Epirus is prachtig!

Zo, de vakantie zit er op – voor het eerst in 2 weken zit ik weer achter de PC. Het zal voornamelijk zijn om alle foto’s van de camera’s te halen, de filmpjes te bekijken en te categoriseren.

Een verslag met bijbehorende foto’s en filmpjes volgt in de loop van de week, en het zal wel tijd vergen, want ik verwacht niet dat ik mijn indrukken van de voorbije 2 weken in 5 posts zal kunnen samenvatten.

Voor diegenen die het niet wisten: de reis ging naar Syvota, een klein kustdorpje 25 km ten zuiden van Igoumenitsa (aan de grens met Albanië), de havenstad die je bereikt vanuit Korfoe/Kerkyra of Italië. Igoumenitsa is de toegangspoort naar Epirus, de streek die we een beetje hebben verkend, en die misschien nog wel mooier is dan mijn favoriete bestemming Kreta.

De vakantie heeft in ieder geval een beetje mijn sombere gemoed van de voorbije weken weten te verlichten. Crisis? Niets, maar dan ook niets van gemerkt. Alles lijkt wel bij het oude te zijn gebleven.

35 thoughts on “Epirus is prachtig!

  1. Je zegt het goed “misschien nog wel mooier” als deze mensen nog iets beter hun best doen om niet meer tot een van de armste regios van Europa te behoren zal het in de toekomst er “misschien nog wel mooier” worden : )
    PS hoe zijn de mensen daar Bruno enig verschil gemerkt met de rest van de Grieken?

  2. Ja, @Europa, het is inderdaad wel een feit dat ze zich daar een beetje als “vlachoi” gedragen. Ik vond de mensen wel erg vriendelijk en behulpzaam, maar wel een beetje teruggetrokken. Ook uiterlijk zien ze er een stuk “steviger” uit dan de meeste andere Grieken.

    Maar qua natuur…. tsjonge jonge, wat is Epirus mooi!

  3. Dat de natuur in het weelderige, ongeschonden (nog steeds, hoop ik) Epirus mooi is, staat buiten kijf; ik kijk al uit naar je foto’s. Tevens zeer geïnteresseerd in je verhalen over de Epiroten en/oftewel Vlachen, Arvanieten (mijn vaders grootmoeder was van Arvanitische afkomst), Arvanitovlachoi, Sarakatsanen (Ander Griekenland besteedde er onlangs nog een artikel aan).
    Gegroet!

  4. Klarina akouses???better toch dan die Tzouganakis .

  5. En nog beter: helemaal zónder instrumenten, puur vocaal! Als ik tijdens het lopen zulk een polyfoon nummer op mijn MP3 hoor, ga ik ineens zweven: http://www.youtube.com/watch?v=YokLsKB0ZVc . Toevallig nergens een panigiri kunnen meepikken, @Bruno?

  6. in het algemeen heel griekenland is voor de panigiria.

  7. Aan de klarina ontsnap je niet in Epirus – gewoon maar afstemmen op Epirus FM! (http://www.radioepirus.gr/)
    Maar het is mijn ding niet – en een panigyri hebben we niet gezien, want die beginnen allemaal deze week. We missen nu zelfs een optreden van Terlengkas!

  8. @Bruno, wij waren 3 weken in Kreta en ook nauwelijks iets van de crisis gemerkt. Wel een invasie van Russen!
    Bij ons was het Knossós FM ;o}

  9. @Bruno & Mario: het is wel degelijk crisis in het toerisme. Volgens inside-informatie zijn de hotels in Pieria pas sinds begin juli min of meer vol, vorige jaren was dat al vanaf mei. Pas vanaf midden juli werd het normale aantal toeristen gehaald, en men hoopt dat de periode rond 15 augustus toch nog wat goedmaakt. In Kalambaka en Kastraki klaagt men ook steen en been. Eind juli was het er bijna uitgestorven. “Boven” (op de Meteora) zijn er wel nog ongeveer evenveel toeristenbussen, maar die stoppen niet meer “beneden”. Er komen nog wel degelijk (veel) toeristen naar Griekenland, maar ze geven veel minder uit. De begrijpelijke maar domme staking van de transporteurs heeft daar trouwens niet aan geholpen: in Chalkidiki eisten de klanten van autoverhuurbedrijven massaal hun geld terug omdat ze geen uitstappen konden maken. Jammer…

  10. Δεκαπενταυγουστο παει ο κοσμος παιδακι μου!! να χορεψεις και κανα τσαμικο. να φας και λιγο κατσικι.

  11. Nu val ik haast van mijn stoel @Bertinos! Wij vielen twee dagen voor vertrek zonder benzine, terwijl het de bedoeling is dat je met een volgetankte huurauto aan de luchthaven moet zien te geraken, wil je je vlucht halen en niet op extra kosten worden gejaagd door de autoverhuurbedrijven. Een heel gedoe, zeg; gewoon SCHANDALIG hoe ze bij BUDGETCARS reageerden toen ik belde! Ik moest maar zorgen dat ik aan benzine kwam, punt aan de lijn. Toen ik zei dat we overal meermaals per dag informeerden en sowieso ons best deden maar ik net belde om te vragen wat er zou gebeuren als we desondanks geen benzine vonden, kreeg ik als antwoord dat we de politie en/of de autohulpdienst moesten bellen om te vragen welke naftstations nog benzine hadden. Stel je voor, heel Griekenland ligt plat en dan zou een onbeduidend toeristje de politie moeten bellen om te zeggen dat ze een probleempje heeft; die zouden me nog al eens uitlachen, zeg. En terecht, ik kon mijn ‘probleempje’ beter vanuit een ander perspectief bekijken dan de dame van het autoverhuurbedrijf. Ik herhaalde dat we ons best deden met het garen van informatie, maar dat mijn vraag was wàt er moest gebeuren àls we tóch niet aan benzine zouden geraken en kreeg voor de derde keer op rij als antwoord dat er geen probleem was en we maar moesten zorgen dat we naft vonden. Stel je voor, wat een service! Wij waren van plan de bus of een taxi te nemen en hadden verwacht dat we op vriendelijke wijze een afspraak zouden kunnen maken over de plaats waar we de auto en de sleutels zouden kunnen achterlaten. Niets daarvan! Hoe dan ook, uiteindelijk hebben we het probleem op z’n Grieks kunnen oplossen (eerst de tamtam laten werken in het dorp, die geleid hebben tot enkele jerrycannetjes uit de stal van een dorpsgenoot, net genoeg om in Thess te geraken). Maar daar bij BUDGETCARS zullen ze de tirade die ik er heb afgestoken niet snel vergeten, over hun slechte service, over het feit dat noch zij nog wij iets aan de staking konden doen maar ze dan op zijn minst geruststellend en behulpzaam hadden kunnen reageren aan de telefoon, in plaats van me af te snauwen en me onder druk te zetten. En op mijn vraag of dàt de Griekse filoxenia moest voorstellen en of ik de naft –àls die er überhaupt aanwezig was geweest in een ander dorp- misschien met een muilezel was moeten gaan halen, bleven ze me het antwoord schuldig. Ik spreek dan nog Grieks; hoe gaan ze in godsnaam om met hun klanten die géén Grieks spreken?! En nu lees ik hier dat de klanten in Chalkidiki massaal hun geld terug eisten, terwijl madam aan de telefoon botweg beweerde dat er geen probleem was in Chalkidiki/Macedonië, maar ik gewoon beter mijn best moest doen?! Eén ding staat vast: een auto huren bij BUDGETCARS doen wij NOOIT meer, dat hebben ze geweten.

  12. Het leven lijkt gewoon door te gaan in GR en toeristen merken het misschien niet meteen op het eerste zicht, maar als je wat doorvraagt, blijkt de crisis inderdaad toch zijn tol te eisen @Bertinos. Ouranoupolis (Athos) lag er in juli ook vrij desolaat bij in vergelijking met andere jaren, evenals de stranden aan de Oostkust van Chalkidiki. En als je met de mensen praat, is de crisis wel degelijk voelbaar, niet alleen in de toeristische sector maar in het algemeen. De dames (huisvrouwen) die elk week naar de kapper gingen en daarna samen hun koffietjes nuttigden op een terrasje, hebben hun gewoonten moeten laten varen. De gepensioneerden doen nu niet één uur maar drie uren over een kafedhaki (maar hun cafébezoek laten ze niet). Al viel ik stijl achterover toen ik van mijn neef (52(!) jaar) vernam dat hij een pensioen(!) van 2000 € per maand ontvangt, terwijl hij ze hem nu 200 € hebben ‘afgepakt’. Toen ik hem ongelovig aanstaarde en vroeg wie die Grieken dan zijn die moeten leven van een pensioentje van 800 €, wees hij op de bejaarde mannen die er zaten te kaarten. Hij zelf viel in een ‘andere klasse’ (qua leeftijd + beroepscategorie (ondergrond – mijn)). Die van 800 € per maand zijn fossielen die binnenkort zijn uitgestorven, om het met zijn woorden te zeggen, de meesten vielen in een ‘hogere klasse’. In antwoord op zijn vragen (geen schroom hebben ze, die Grieken) heb ik hem laten weten dat wij doorgaans geeneens 2000 € per maand verdienen met te gaan werken en sowieso tot ons 65ste moeten werken. Dat stemde hem wel tot nadenken.

  13. @Bruno, waarschijnlijk vieren ze in Epirus andere heiligen dan in het noordoosten, want wij hebben er geheel toevallig twee kunnen meepikken (n.a.v. Ag. Kyriaki). Ook twee jaar geleden, toen we voor één nacht in Metsovo waren, vond er net die ene avond een panigiri plaats. Evenzo in Ag. Konstantinos, ergens tussen Volos en Athene, in de buurt van Chalkida, waar we na een dagje rijden (Thess-Ath) een stop hielden om te overnachten en het dorp waar we uitkwamen, precies dood was, maar goed, we hadden een slaappplaats en daar was het ons om te doen… tot de avond viel en er zich een metamorfose voltrok: in het dorp ontpopte zich een heuze panigiri, met eten, een orkest en traditionele volksdans; we wisten niet wat we zagen! Ik denk dat wij een patent hebben op panigiria 🙂

  14. @Roosje: klinkt bekend. Je moest inderdaad voordurend uitkijken of een tankstation toevallig geen benzine had, bij voorkeur de afgelegen stations. In de steden (ook de kleine) was het hopeloos, 5′ nadat er toch ergens geleverd werd, reed de hele stad er trouwens naartoe. In volle staking moesten we iemand naar de luchthaven in Thess brengen. Op de “oude” weg van Thermi naar Arnea zijn verschillende tankstations achter elkaar, en -gelukkig- waren er twee die nog wat hadden. Toen we terugkeerden, bleek ook hun voorraad op. Ons verhuurbedrijf (Sixt) zou ons enkel een “forfait” hebben aangerekend als de tank niet volledig vol was.

  15. @Roosje: die 52-jarige neef is geen uitzondering in Griekenland, al is het goed mogelijk dat HIJ binnen een paar jaar een uitgestorven diersoort wordt :-/

  16. @Roosje en @Bertinos, wat ik bedoelde met niet veel van crisis te merken is in vergelijking met laatste (5?) jaar waarbij het toerisme al in elkaar gezakt was. Dus geen echt verschil met verleden jaar in Kerkyra, en daarvoor in Chios, Naxos, Peloponissos,… Maar het zal waarschijnlijk dan toch sterk verschillen van streek tot streek nu? Wel merkte ik een groter defaitisme en ‘jem’enfoutisme’.
    @Roosje, wij huren al jaren onze auto bij Avis op voorhand in België. Redelijke prijs en nooit problemen gehad. Budget Cars is dus absoluut te mijden blijkbaar.
    Btw, volgend jaar gaan we naar Chalkidiki, dat weten we nu al.

  17. Haha @Bertinos, grappig geformuleerd 🙂
    Die neef van mij is voor de rest van zijn leven binnen, want hij heeft daar bovenop ook nog eens inkomsten van het dorpscafé dat hij uitbaat (en dat ondanks de crisis nog steeds goed bolt).

    Een forfait hebben we op ook nog op de koop toe kunnen betalen @Bertinos, 30 €, wat schromelijk te veel was, want er zat nog wat benzine in de tank. Maar dan sta je machteloos natuurlijk. En toen wij van Arnea naar Thessaloniki reden (dus ook via Thermi) zijn we geen enkel maar dan ook geen enkel tankstation tegengekomen dat benzine had; ze waren één voor één afgezet met een lint en er was geen mens te bespeuren, tenzij een enkeling die, om de tijd te doden, op een stoeltje aan een tafeltje wat flaskoen zat te sorteren. Sorry trouwens, voor de vele typfouten (de ‘nog’ die noch’ moest zijn, ‘de tamtam die geleid heeft tot”, ‘stijl’ ipv ‘steil’, enz…). Grrr, dat moet van verontwaardiging zijn; als ik terugdenk aan wat die tr… ons op zo een onbeschofte manier probeerde wijs te maken van achter haar bureautje, terwijl ik op een beschaafde manier tot een oplossing wilde komen, dan rijzen de haren me nog steeds te berge.

  18. Ook wij huren steeds op voorhand vanuit België @Mario, de ene keer is dat Avis, de andere keer Hertz en deze keer was dat dus Budget. Ze vroegen ter plekke ook nog eens een toeslag voor een tweede chauffeur, daar waar je bij andere maatschappijen pas vanaf de 3de chauffeur moet bijbetalen. Absoluut af te raden, dus.

    En leuk dat je naar Chalkidiki gaat. (Neem daar maar een voorbeeld aan @Bruno!! 😉 )
    Hoe komt het dat je dat nu al weet (als ik zo vrijpostig mag zijn)?

  19. Toch slachtoffers van de crisis in België:touroperator Mediterra failliet. Ik ging er 2x mee naar Kreta en hun service was picobello.
    Zo belandden we vorig jaar in een klein hotelletje in Plakias, bij Maria en Nikos. Zal eens informeren hoe dat nu zit, want zij hadden elke week wel klanten van Mediterra.
    @Bruno:ik heb er ook van genoten van Epirus.
    Wij net terug van Cyprus, met een hittegolf in de kleren.
    Geef mij maar de drogere warmte van Ellada ipv al die ygrasia…Op sommige dagen 39 ° en 85 % luchtvochtigheid.
    O ja, Dalaras en Tzouganakis waren daar ook(helaas alleen maar in de krant gezien!)

  20. Wat een verhaal @Roosje. Je kunt je voorstellen dat toeristen nog enigszins begrijpen waarom de transporteurs staken, maar voor de praktijken van dit verhuurbedrijf kun je geen begrip opbrengen. Dat soort houding zal toeristen meer weg houden dan een staking.
    Overigens werd het de hele tijd op TV gezegd: er was geen benzine in heel Chalkidiki (waar ik zeker wel ooit zal geraken, maar wanneer, he? 😉 ).

    En wat de panigyria betreft: die dingen kosten geld, en daarvan hebben de gemeentes heel wat te kort. Misschien is dat de reden waarom ik er geen heb gezien?

  21. @Het hele gemis aan brandstof is gewoonweg uit de hand gelopen en die autoverhuurbedrijven waren er ook de dupe van want velen lieten de auto strodroog lang de weg staan en gingen verder via openbaar verkeer . Maar zeker geen excuus om onbeleefd te zijn . In zo’n frustrerende omstandigheid , neem ik een van hun pub folders ter hand, vraag de naam van de bediende, pen die neer , kijk op m’n horloge en noteer datum en uur ,kribbel een paar nota’s bij en kijk dan de bediende recht in de ogen met een stralende ‘Bakoyianni smile’ .
    Waarschuwing : blijf buiten handbereik want sommigen voelen het als ZO dreigend aan ;), anderen vallen op de knieen . Ze weten wel dat bazen niet opgezet zijn met zulk gedrag van hun personeel .

  22. En nog zoiets , een staatsboekhouder zei dat ze van z’n loon van 4.600Euro er 400 gingen afhouden . Zijn commentaar :”Hoe kan ik met 4.200 leven?” En dat op TV.
    Grieken gaan moeten leren met een budget te leven maar dagelijks zie ik voorbeelden van mensen die ondermaats de eindjes aan mekaar knopen. Vooral oudjes die schijnbaar hun dag doorbrengen met een paar bananen en chocomelk . Jongeren vinden werk als ze willen.

  23. Haar naam noteren was niet nodig @Jenny. Tijdens ons ‘gesprek’ zat haar collega aan een ander bureau en de twee collega-chauffeurs, die ons met het busje naar de luchthaven zouden brengen, stonden aan de deur; geen één van die drie heeft zich ook maar één ogenblik gemoeid in de discussie. Ze stonden alle drie geruisloos toe te kijken terwijl onze discussie aan de gang was. Het was overduidelijk dat haar collega’s haar niet bijstonden. De enige reactie die ik heb kunnen ontwaren is dat de twee chauffeurs binnensmonds monkelden toen ik over die moulari begon. Ik heb die jongens dan ook vriendelijk bedankt aan de luchthaven. En de andere collega wenste me opvallend empathisch een goede reis toen we vertrokken.

    Daar twijfel ik aan @Bruno, elk dorp viert sinds jaar en dag zijn heiligen; ik kan me niet voorstellen dat ze nu ineens een panigiri zouden laten. Al was het maar een rudimentaire versie, zoals de kerkdienst en het dorpsgebeuren nà de dienst, waar elke panigiri steevast mee begint. Ik kan mis zijn, maar ik denk dat het eerder heeft te maken met welke heilige in welk dorp wordt gevierd.

  24. zijn de prijzen dan toch gezakt ? huur steeds lang vooraf altijd huurwagen via economy carrentals (soms avis, soms europcar, soms lokale verhuurder) zo ook voor volgende maand. ik wijzigde on line uren ophalen en afleveren wagen maar diende daarvoor tegelijk vorig order te annuleren en werd nieuw gemaakt en plots blijkt prijs voor zelfde periode zelfde wagen circa 50 euro minder te kosten !

  25. Zeer vreemd @René, dat telt. Misschien een poging om klanten te paaien, ter compensatie van de slechte reclame van ontevreden klanten van eind juli? 😉

  26. hoorde van vrienden ginds(zowel belgen op verlof als grieken zelf) dat er op geen enkel vlak ook maar “iets” werd ondervonden van de crisis (zal het zelf checken volgende maand…) dus denk niet dat dit de reden is… zowel vorig order als nieuw order ging trouwens door lokale verhuurder de wagen geleverd worden nl holiday cars mitilini mij tot nu onbekend…

  27. Ach @Roosje, wij kijken altijd een jaar vooruit en boeken dan in januari en zo veel mogelijk verschillende eilanden of plaatsen. We zoeken altijd een klein hotelletje met ontbijt. Nu heb ik iets gevonden in Hanioti op Kassandra.

  28. Als je het ‘klein’ wilt houden @Mario, dan hoop ik maar dat je niet overstelpt wordt door de drukte in Kassandra/de naburige toeristische trekpleister – Pefkochori, de natuur die er kapot gemaakt wordt door de immense hotelcomplexen, de daarbij horende lelijke voetgangersbruggen over de weg en het massatoerisme in juli en augustus. Als je je ogen sluit voor de menselijke ingrepen van projectontwikkelaars, zal Kassandra vast wel mooi zijn buiten het hoogseizoen, al vind ik de natuur in Sithonia veel mooier: groener en ‘hoger’ (bossen) in tegenstelling de schrale laaggroei en verdorde kleuren in Kassandra. Bovendien wordt Sithonia niet verkracht door reuzencomplexen, maar vind je er enkel laagbouw en kleinschalige logementen. Het brede zandstrand van Chanioti blijft natuurlijk prachtig; het is niet voor niks één van de drukste badplaatsen van Kassandra.
    Hoe dan ook, in juli en augustus mijden wij ‘de eerste poot’; het is gewoonweg decadent wat ze met dat schiereiland hebben gedaan. Maar goed, dit is maar één mening, míjn persoonlijke indruk; wie weet heb jij daar helemaal geen last van in jouw hotelletje en valt het allemaal best mee.
    P.S. Hou je van wandelen? Dan kan ik je een goed wandelboekje aanraden. Vergeet ook niet de Kokines Petres (de grotten van Petràlona) te bezoeken, als je toch in Kassandra bent! En moest je nog info willen over Sithonia, de Cholomonta of de oostkust van Chalkidiki: feel free, be my guest.

  29. @Roosje, bedankt voor je boeiende uitleg maar het is niet de eerste keer in Chalkidiki. In 1998 verbleven we in Afitos, een heel mooie dorpje vind ik, net buiten de echte toeristenzone (vanaf Kallithea zuidwaarts begint die hé). Dat was wel in juni. We hebben toen met de auto Sithonia, Ouranopoli, Poligiros, Arnea, enz. verkend. Onze kindjes waren toen nog heel klein en nu willen we het opnieuw doen met onze pubers. Voor hen zal dat nieuw zijn. En bovendien wil ik nu ook naar de 2 meren en verder?
    Ik vind Sithonia ook veel mooier qua natuur maar daar heb je een aantal luxecomplexen die ik verafschuw en weinig dorpjes. Bovendien vind ik daar in de reguliere brochures geen logies. Kassandra is inderdaad verpest en is eigenlijk ook niet zo mooi (en dan was het nog voor de vreselijke bosbranden van een paar jaar geleden!) en in juli zal het waarschijnlijk niet zo leuk zijn.
    Het dorp Hanioti herinner ik mij niet goed meer. Als het werkelijk zo erg is, moet ik misschien toch iets anders zoeken. Maar wij boeken altijd vlucht en logies samen omdat het anders veel te duur uikomt, namelijk 2 kamers met 4 personen. Vroeger was het wel even anders met rugzak en op zoek naar domatia…
    Ja, onze favoriete bezigheden zijn wandelen, zwemmen en snorkelen, en… in een taverna zitten.
    We waren in juli 3 weken in Agia Pelagia op Kreta en we hebben ons record gebroken : 44 maal op restaurant, waarvan 22 verschillende ;o}
    En je staat versteld van het “dure” Griekenland : met 4 was het nooit meer dan 45 en ‘s middags zelfs meestal maar 30. En wij eten alleen maar dingen uit de zee, de kinderen meer gevarieerd.
    Xaxa, ik kan nog uren doorgaan, maar nu geen tijd meer.

  30. Ha Mario, hoe herkenbaar allemaal! Ook wij verbleven lang geleden in Agia Pelagia en zijn er meer dan eens terug gekeerd. En ik denk dat we een aantal jaren geleden jouw record geëvenaard hebben in Ikaria. Onze kinderen waren toen al zo groot dat, voor het eerst, geen één van de drie met ons mee op vakantie ging. Ik denk dat dat de enige vakantie is geweest waarop we èlke dag zowel ’s middags als ’s avonds op restaurant gingen, daar kon je gewoonweg niet aan weerstaan. Voor de ware wandelliefhebber is Ikaria bovendien een wandelparadijs; dan krijg je honger als een paard. Maar wat een heerlijke keuken, man, man, was dat smullen zeg! En voor dat geld kan je het inderdaad niet zelf doen; ook wij betaalden dit jaar gemiddeld 25 € (2 personen) voor een hoofdmaaltijd met wijn, voorafgegaan door een ouzo en een meze en ter afsluiting een nagerechtje (dat we meestal kregen aangeboden, maar dan namen we er vaak nog een koffie bij). Alleen het snorkelen was niet herkenbaar, maar kom, laat ons dat vervangen door “dorpentocht & plateia-hopping” (= van dorp tot dorp op elke plateia onder elke plataan een kafedhaki of een ouzoke drinken 😉 ).
    Met dat luxecomplex in Sithonia bedoel je vast Porto Carras en zijn casino; verder zijn er daar heus geen reuzencomplexen te zien hoor, daar waar Kassandra ermee volgestouwd staat. In Chanioti zelf ben ik niet geweest, -we logeerden ooit in het naburige en toen erg drukke en supertoeristische Pefkochori-, maar het is wel algemeen bekend dat het een populair strand huisvest. Maar zo te zien ken je je weg wel in Chalkidiki. Die twee meren heb ik trouwens altijd al eens willen doen; het leek er op dat we dat dit jaar zouden gaan doen in combinatie met Xanti, Serres en Drama, op het laatste moment is het echter de Pilion geworden. Maar dat blijft zeker op mijn te-doen-lijstje staan; het heeft altijd al mijn nieuwsgierigheid opgewekt. En zo blijven we maar plannen maken hé… om Griekenland helemaal te ontdekken zou je méér dan één mensenleven moeten hebben.

  31. @Roosje: je kunt die 2 meren mooi zien liggen vanaf de Egnatia tussen Thessaloniki en Kavala, maar toen wij er vorig jaar van de autostrade afreden om ze eens nader te bekijken, bleek er helemaal geen toerisme of wat dan ook te zijn: gewoon wat boerendorpjes. @Bruno heeft trouwens gemeld dat het kleinste (het Koroniameer) heel erg vervuild is, of ging dat over een ander meer met dezelfde naam?

  32. We zijn er ook ooit eens gestopt @Bertinos, op weg naar Kavala, en inderdaad, daar waar wij een halt hielden, kon je te voet geeneens bij het meer geraken, laat staan met de auto. Je kon er van af een behoorlijke afstand naar staan turen, dat was het dan ook; het was één groot zompig gebied. Maar we waren toen op doorreis naar Samothraki en hadden geen tijd voor verdere ontdekkingen; vandaar dat het op mijn te-doen-lijstje is beland. Wie weet moet je het er gewoon bij ‘turen naar’ houden en is er verder ‘niets’. Weet het ons te vertellen volgend jaar, @Mario. En over het Koroniameer zou @Bruno mijn geheugen eens moeten opfrissen.

  33. Je bent me voor @Bertinos!
    Jawel: de blogsoftware biedt heel veel mogelijkheden! Aan jullie om het mee te ontdekken! 😉

  34. Ah! (Ik was zo dom om koroniameer (aan elkaar vast) in te tikken.) Thx. Zo te lezen weer een van de vele milieuschandalen in GR… 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *