Veroordeeld wegens solidariteit

Ik moet u de actie van de hongerstakers in Athene niet meer in herinnering brengen. Ondertussen zijn meer dan 80 onder hen al naar het ziekenhuis gebracht. Daar wilde de staf hen eten geven – gewone ziekenhuismaaltijden. Dat werd verhinderd door mensen die solidair waren met de hongerstakers.

Deze reactie werd geïnterpreteerd als een criminele actie en 2 studentes werden veroordeeld. Maar de kwestie is zo simpel niet.

Ten eerste is het niet zo dat sommigen de hongerstakers verhinderen om te eten. Dat zou nogal sterk zijn. De hongerstakers beslissen daar zelf over. Maar op die manier is het voor de overheid natuurlijk makkelijker om een zondebok te vinden in geval het vreselijk uit de hand zal lopen. Nochtans wordt officieel wel gemeld dat de hongerstakers zelf om eten vroegen. Of dat echt het geval is, zullen we wel nooit te weten komen.

Ten tweede kun je mensen die 40 dagen niet hebben gegeten, niet zo maar een normale ziekenhuismaaltijd geven. Vreemd dat het verplegend personeel van een ziekenhuis dat niet weet. En volgens de mensen die solidair zijn, was dat net het probleem: het verplegend personeel wilde normale maaltijden geven aan de hongerstakers – desnoods al dwingend.

De ware toedracht kennen we niet, maar hier zit zeker wel een communicatietruukje achter, zo veel is zeker.

 

2 thoughts on “Veroordeeld wegens solidariteit

  1. @Bruno, hoe kunnen we dat zeker weten? mij lijkt het al even waarschijnlijk dat sommigen proberen zich te verbeteren op de kap van de hongerstakers, die allicht niet meer beseffen wat er gebeurt? bv anderen die hopen op regularisering, of sommigen van die knettergekke KKE/Syriza-mensen wie het niet slecht zou uitkomen als er een paar hongerstakers sterven? Of denk je dat ze niet zouden durven? Tenslotte zijn die nu al twee jaren alles in het werk aan het stellen om het land te ondermijnen en de publieke opinie te misleiden (via PAME, DEI-vakbonden, stakers in de haven, dat ‘den plirono’-gedoe) zonder ooit eens iets constructiefs te doen. (waarmee ik niet gezegd wil hebben dat alle Syrizoten knettergek zijn, maar wel die die bv menen dat Syntagma ene nieuw Tahrir-plein moet worden etc…, die romantici van de revolutie…)

  2. @Hans, ook dat is mogelijk. Ik sluit niks uit, maar het fijne weten we er niet van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *