Sterke campagne

Hier ziet u het filmpje van de organisatie Δίκτυο Μεσόγειος SOS. De organisatie probeert Grieken een milieubewustzijn aan te kweken en gebruikt daarvoor een beeld dat de mensen hier na aan het hart ligt: kinderen. Er wordt niet gesproken in het filmpje, maar de boodschap op het eind is duidelijk:

“Dit is de wereld die we voor ons kind klaarmaken.”

“Verander je gewoontes. Verander de wereld.”

Sterk.

2 thoughts on “Sterke campagne

  1. Duidelijk voor een zeker publiek dat het waarschijnlijk niet nodig heeft omdat ze zelf al bewust genoeg zijn maar ik vrees dat lieden die nog altijd vuilnis dumpen,er weinig aandacht gaan aan geven. In elk geval een goede poging maar ik hoop dat ze op school de jongeren wat inlichtingen geven.
    Ik val in herhaling :wij wonen in een erg proper dorp en er wordt opgepast het zo goed mogelijk te houden maar de stad stinkt letterlijk naar uitlaatgassen . De stoepen zijn volgeparkeerd en er blijft dan een nauwe doorgang voor wagens,bromfietsen en voetgangers. Vrachtwagens en bussen kunnen alleen maar de weinige hoofdstraten gebruiken .Men heeft massaal erg grote wagens aangekocht , zo’n 4×4 als statussymbool en het openbaar verkeer rijdt vrijwel leeg rond.
    M’n man neemt nu al jaren de bus naar z’n zaak en gaat ergens op een straathoek op de bus wachten,daar waar er ietwat luchtstroom is want in de hoofdstraten kun je niet ademen. Volos,zoals de meeste mediterrane steden,heeft een dambord patroon en er zijn straten (0/W) waar er werkelijk geen lucht is tussen al dat beton en asfalt.
    Het is opvallend hoe de stad zich uitbreidt maar dan weer eens samengepakt in wat ze ‘ maisonettes ‘ noemen , langs een hoofdweg met veel verkeer . Welk is het verschil met een appartement in de stad ? In tegendeel,nu hebben ze mobiliteit nodig , dus een wagen of beter nog ,een brommer ! Daarmee kun je overal tussendoor en parkeer hem waar je ook wilt !:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *