I Love GR – finale

U herinnert zich wellicht nog mijn talrijke posts met beschrijving van de 100 populaire plaatsen in Griekenland (zoals bepaald door de Grieken zelf). Die werden dan opgenomen in een programma dat een beetje hetzelfde stramien volgde als “De Grootste Belg” (en de Grootste Griek), met verschillende stemrondes en mensen die hun streek kwamen aanprijzen. Op basis van dat programma hebben we trouwens onze vakantiebestemming voor dit jaar gekozen (Syvota).

Ondertussen zijn we al heel wat stemrondes verder, en heb ik het eigenlijk al lang niet meer gevolgd, maar morgen wordt de “finale” uitgezonden. Dan worden de 10 meest populaire plaatsen nog maar eens voorgesteld en dan wordt de keuze gemaakt. De top 10 geeft ik u graag mee:
– Syros
– Kimolos
– Paxos
– Rethymnon
– Kalymnos
– Leonidio
– Kefalonia
– Samos
– Kastoria
– Psara

Een beetje een vreemde selectie, vind ik. Maar het stemsysteem is dan ook moeilijk te controleren. Ik had echt wel Santorini hier verwacht, maar misschien is dit resultaat niet eens zo slecht, want op deze manier komen er bestemmingen naar voren, die niet meteen het meest bekend zijn, en zeker al niet voor buitenlandse toeristen.Ik heb nog heel wat plaatsen van die lijst af te werken, want ik ben voorlopig alleen nog maar in Syros en Rethymnon geweest. Kimolos ben ik enkel langs gevaren; het ligt net naast Milos en het is niet makkelijk te bereiken vanuit Piraeus: je moet altijd over Milos. Paxos (of Παξοί, zoals het in het Grieks wordt geschreven) zal ik wellicht deze zomer bezoeken, want het is een daguitstap vanuit Syvota.

Als reactie op reacties van een vorige post, zijn dit misschien wel 10 redenen om naar Griekenland te komen. Filmpjes bij de bestemmingen vindt u terug op www.ilovegr.gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *