De eerste grote bosbrand rond Athene dit jaar

Brand in Oost Attica

Brand in Oost Attica

Niet dat er deze zomer nog geen bosbranden waren, maar meestal bleef de schade beperkt en werden ze snel geblust, maar vandaag is het wel prijs. Een groot deel van Oost Attica staat in brand rond , rond de dorpen Varnava, Kalamos en Kapandriti. Dit is een deel van Oost Attica dat vorig jaar gespaard is gebleven. De brand is vanochtend uitgebroken en huizen zijn ondertussen al ontruimd. 8 blusvliegtuigen en 2 helikopters zijn in de buurt en een heel leger brandweerlieden zijn op de been (hopelijk worden ze betaald voor hun moeite, want dat is dezer dagen een probleem). Er staat een stevige wind, het seizoen van de Meltemi is begonnen.

Er is sprake dat het vuur is aangestoken, want er zijn verschillende brandhaarden ontdekt. De politie is reeds ter plaatse om sporen te zoeken. Afwachten maar of het vuur onder controle komt voor vanavond, want de blusvliegtuigen kunnen ‘s nachts niet vliegen. De rookontwikkeling is zo groot, dat we het zelfs hier in Piraeus, aan de andere kant van Attica zien. Het is dus zeer ernstig.

Update 18-7-2010, 12u: de branden zijn ondertussen onder controle en de schade is gelukkig beperkt gebleven, maar er is wel tussen de 800 en 1000 hectare bos en groen in de as gelegd. Hopelijk zien we geen andere branden meer in Attica deze zomer.

2 thoughts on “De eerste grote bosbrand rond Athene dit jaar

  1. hier in Glyfada is zoveel rook dat ik me afvroeg of Ymittos misschien weeral in brand stond…

  2. Hans, hetzelfde dacht ik ook. Wij hebben in Ano Glyfada al asdeeltjes op het balkon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *