Kerstversiering

Het is bijna december, dus kerstmis komt er aan. Aan het weer merken we het niet, want het was vandaag nog steeds 25 graden, weliswaar met veel vocht en Saharazand dat door de zuidenwinden wordt aangevoerd. Alsof er daar boven iemand medelijden heeft met de Grieken die nauwelijks nog de eindjes aan elkaar kunnen knopen door de crisis, en dus geen huisbrandolie kunnen kopen. Wij hebben nog steeds geen verwarming aan gezet en ik zit hier om 22u dit bericht te schrijven in korte mouwen, terwijl het raam open staat. Voor de goede orde: dat is niet het normale weer voor eind november.

Maar goed, kerstmis komt er aan. Het zal een erg sobere kerst worden voor Griekenland. De versiering wordt in ieder geval al wel naar buiten gebracht en heel wat buren hebben de lichtjes aan hun balkon gehangen. 1 buur heeft een goed gevoel voor humor: de vuilnisophaaldienst van Piraeus staakt al weken en het vuilnis hoopt zich op. Hij heeft er dan maar een beetje kerstversiering op gelegd.

Kerstvuilnis

Af en toe komt men sproeien om het ongedierte te verdelgen. Er zijn blijkbaar nog steeds stakers die denken dat ze hun zin zullen krijgen. Er is wel geen geld. Vroeger was de staking het ultieme middel om meer loon af te dwingen, maar nu liggen die dagen in ieder geval achter ons.

6 thoughts on “Kerstversiering

  1. Dat is niet echt om vrolijk van te worden. Al heeft de buur wel gevoel voor humor!
    Toevallig had ik vanmiddag een (kleine) discussie met iemand over de stakingen, om precies te zijn de staking van de veerboten. Dat is niet leuk meer als het bijna een week duurt en medeburgers op de eilanden de dupe zijn (want schaarste in de winkels en geen of spaarzaam vervoer voor zieken). Die net zo min blij zijn met het overheidsbeleid maar misschien ook wel beseffen dat er nu geen keus meer is. En natuurlijk, de overheid heeft het behoorlijk verbruid met z’n gedrag (of wangedrag), maar op deze manier wordt het alleen maar erger. Het lijkt me dat het draagvlak voor de stakingen toch ook af zal vlakken. Op de een of andere manier lijkt het een glijdende schaal en niet de goede kant op. Wordt het nog erger? Want de werkeloosheid loopt sowieso al erg op, en de problemen steeds maar groter.

  2. Is het gevoel voor humor of cynisme? Bij al de problemen die Corry aanhaalt komt er ook bij dat groenten en fruit uit Kreta geblokeerd zijn. Hoe lang kunnen die producten het in koelhuizen volhouden en aan welke prijs? Voor rederijen is elke verloren dag ook een dure . Wie zal dat alles betalen ? De gewone burger natuurlijk . Hoeveel erger kan her nog worden ?

  3. Direct weer klagen!!! de nieuw burgemeester treed van af 1 jamuari en de perifereiarxis ook. wacht toch even. geef de mensen de tijd. Anypomone ,e anypomone!!
    ps. hadden wij hier ook zulke mooi kleurilijke vulnis ipv de grijze klikos.
    ps 2 waarom zie ik nergens Jumbo tasen tussen???

  4. ik zie wel een sklavenitis tas Tzimi, boven op de stapel, links van de container en nog voor de kartonnen doos.

    Vorig jaar eind november was het ook 22-23 graden, ik was op bezoek en zat ook met mijn t-shirt ‘s avonds buiten…

    die stakingen… ach ja… er is echt geel geld meer over, wat willen ze er mee bereiken?

  5. zelfs de vuilnis is mooier in griekenland, zo kleurrijk!!

  6. Philippos Says: Vorig jaar eind november was het ook 22-23 graden. Klopt wij waren daar toen ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *