Ferrieboten

Het is me wat met de sterke wind van de voorbije dagen. Ik heb het dan niet over de talrijke bosbranden, maar dit keer over de ferrieverbindingen. Toeristen die een overtocht hebben geboekt met de snelle ferries, zitten al sinds gisteren vast op de eilanden. Met de sterke winden varen die boten namelijk niet uit.

Er is natuurlijk nog wel een andere manier om de eilanden aan te doen, en dat is het vliegtuig. Indien u niet bang bent van kleine propellervliegtuigjes, kunt u redelijk wat eilanden via de lucht bereiken. Het gaat een stuk sneller en je bent minder afhankelijk van het weer. De maatschappijen die de eilanden met elkaar verbinden zijn altijd Griekse maatschappijen. Mocht u ooit island hopping op deze manier overwegen, dan geef ik u graag de namen van de maatschappijen mee: Olympic Airlines (die zijn niet uit de lucht weg te branden, ondanks alle onheilsberichten van faillissementen), Aegean Airlines, en Athens Airways, dat sinds kort operationeel is.

Zelf ga ik nu een weekje blogstilte inlassen. U leest me weer vanaf volgend weekend.

4 thoughts on “Ferrieboten

  1. Met ruige wind steigen die kleine vliegtuigjes ook niet op en dan zit je dubbel in het zak .
    Op 16augustus hadden we de doop van m’n schoonzuster’s kleinzoon en het was de oudste zoon die peter zou zijn .Die had vooraf ook zowat eilanden bezoeken gepland tot m’n man hem verwittigde : ‘Oppassen geblazen of de doop gaat door met een andere peter !:’ en uitleg gegeven waar het gevaar lag. Idem de ouders van de dopeling die toch nog eventje Skiathos wouden bezoeken vooraleer de terugkeer naar de USA en die zaten ook vast :geen uitvaart van Flying Dophins en dan maar gekozen voor een degelijk ouderwetse ferry die er 3x meer tijd voor neemt .
    And so what ? De kans op dek te zitten,het zeegebruis te horen,genieten van een koele bries en als je geluk hebt ook wat gezelschap van dolfijnen, de kuststreken vanuit zee bewonderen ,wat zonnen en als je zeeziek wordt ,over de reling gaan hangen !:) en er achteraf om lachen. M’n man en ik tenminste want wij genieten van varen en ik ben genadeloos voor lichtgevoelige magen !:)

  2. Nu even iets anders : hotelprijzen in GR zijn vreselijk duur in vergelijking met 5 sterren hotels in europese hoofdsteden en zijn belange niet zo luxueus .
    Ik heb hier de laatste weken verhalen gehoord van mensen die regelmatig reizen voor hun werk of op vakantie en die de prijzen hier enorm vonden , ook voor het verhuur van wagens .Daarbij is niks georganiseerd en krijgen ze werkelijk geen waar voor hun geld . Spijtig !

  3. nieks mooier als je vetrek van uit Peireas en je zwaait naar Poseidonas templ op Sounio.
    De top van de bergen aanzien op Kreta vroeg in de ochtent. Igoumenitsa in het verte ,signal dat je straks op eigen bodem gaat lopen.

  4. zin om te varen in de lage/hoge zwaluwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *