Een bom voor België?

Bizar voorval vandaag. Vanochtend ontplofte er in Pagkrati in het kantoor een bompakket bij een courier-bedrijf. Het pakket bleek bestemd voor de ambassade van Mexico.

Een beetje later werd er bij een andere courier-dienst een ander bompakket ontdekt, dat voor de Nederlandse ambassade in Athene was bestemd.

Iets later onderschepte de politie 2 jonge mannen die aan de beschrijving beantwoordden van de ooggetuigen die hen met de bompakketten hadden zien binnen gaan bij de courier-diensten. Ze bleken 2 identieke pakketten bij zich te hebben. Het ene pakket was bestemd voor de Franse Nicolas Sarkozy en had als afzender de vice-premier Theodoros Pagkalos. Het andere pakket was bestemd voor de ambassade van België.

De 2 verdachten hadden bovendien nog pruiken en pistolen bij zich en tegen één van hen was ook al een arrestatiebevel uitgevaardigd, wegens deelname aan de terroristische organisatie Samenzwering van de Cellen van Vuur.

Momenteel weten we nog niet veel meer, maar het is op zijn minst vreemd. De bompakketjes waren zeker te licht om iemand te doden. Maar waarom nu net deze bepaalde doelwitten werden gekozen? De komende dagen zullen we hopelijk iets meer te weten komen.

12 thoughts on “Een bom voor België?

  1. Er is nu naar verluidt niet veel meer nodig om Belgie te doen springen…

  2. klopt iets niet . zo maar uit het niets ,en dan Mexico?? de echte bom is de αναδιαθρωση του ελληνικου χρεους.
    Τσιμπας και εσυ, σ αυτου του ειδους τις ειδησεις.

  3. En ik die teleurgesteld was dat de Marathon geen internationale face lift aan Athene gegund had .
    Die twee stommeriken hebben het wel voor mekaar gekregen dat alle ogen weer op onze hoofdstad gericht zijn en haar profiel nog wat meer beschamend overkomt.
    Die twee moeten toch wel erg naief zijn om te geloven dat zulk een pakketje in de handen van een president zou terecht komen . Zien jullie Pangalos al iets naar Sarko sturen via een courier service ?:)

  4. Ja, het is nog niet erg genoeg dat Griekenland in het algemeen en Athene in het bijzonder steeds meer in een slecht daglicht komt te staan binnen Europa. Nu nog wat bompakketten erbovenop. Dan nog het nieuws over de talloze vluchtelingen die vanuit Turkije over zee bijna letterlijk aanspoelen en kost wat kost naar Athene willen. Bij jullie zijn ze wel wat strenger, heb ik de indruk. Ik kan het mis hebben natuurlijk. Wat immigranten betreft, hoeven jullie zeker geen voorbeeld aan België te nemen, wij stikken ervan hier en het zal nog erger worden met al die onnozele maatregelen van opvang in hotels en desnoods zelfs dwangsommen van 500 € per dag als je geen onderdak krijgt. Wraakroepend.

  5. @Leo: niet echt wraakroepend – voor de illegalen wordt Belgie zowat het beloofde land :). Ge kunt hier bijna rijk worden lol.
    Het bovenstaande is natuurlijk sarcastisch bedoelt he 😉

  6. Wanneer gaan de grootmachten eens daadwerkelijk werk maken van een vreedzamer wereld, politieke stabiliteit en een betere verdeling van de rijkdommen van deze aarde, zonder economische en/of eigenbelangen na te streven? Dan hoeven mensen in ‘het rijke Westen’ niet meer in emotionele verscheurdheid te leven omdat ze geen andere uitweg meer zagen dan hun geboorteland te ontvluchten en hun dierbaren achter te laten.

  7. Tot hiertoe zijn er al 13 pakketten opgedoken .Wat ze bereikt hebben is een paniek voor iedereen die een colli ontvangt . Welk was in ‘s hemelsnaam hun bedoeling ? Kinderachtige truuk en wat heibel scheppen ?
    @Roosje , je doet aan wishfull thinking . Grootmachten hebben baat bij oorlogen en terrorisme want ze hebben er zelf de aanleiding voor klaargestoomd.

  8. @Roosje: een betere wereld begint bij jezelf. Hoe cliche het ook klinkt, volgens mij zit er veel waarheid in…

  9. @Sakis, ik kan nog jàren illegalen en vluchtelingen zo goed mogelijk proberen op te vangen en te begeleiden; als er op wereldniveau niks veranderd, sta ik machteloos; hoe hard ik ook mijn best doe of zou doen, het is dweilen met de kraan open.
    Maar dat terzijde. Het ergste is –en dàt was de aanleiding tot mijn bedenking welteverstaan- dat deze situatie leidt tot bovenstaande uitlatingen. Ze zouden –ja, laten we de hand in eigen boezem steken!- om (bij mezelf) te beginnen nooit uit mijn mond komen, laat staan dat ik ernaar zou handelen. Deze evolutie in denkbeelden bezorgt mij alleen maar rillingen.

  10. indien men de “geschiedenis” van o.a. Theodorakis, Amalia Fleming, Mercouri zou lezen of gelezen hebben dan stellen we vast dat niets zal veranderen maar wel alles zich zal herhalen: Oorlog = Vrede, Water = Vuur, lees dan ook de commentaren van Theodorakis: blijf realistisch, probeer te COMMUNICEREN, dàt is iets dat weinig of geen politieker kan (Leonard kent er zeker niets van!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *