Corrupte kandidaat

Binnen een maand zijn het regionale verkiezingen in Griekenland, dat had ik u al gemeld. Dit zijn gemeenteraadsverkiezingen, maar er worden tegelijk ook verkiezingen gehouden voor de prefecturen en de regio’s. Zeer belangrijk dus, en zoals het de gewoonte is in Griekenland, valt het openbare mechanisme volledig stil een maand voor de verkiezingen. Er worden geen boetes uitgeschreven, plaatselijke regelingen die kiezers zouden kunnen afschrikken, worden niet uitgevoerd, en zo meer. De schrik voor de politieke kost zit er diep in.

Liefhebbers van smeuïg politiek nieuws zullen de komende maand wel aan hun trekken komen. Het begint al. Gisteren herinnerde de kwalititeitskrant Kathimerini er ons namelijk aan dat de PASOK-kandidaat hulp-periferiarchis (een regionaal bestuurde) voor de Cycladen, Dimitris Bailas, veroordeeld was voor de illegale bouw van verschillende huizen op de eilandengroep.

Uiteraard werd de man meteen van de lijsten geschrapt, van zodra het artikel was verschenen. Maar je vraagt je toch af waarom een partij, die beweert om corruptie de kop te gaan indrukken, een dergelijke kandidaat op haar lijsten zet. Vergissing? Of toch maar proberen? Het schept in ieder geval weinig vertrouwen bij de Grieken, wat de Chinezen en de Arabieren ook mogen doen.

2 thoughts on “Corrupte kandidaat

  1. @Bruno, hoe veel zijn er al uit Obama’s entourage gefikkerd, al dan niet wegens corruptie?
    ;o}

  2. Zouden er nog onderlegde honorabele lieden zijn die zich in de politiek willen storten na al wat we dagelijks op ons brood krijgen ?
    ‘k Heb ergens gehoord dat de directeur van een hospitaal in een Thessalische stad , de uitbater is van een lotto tent.
    Ik steek er geen hand voor in het vuur maar nu zo langeraan verbaast ons niks meer , en worden er zelfs onverschillig over . Immunisering ???:)
    Nu er verkiezingen op komst zijn , komen die heerschappen en dames op straat , gaan cafe’s bezoeken , aaien , schouderklopjes geven , omhelzen al wie er ontvankelijk voor is . DAT is wat ik prostitutie noem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *