20 thoughts on “Volg de stakingsrellen

  1. @Bruno.Ik volg radio + vaste kamera beelden, of
    is er meer ?

    Krijgt die Alekos Alavanos ook veel bijval?

    @Bruno.Merkel zei gisteren in Berlijn:
    “Greece has started to put its house in order.We have been watching this with satisfaction because we know that this requires boldness”.

    Dit wordt door iedere Griek boven IQ 70 als waanzin ervare? Of niet?

    [url]http://www.cesifo-group.de/portal/page/portal/ifoHome/B-politik/70eeagreport[/url]

    Dan lijkt mij het tiende rapport(ook van gisteren) van de EEAG group binnen CESifo toch heel wat realistischer.Ze moesten overigens vanochtend als bijstellen.

  2. @Martin, Alavanos krijgt maar beperkte bijval. Niet vergeten dat hij één van de rijkste Griekse politici is, dus enige hypocrisie kan hem wel worden aangewreven.

  3. @Martin, de Grieken vinden Merkel ondertussen een imperialistische nazi, zonder overdrijven.

  4. [url]http://www.cesifo-group.de/portal/page/portal/ifoHome/B-politik/70eeagreport[/url]

    @Bruno.Lees het tiende rapport van de EEAG group binnen CESifo.Bevestigt weer mijn (en ik denk ook jouw visie) op de situatie.Rapport is van gisteren, ze moesten vanochtend onder invloed van …? wel even bijstellen.

    In ieder geval wel iets realistischer dan wat Merkel in Berlijn opmerkte: “Greece has started to put its house in order.We have been watching this with satisfaction because we know that this requires boldness”.
    Iedere Griek met een IQ boven de 70 leest dit toch als complete waanzin!Of niet?

  5. Vanavond, op alle Europese tv-zenders : molotov cocktails en brandende politieagent in Athene.

    Geweldige promotie voor toerisme.

  6. 1. Merkel zit midden in de verkiezingen en het is niet zo goed voor haar,last heeft zij verloren in noord Duitsland.
    2 . de grieken vonden in de jaaren 60 de duitsers nog steeds nazis maar gingen masaal daar voor werk,ik heb het voor weinig kunnen missen en heb gelukig daar niet opgegroeit. Nu hebben ze duitsland weer nodig omdatsteeds meer grieken daar werk zoeken ,met of zonder diplomas.en de concurentie is groot gezien dat europa nu open is en groter. een roemeen of bulgaar doet meer voor minder ook in duitsland.
    het feit blijft dat de schuld is enorm groot ,eerder of later gaat de land toch failliet.de vraag is op welke manier.
    de toerisme en zeker voor athene is dood en is de laaste zorg van de grieken. ze zijn hellas niet zo sli als bv in Ijsland.
    ps brandende politie agenten ,ik denk van de Mat moet zeker vaker kunnen zien en met veel plezier.

  7. Ach, stakingen en molotovs gaan nu eenmaal gewoon samen hier. Wat dat betreft is het vandaag niet anders dan de vorige keren. Voorlopig zijn er nog geen doden gevallen, gelukkig maar.
    En @Kaliopi, ik denk dat die betogers op dit moment niet zitten te denken aan toerisme. Het is een gevecht geworden om te overleven. Jammer genoeg heeft nog niet iedereen begrepen dat het gevecht op een andere manier zal moeten worden geleverd, want protestacties zullen vanaf nu weinig of niets meer uithalen.

  8. @Bruno.Nee. protest en stakingen helpen inderdaad niet meer.”Regime change” dan?

    Maar “we” hebben net PASOK gekozen voor verandering.Nu maar weer nieuwe verkiezingen voor een volgend rondje ND met dezelfde KARAPAPSIM politici aan de macht? Nee toch, hè?

    Die Alekos Alevanos is natuurlijk niet de juiste man, maar ik zou willen pleiten voor een twitter-revolutie(zonder vuur).De hele internetgeneratie de straat op, gewapend met gsm,iPad,Android etc.Eén grote flash-mob met een paar honderdduizend man van Synthagma tot Omonia met vaste hoge camera’s vanuit de gebouwen.Eten,drinken,toiletten,faciliteiten genoeg om het weken lang vol te houden.

    En dan één groot twitter-,sms-,beeld bombardement naar banken,politici,muzikanten,kunstenaars over de hele wereld.Massale Dos-akties als ze niet snel genoeg luisteren, reageren en doen.Platleggen het systeem EU,ECB,IMF,NATO etc.Tzimis of wie dan ook bedenk de overkoepelende leuze van de boodschap.(HELP HET VOLK DAT U DE DEMOKRATIE SCHONK?)
    Dit is echt de enige realistische hoop voor Griekenland,

    Op het bovenstaande liever géén reactie dan flauwe relativerende vrijblijvende verhaaltjes.

  9. KARAPAPSIM???KARAmanlisPAPAndreouSIMitis??
    leuze is een en onveranndert sinds 74
    Ψωμι,παιδεια ελλευθερια
    Εννα Εννα τεσσερα. of wel 114.

  10. Hellas Martin de revolutie is om 19 uur 5 minuten dood verklaart. de wegen zijn weer van de autos.
    de grieken zeggen ,I ellada pote den pethenei. griekenland sterft nooit. dezelfde grieken weten heel goed dat griekenland stervende is ,dagelijks. zo iets als Prometheus.
    tot de volgende staking!!

  11. molotovs ‘horen’ bij de betogingen, maar ze hebben ook iemand opgepakt met een boog en 3 pijlen. Dat lijkt me al een stapke verder (tenzij die persoon natuurlijk naar een boogschietoefening ging en toevallig in de betoging terecht kwam 😉 )

  12. Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – brood, onderwijs, vrijheid…

    Brood hebben ze de afgelopen 35 jaar gehad. En nu zelfs dat niet meer…

  13. dat dachten ze . ze hebben croisants gehad,luxe gebakken lucht. en ze dachten dat hun honger was gestilt.

  14. De euro, het organiseren van de Olympische spelen, het winnen van het Europees voetbalkampioenschap, het winnen van het Europees zangfestival : dit alles heeft Griekenland in een roes gebracht (‘t zijn zware schouders die luxe kunnen dragen)

    En in die roes werd enkel nog gedroomd : wij willen nog meer, wij kunnen nog meer, wij zijn meer.

    En nu begint Griekenland wakker te worden en wordt het met de realiteit geconfronteerd.

    De croissants waarvan gedroomd werd zijn er niet.

    Het besef dat ze het met een zelf gebakken brood moeten doen, geeft zeer zware oprispingen

  15. @Martin, met alle respect, ik lees nauwgezet je commentaren en deel meestal volledig je analyses. (lees er de mijne maar op na ivm economie/politiek).
    Maar je zit hier effectief wel met een verkozen regering die het puin moet ruimen van voorgaande regeringen (en van zichzelf). En dat is het verschil met de regimes in het Midden-Oosten die stuk voor stuk voor de bijl gaan nu maar allemaal dictatoriaal van aard waren/zijn. Wat voor boodschap is dat dan? Er is democratie in GR en toch is het een sociaal-economische puinhoop.
    Griekenland zit ingebed in de EU en (misschien spijtig genoeg) in de euro-zone en dat is nu eenmaal een liberaal-monetair project waarbij het sociale en ecologische aspect weinig van tel is. Dat is te betreuren maar het is zo.
    Ik begrijp en steun ook de vakbondsacties maar het land blijven platleggen zal uiteindelijk contraproductief werken. Wij weten ook dat er geld genoeg is als de belastingen correct geïnd worden, als de de kapitaalkrachtigen meer belast worden, als de aandelenhandel belast wordt, enz…
    En dat die besparingen en extra taksen voor de gewone Griek de economische crisis noch zullen versterken om maar te zwijgen over de sociale ellende die er uit voortvloeit.
    Maar mijn punt is uiteindelijk: hoe je het draait of keert, de Griekse regering zit nu gevangen in de besparingslogica die in Europa aan de gang is en in die van het perfide IMF.
    Ik hoop dat je mijn reactie niet flauw relativerend vindt…

  16. @Mario.Wie ben ik om jou de maat te mogen nemen?Ik vind je reactie zéér op nivo en serieus.Ik lees jou ook me

  17. t waardering.(oeps, trillende vingertjes).

    Maar permitteer me:Wat heb je aan een schijn-democratie, waarin er maar uit één soort politici te kiezen valt: die van het KARAPAPSIM-soort.Ik zou Griekenland veeleer een edel-diktatuur willen noemen van een elite die rondom de afloop van WW2 en het begin van de Koude Oorlog door dezelfde spelers van nu aan de macht geholpen is.

    Zoals dat in andere landen rondom de Middellandse Zee ook gebeurd is.Daar is nu wat verzet tegen huidige machtshebbers op grond van karakter of leeftijd.Een katalysator hierbij is natuurlijk de onvertoonde speculatie op de goederentermijnmarkten.Maar de Pax Americana zal spoedig terugkeren, met een paar kleine aanpassinkjes en een fist full of dollars.

    Libye was in dit gebied “the odd one out”, niet gebonden aan een machtsblok.Khadaffi leek wat onzeker te worden.”Opportunity knocks”…En wat je nu ziet is een simpele strijd om ook dát land binnen een machtsblok te brengen.NATO biedt zich al aan, China doet deze keer ook mee.Die bevolking, dood of levend, telt in het grote spel niet mee, ondanks alle krokodillentranen.

    Voor Griekenland mag je weinig hoop hebben,dat stelletje zeer betaalde politieke spartelaars heeft geen enkele invloed op de ontwikkelingen. De agenda voor het lot van land en volk wordt elders bepaald.Zoals in Yalta en het vervolg besloten is.

  18. @Martin, dan zijn het quasi overal schijndemocratieën, te beginnen met de VS. Niemand kan president worden zonder een geöliede geldmachine achter zich, in casu het bedrijfsleven. In de Europese landen is het niet zo erg maar het zijn effectief steeds dezelfde partijen met dezelfde machtscenakels achter zich. En in GR is het duidelijk een bipolaire gerontocratie.
    Wat betekent dat? Dat een echte democratie een geschoold, geïnformeerd en gemotiveerd kiespubliek veronderstelt. Dat is bijna nergens het geval. Het absolute tegendeel daarvan is blijkbaar Berluscalië. Wat komt het dichtst in de buurt? De Scandinavische landen.
    Maar wie hield/houdt de modale Griek bv. tegen om op Syriza te stemmen?

  19. @Mario. Maar natuurlijk zijn de U.S. of A geen democratie.Smeltkroes van religieuze emigranten, misdadigers en gelukzoekers;pleegden genocide op continentale schaal en zetten macht en vuurwapens in de Grondwet.”With God on our side”.
    Eén geïnstitutionaliseerde maffia.

    En elke modale Griek is geen vrij mens, maar een gevangene van het nu reeds drie generaties geïndoctrineerde en tot in de haarvaten van de hele maatschappij doorgedrongen cliëntelistische politie systeem.Er valt gewoon niet aan te ontkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *