, kom ik misschien mijn (ex-)klasgenootjes wel eens opzoeken en dan houd ik je er aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *