Nieuwe openingsuren Akropolismuseum

Vanaf vrijdag 28 januari 2011 (volgende week vrijdag dus) zal het nieuwe Akropolismuseum op vrijdagen open blijven tot 10 uur ‘s avonds. Dat is goed nieuws: je kunt zo op je gemak de Akropolis gaan bezoeken, nadien het museum bekijken (je hebt er je tijd voor nodig) en tenslotte in Plaka gaan eten. En niet te vergeten: je krijgt als bezoeker nu de kans om de verlichte Akropolis te zien vanop een mooie plek.

Tegelijkertijd zullen de 5 originele Karyatiden in het museum een conservatiebeurt krijgen. Daarvoor zal ̩̩n of andere lasertechnologie worden gebruikt. Geen nood: de Karyatiden zullen niet worden afgedekt Рhet publiek zal van dichtbij kunnen zien hoe conservatie van archeologische stukken gebeurt. Het is namelijk te riskant om de stukken nog maar eens een keer te verplaatsen, dus zal de conservatie ter plekke gebeuren.

Volgende week vrijdag, 28 januari 2011, zal conservator Kostas Vasiliadis het publiek uitleggen hoe de conservatie van de Karyatiden zal gebeuren. Mocht u in de buurt zijn…

2 thoughts on “Nieuwe openingsuren Akropolismuseum

  1. ah, altijd emotie als ik dit beeld zie!

    Als beursstudent in Athene bewoonde ik een “gkarsoniera” die precies op de plek stond waar het Akropolismuseum nu staat. Makrogianni was toen nog helemaal nog niet de chique buurt die het nu geworden is. Krek dit beeld zag ik vanop mijn ruim balkon, bij het ontbijt, bij het slapengaan, tijdens slapeloze nachten, bij nacht en ontij, in roze ochtendlicht en tegen dreigende grijze wolken…

    Leen Van Bogaert
    Luxemburg

    Leen

  2. Goh @Leen, daar kunnen velen alleen maar jaloers op zijn. Hoe vaak ik ook voorbij die Akropolis loop; het blijft indrukwekkend en je raakt het nooit beu gezien. Nu moet je voor dit beeld dus naar het nieuwe Akropolis museum; op het ruime terras voor de cafetaria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *