Bosbranden – deel 6

Het waait nog steeds hard en dan kun je er van op aan dat er weer bosbranden zijn. Op dit ogenblik zie ik hier uit het raam van mijn kantoor een enorme rookontwikkeling, en de brandgeur dringt langzaam het gebouw binnen. Ten noorden van Athene is er weer brand uitgebroken, naar verluidt op verschillende plaatsen tegelijk. Dat kan natuurlijk wijzen op brandstichting, maar het is meer waarschijnlijk dat de brand is ontstaan op een stortplaats. Griekenland blijft zijn vuilnis maar storten, en verwerkt het niet, en de vuilnishopen zijn een brandbaar goedje. (Om nog maar te zwijgen van de bodemvervuiling die hiermee gepaard gaat: de gevallen van verarmd chromium in het Griekse drinkwater nemen alermerend snel toe). De wind wakkert het kleinste genstertje aan en bemoeilijkt het werk van de brandweer.

Ook in Zakynthos brandt het nog maar eens, en wel op 3 plaatsen tegelijk.

Brandweerlui beleven weer drukke tijden. Het is een wonder dat ze nog bereid zijn om zo hard te werken, want ze krijgen voor hun overuren slechts 27 euro per 8 uur overwerk.

De reactie die we overal horen bij branden, is de volgende: waar is de overheid? Burgers voelen zich nog maar eens in de steek gelaten (maar wees maar gerust dat ze binnen een paar maanden dezelfde ongeschikte lui weer de regering in stemmen).

Update 14:00u – en een nieuwe brand in de buurt van Marathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *