Exodus

U weet onderhand wellicht wel dat 15 augustus zo wat de grootste vakantiedag in het Griekse jaar is. Bijna iedereen gaat op vakantie. De Griekse hoofdstad was al bijna leeg, maar dit weekend belooft het uiterst rustig te worden.

Om u een idee te geven hoeveel mensen er vandaag nog vertrekken, geef ik u de volgende cijfers mee:

  • Vanuit de haven van Piraeus vertrekken vandaag 32 schepen – allemaal volzet
  • Vanuit de haven van Rafina (oost-Attica) vertrekken vandaag 20 schepen – allemaal volzet
  • Vanuit de haven van Lavrio (oost-Attica) vertrekken vandaag 8 schepen – allemaal volzet
  • KTEL, de openbare busmaatschappij, heeft 245 bussen klaar staan om de vakantiegangers op te vange
  • De binnenlandse vluchten van Olympic zitten voor 100% vol.

Het zal stilletjes worden dit weekend…

7 thoughts on “Exodus

  1. @Bruno ik woon vlakbij het centrum en geniet van de rust! Voor het eerst sinds jaren blijven we in Athene. Vanochtend konden we zowaar binnen een 5 minuten (normaal doen we daar ongeveer 20 minuten over) een parkeerplek vinden! Ik krijg bijna het idee dat ik Athene helemaal voor mijzelf heb:-)

  2. over dat parkeerplek in Athene. waneer gaan ze de parkeermeter invoeren???

  3. Er is niet veel nodig om Grieken uithuizig te maken. Buitenlanders dagen immer op met dezelfde vraag :”Wanneer werken ze hier?” want ‘s morgens zijn de terrasjes al vol bezet . ‘s Avonds zijn het de ouzeries,retaurants en discos die op volle toeren draaien tot een gat in de nacht . En rijst dezelfde vraag weer op :”hoe kunnen die morgen fit op het werk zijn?”
    Zomer en vakantie zijn dan natuurlijk een ‘must’ van eronderuit te muizen .
    @Tzeni,ik heb nog niet gesnaapt dat Grieken appartmenten bouwen en geen parkings :veel goedkoper in aanbouw en goeie cash inkomsten !

  4. @Jenny. volgens mijn informatie is het zo dat als er nieuwe appartementen gebouwd worden er een parkeerplaats bij moet. Bij elk appartementencomplex dat nu wordt gebouwd heb je dus al een parkeerplaats.

    Parkings is idd big business. Hier in de buurt heb ik er twee die continue volzitten.

  5. 25 jaar geleden werden ook parkeer plekjes onder de complexen gemaakt. daarna na dat de vergunningen binnen waren ,werden dicht gemetselt en als winkels verkocht. de ondergaang van de griekse bouw is al decennias lang bekent en heeft een naaam. Antiparochi.

  6. Jenny. parkings betekent betaalen,dat betekent ontevreden grieken en ontevreden grieken stemmen niet an de partij dat zulke beslisingen neemt. de polietike kosten,politiko kostos, heeft meer waarde dan welke inkomsten dan ook.

  7. Zeer juist @Tzeni, en nu wil de regering die toestand gaan belasten. Je hebt de zogenaamde “Imypaithrio” – de min of meer illegale ruimtes, zoals dichtgemetselde garages, of extra kamers die op de balkons zijn gebouwd. Die wil men nu gaan belasten, maar volgens de grondwet kan dat dan weer niet, want de bouwwerken zijn illegaal.
    Het is duidelijk dat de overheid zich geen raad weet met de illegale bouwwerken (ze doen er trouwens zelf duchtig aan mee: er zijn al 2 ministers op de vingers getikt omdat ze niet bouwden volgens de voorschriften en de vergunningen van de bouwkundige dienst). De vis stinkt van de kop af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *