Bomaanslag – verdere informatie

De bomaanslag op het kantoor van Minister van Burgerbescherming Chrysochoïdis beheerst hier begrijpelijk volledig het nieuws. Er wordt hier gesproken van de belangrijkste terroristische aanval van de voorbije jaren, want er is een bom ontploft in een gebouw dat bij de best beschermde plaatsen van het land zou moeten behoren.

Ondertussen is één en ander duidelijker geworden wat er precies is gebeurd. De minister is een tijdje geleden in het huwelijksbootje gestapt (voor de nieuwsgierigen onder u: dit is zijn eega). Daarom kreeg hij een heleboel cadeau’s opgestuurd. Een van die cadeau’s was een doos whiskey (andere bronnen spreken van een doos met schoenen). Normaal gezien gaat alles door een scanner aan de ingang van het gebouw, maar als er pakketten van de Griekse post binnen worden gebracht, wordt die procedure overgeslagen omdat men veronderstelt dat het scannen al bij de post is gebeurd.

De bom vertoonde veel overeenkomsten met de bom die is afgegaan een paar maanden geleden toen een Aghaanse vluchteling een rugzak uit een vuilniscontainer viste.

Alle pakketten voor de minister worden door medewerkers open gemaakt in het kantoor net naast dat van de minister. De man die gisteren het pakket open maakte, was gelukkig alleen in het kantoor. De explosie was zo krachtig dat het hele kantoor in puin is gelegd en de muur met het kantoor van de minister is volledig weggeblazen. Het is nog een geluk dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen.

Dit doet natuurlijk vragen rijzen over de manier waarop openbare gebouwen worden bewaakt, en de burger stelt zich uiteraard ook vragen hoe een Ministerie van Burgerbescherming hem zal beschermen als dat ministerie niet in staat blijkt om zichzelf te beschermen. De zaak is bijzonder ernstig en zal zeker nog een staartje krijgen.

One thought on “Bomaanslag – verdere informatie

  1. ματσουκα που του χρειαζεται. θα αρχισει τωρα να κλαιγεται κι αυτος. δεν μας εφτανε ο Λοβερδος;;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *