11 thoughts on “Welkom op Agathonisi

  1. er valt ook nieks te zeggen. gewoon doen ,volgende keer bij de stoplicht laat je vooruit wassen en geef iets meer dan een euro, koop zakdoekjes noem maar op. gewoon doen.
    een protest brief trouwens bv naar de deense ambassade want lees ik gisteren dat ze hun asiel beleid hebben ze strenger gemaakt.
    een protest brief naar de ambassade van Usa dat ze niet gewoone afgaanse burgers bombadeeren ,en dat ze van afganistan moeten weg gaan.

  2. Dàt stadium zijn deze lieden al lang voorbij, vrees ik @Roosje.

  3. ο μπατσος ειναι το προβλημα;;

  4. Hopelijk is Agathonisi ietwat gespaard van de sneeuwstorm die over GR waait . Het was inderdaad een ” Zuivere Maandag” , witzuiver !Met het gewoonlijke resultaat dat alles in het honderd uitdraait : geen stroom meer , onbegaanbare wegen,paniek , enz. Ietwat vooruitzicht zit er niet in want de condities waren voorspeld .
    Op de Pelion was het weer eens wild : Portaria en Makrinitsa zaten vol dagjestoeristen toen de hel losbarstte en ze allemaal vastzaten.Sneeuwruimers zijn rond 22.00uur het volkje gaan bevrijden en het was 02.00 toen ze in een sliert in Volos aankwamen .

  5. @Jenny, heb jij ooit vroeger op 8 maart sneeuw meegemaakt in je regio?
    Het is toch niet te geloven dat er nog mensen zijn die de klimaatveranderingen in twijfel trekken.
    Klopt het trouwens dat Ryanair vanaf dit jaar naar Volos vliegt? Wij zouden graag eens de Pelion bezoeken (volgend jaar dus want Thessaloniki-vlucht met hotel in Kassandra is al geboekt voor deze zomer) en met auto rondtrekken daar en slapen in dhomatia zoals we vroeger altijd deden.

  6. @Mario , in 1978 hebben we ook in de maand maart 17dagen vastgezeten zonder electriciteit en zonder water. Ik ben hier bang van de maand maart want elk jaar hebben we zowat nawinter , niet zo erg als dit jaar of als ’87,maar toch .
    Ja, Ryanair plant vluchten vanuit Charleroi op Volos,tweemaal in de week en de kost is zowat 60Euro maar m’n info is een paar weken oud , dus geen zekerheid.

  7. Op dit ogenblik sneeuwt het in Piraeus en vrij hard. Dat heb ik in 11 jaar in ieder geval nooit meegemaakt in maart.

  8. @Mario, Ryanair vliegt sinds enkele maanden op twee nieuwe bestemmingen: Volos en Thessaloniki. ‘k Heb zelf meteen twee vluchten geboekt toen ik het ontdekte. Kijk maar eens op hun website… en boeken maar!

  9. Is het dan toch eindelijk beginnen sneeuwen @Bruno?
    Moet er niet aan denken hoe het nu moet met al die vluchtelingen die in de Griekse straten de kou moeten trotseren, terwijl wij vanuit onze warme huiskamer lustig overschakelen naar een ander onderwerp.

  10. Hoe kan een discussie over zo’n penibel kwestie overslaan tot discussie over wel of niet sneeuw en vliegtickets naar Volos? 🙂 Ben het niet gewend hier 🙂

    Ik vind het laatste beeld het meest veelzeggend. Illegalen op de kade met op de achtergrond de dikke Duitser op zijn zeilboot die oh zo blij is met de vriendelijke lokale bevolking dat zo goed Engels spreekt…

    Ben het absoluut niet mee eens met hoe die meneer bij het uitdelen van eten zich gedraagt. Maar verplaatst je je eens in zijn schoenen. Elke dag krijgen ze tussen de 40 en 100 mensen op het eiland. Griekenland kennende, is er geen beleid hier voor. Kustwacht plukt ze uit zee en vervolgens geen idee wat er mee te doen. Ze moeten het vaak denk ik zelf zien te regelen, vaak met mensen met wie ze niet kunnen communiceren. Dat lijkt mij ook frustrerend. Zeker als je moet opereren in de wetenschap dat er niemand een moer om geeft; de overheid niet, de EU niet. Die vinden het best, dat Griekenland dit varkentje zelf wast.

    Hoezo mensenrechten. Dit snoepje nemen ze al jaren in de mond om Turkije tegen te houden voor wat betreft toetreding tot de EU, maar in hun eigen achtertuin zien ze niet wat er gebeurt?? Daar geloof ik niets van. Niet ons probleem, laat hun het zelf uitzoeken, kost ons geen geld. De Griekse politiek denkt vervolgens, zolang de EU er niet over zeurt en mij op mijn vingers tikt, zamanfou (je m’en fous).

    Verdomme, ik zie net dat er zelfs een Engelstalige artikel is op Wikipedia over zamanfou. Ze hebben on door…
    http://en.wikipedia.org/wiki/Zamanfou

    Ik geef de Turken groot gelijk dat ze nu een houding hebben, graag of niet, laat maar zitten. Soms wenste ik Griekenland ook Turkse politici. Standvastig (iig voor wat betreft buitenlandse politiek).

    Anyway, is het al beter daar? Hier schijnt de zon al een week of anderhalf, om het maar weer eens over het weer te hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *