Stakingen van de dag

Vandaag houdt het openbaar vervoer in Griekenland een 24-uur staking. Daarmee protesteren de werknemers tegen de besparingsplannen van de regering in de sector. Er rijden vandaag dus geen treinen, bussen, trolleys, metro of trams.

Daardoor zullen alle Atheners op een taxi of hun eigen wagen aangewezen zijn. Uitzonderlijk geldt de “daktylios” in het centrum van Athene vandaag niet. De daktylios is het systeem waarbij op even dagen enkel de even nummerplaten mogen rijden, en op oneven dagen de oneven nummerplaten.

Ook de vuilnisophalers in Athene staken vandaag (en morgen). Ze eisen dat een aantal contractuelen wiens contract afloopt op 31 december, opnieuw worden aangenomen.

Deze stakingen zijn reflexen die de voorbije 30 jaar zijn aangekweekt. Er is natuurlijk niets mis met het feit dat je strijdt om je arbeidsrechten en om een arbeidsplaats. Maar er is in het verleden zo vaak naar het wapen van de staking gegrepen en de politici hebben daar steeds meteen aan toegegeven. Nu is dat echter volledig voorbij, om de eenvoudige reden dat er geen geld meer is. Bovendien kijkt het IMF over de schouder mee hoe er wordt opgetreden tegen deze stakingen.

4 thoughts on “Stakingen van de dag

  1. je ben te ver ingeburgert. waar maak je druk over. je kan thuis blijven ,de rit naar je werk is al bespaart toch.Paraponiari!!!kafeteries den exei stin geitonia sou?? pies enna frapedaki na perasi i mera.

  2. Je kunt ook je dag spenderen met kerstkaarten schrijven aan je nederlandse vrienden. Al weet ik niet precies wanneer deze zullen aankomen, de posterijen staken hier ook voor een aantal dagen. Jullie hebben niet meer het alleenrecht daar in het zuiden, dus stoppen met klagen!!! :D:D

  3. dat laaste in acht nemen als je griekenland moet verdedigen. nederlandse post!!!vanmorgen komt de TNT vrouw en even later een andere particuliere post man ,en gooit bij ons de post van de buren.
    alles moet toch kapot en versnipert worden. markt werking. maar niet te veel vertelen straks moeten wij ook nederland verdedigen aan de grieken.

  4. Volgende week staakt het openbaar vervoer van zondag 12/12 tot en met donderdag 16/12 waarvan 2 dagen 24 uur. Ik denk dat ik maar een paar vrije dagen neem:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *