Οnderzoekscommissie naar Siemens-schandaal

Sinds gisteren zou het werk van de parlementaire onderzoekscommissie naar het Siemens-schandaal (waar de verschillende Griekse politieke partijen geld hebben gekregen van het Duitse concern – naar verluidt 10 miljoen euro op zijn minst).

In die onderzoekscommissie zitten leden van alle parlementaire partijen, die elk tot hun eigen conclusies zijn gekomen. Nu zullen er namen worden genoemd van politici naar wie verder onderzoek moet worden gedaan. Dat zorgt natuurlijk voor flink wat spanning en iedereen begint nu iedereen te beschuldigen op een typisch Griekse manier. De gemoederen geraken verhit, de media doet er nog een schepje boven op, en de burger weer op den duur niet meer waar het over gaat (en dat is uiteindelijk de bedoeling). Om maar te zeggen: ik snap ook niet meer waar dit allemaal naar toe gaat. Gisteren kregen we wat verheldering op TV. U ziet een fragment hieronder. Wees gerust: of u nu Grieks verstaat of niet – er is niets van te begrijpen.

7 thoughts on “Οnderzoekscommissie naar Siemens-schandaal

  1. Gètverdèkkkke!!! Kunnen die niet gewoon op een knopje drukken en een venstertje sluiten?! Gèk word je toch daarvan! Wie kijkt daar in godsnaam nog naar?!??

  2. En deze lui moeten ons uit de crisis helpen, he @Roosje!

  3. Ho ho!! wacht even. ik begrijp het wel. Tzabaras zei dat Pretenderis de Karagkiozis is. en gelijk heeft hij.
    en de crisis,nee die lui die helpen echt niet.
    Η τρεμη δεν θα ερεπε να μην μιλαει καθολου;; να παει σπιτι της ,στον γυιο του ταχυδρομου;;

  4. Die programma’s worden een ware klucht.Hadjinikolao werd gisteren horendul omdat hij 10minuten lang probeerde een antwoord op een vraag te krijgen van een geblondeerd parlementslid.
    Die lieden hebben een waar talent een antwoord te omzeilen en je volledig te verwarren ofwel worden ze brutaal.Nog goed dat ze in venstertjes zitten @Roosje want anders gingen ze op de vuist?:)Of misschien nog amusantere show ?:)

  5. En niet zo maar een parlementslid, @Jenny, maar wel Anna Dalara, vrouw van. Zij is onderminister van Tewerkstelling en is ook verantwoordelijk voor het immigrantenbeleid. Ze kon niet antwoorden op de vraag hoeveel legale immigranten er in Griekenland wonen. Op een bepaald moment verloor ze haar zelfbeheersing en schreeuwde het vol frustratie uit dat ze het niet wist.
    En dat soort mensen regeert dus in Griekenland. Prachtig toch?

  6. Oh jee @Bruno !Shame over me dat ik al die heerschappen en modeldames niet ken en onder ons gezegd , ik veeg er m’n voeten aan op z’n belgisch want het is niet alleen in GR dat zulke lieden een staat willen regeren. Internationale nieuwsberichten koken over van ingredienten waar je een profuus krachtige gespuis-soep zou kunnen van maken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *