De bloedbus

Wie ooit in Griekenland op vakantie is geweest, zal zeker al met de KTEL bus hebben gereisd. Deze bussen bestrijken heel Griekenland en rijden door dorpjes, waar ze niet alleen passagiers afleveren, maar ook pakjes, brood en wat nog meer. Het is een interstedelijk openbaar vervoer dat eigenlijk best wel efficiënt is.

Nu blijkt dat KTEL niet alleen de gekende pakjes vervoert, maar ook bloed. Jawel, bloed! Normaal gezien vervoert een speciaal courierbedrijf het bloed tussen de verschillende ziekenhuizen. Dat vervoer dient namelijk te gebeuren onder speciale omstandigheden en moet snel gebeuren. Maar de overheid heeft het contract met het courierbedrijf (voor een bedrag van een half miljoen euro per jaar) niet vernieuwd.

Een paar dagen geleden was de hele kwestie aan het licht gekomen. In het busstation van Larissa was namelijk een doos 10 dagen blijven staan (dat is niet ongewoon in een KTEL-busstation), die bij nader inzicht een koelbox was voor bloed (dat is niet zo gewoon, natuurlijk).

Bleek dat de directeur van het hospitaal in Larissa beroep had gedaan op de KTEL, omdat hij niet meer kon rekenen op de courierservice. Volgens hem is er geen probleem om bloed op deze manier te vervoeren. Het is natuurlijk wel een probleem als bloed gedurende 10 dagen in een busstation blijft staan. En wat te denken als KTEL besluit om te staken?

Bloedstollend, vind ik het.

2 thoughts on “De bloedbus

  1. En hoe dikwijls moet dat bloed van bus veranderen ? Zo’n systeem is voorbestemd om in het honderd te lopen .
    Gisteren hoorde ik dat het transplantatie centrum in Athene geen transplantaties kan uitvoeren want het betreffende personeel is met vakantie . Twee mensen hebben zo een transplant gemist . Normaal moet dat centrum 24uur op 24 paraat zijn maar nu gaan ze met vakantie . Situaties lopen meer en meer uit de hand .

  2. bloed is in griekenland niet bestemd voor transplantaties. bloed wordt gedronken door politici en andere lamogia van de griekse matschapij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *