Gelukkig zijn er nog Duitse journalisten

Ik heb het hier al vermeld: de parlementaire onderzoekscommissie naar de steekpenningen van Siemens is tot de conclusie gekomen dat er verder onderzoek nodig is en dat voorlopig niemand veroordeeld wordt. We weten nu al dat alle politici vrijuit zullen gaan: in Griekenland wordt namelijk niet 1 politicus ooit veroordeeld voor corruptie; nooit ofte nimmer. In een normale democratie (een begrip dat hoe langer hoe meer uitgehold geraakt) heb je vaak nog de pers die één en ander aan het licht kan brengen. Maar in Griekenland zijn de broodheren van de pers vaak diegenen die aan wiens handen flink wat geld blijft kleven. Uit die hoek valt dan ook weinig heil te verwachten.

Dus moeten we maar hopen dat de buitenlandse pers iets kan teweeg brengen. Zo verscheen er gisteren een artikel in Der Spiegel (hopelijk leest u Duits) waarin sprake is van 55 miljoen euro smeergeld voor de bestelling van 4 duikboten voor de Griekse defensie in 2002 en 2002.  We staan er al lang niet meer van te kijken (Der Spiegel had in mei vorig jaar al iets laten doorschemeren). Het artikel heeft wel tot gevolg dat minister van Defensie Venizelos heeft gezegd dat er een onderzoek zal komen naar de kwestie. Ik breng even in herinnering dat voormalig minister van Defensie Akis Tsochadzopoulos een enorm rijkelijk huwelijksfeest heeft gehouden in Parijs een paar jaar geleden en een uitzonderlijk dure woning op de Dionysios Aeropagitos straat, net achter de Akropolis heeft gekocht met geld dat hij op off-shore rekeningen had. Natuurlijk heeft het ene niets te maken met het andere.

En natuurlijk zal dit allemaal wel zachtjesaan uitdoven.

7 thoughts on “Gelukkig zijn er nog Duitse journalisten

  1. In Den Haag is nog een leuke rechtbank…… na oorlogsmisdadigers hebben we ook nog wel plaats voor een stel oplichters uit Griekenland als ze het zelf niet op kunnen lossen!

  2. niet verder vertelen. μαζι τα φαγαμε τα 55 εκτ.

  3. kati exei sumbei – isos sobaro – tha to psaksoume to pragma – ma to porisma tha einaaaaaiiiiii … arnitikoooooooooo

  4. @Natasa,en @andere lezers: hier in België hebben we zelfs 60 ministers samen met hun talloze administratieve medewerkers, die NOOIT veroordeeld worden voor corruptie … We zijn kampioen van Europa als het land dat er niet in slaagt een regering te krijgen ! Dit is helemaal niets om fier op te zijn, integendeel. Het ligt helemaal niet aan de bevolking: Walen, Vlamingen en Duitstaligen hebben helemaal geen problemen met mekaar en we leven in vrede samen. In Brussel (parlement) komen ze nooit tot een akkoord. Als gelijk welke politieke partij een aanvaardbaar, menselijk en goed voorstel op tafel legt, wordt dat onmiddellijk afgeschoten door de andere partijen. Wat de mensen wel degelijk beseffen is dat we op sociaal-economisch gebied steeds verder wegzinken en de rampzalige toestand van Griekenland zullen meemaken !

  5. @ natasa afvoeren naar MILOPOTAMOS daar weten ze wel raad mee met zulk uitschot die hebben geen rechtbank nodig maar een vuurpeloton

  6. @Leo, die van bij jullie mogen ook naar hier komen hoor!!!!

    @Europa……..in Milopotamos kijken ze inderdaad niet zo nauw maar die kunnen er zelf ook wat van,lol!

  7. @Leo, sorry maar jij verwart opnieuw een aantal zaken en stelt het altijd maar simplistisch voor. De Griekse politieke partijen zijn onlosmakelijk verbonden met de corrumptieve praktijken van het bedrijfsleven, en Bruno slaagt er steeds in dat dat voor ons begrijpelijk te maken. Bravo!
    Maar jij vermengt dit met het feit dat er in België nog steeds geen regering komt, maar dat heeft er niets mee te maken!
    Nogmaals sìgnomie, maar bij ons gaat het over een democratisch regime (en dat is Griekenland tot nader order ook), dat er (voorlopig) niet meer in slaagt een regering te vormen. Waarom? Omdat 30% van de Vlamingen op een partij gestemd hebben die België willen afschaffen (ergo: een onafhankelijk Vlaanderen willen) en dat waar schijnlijk niet eens beseffen.
    Dus @Leo, wat heeft dit met corruptie te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *