Bosbranden – deel 8

Vandaag zijn er weer tientallen branden gesignaleerd, maar dit keer heeft de brandweer ze allemaal snel onder controle gekregen. Toch hebben de bosbranden dit jaar een slachtoffer gemaakt: dit keer geen bewoner, maar wel een brandweerman. Het gaat om een piloot die met zijn blusvliegtuig een zware brand in Kefalonia wilde blussen en erg laag over de huizen vloog. Daarbij kwam het vliegtuig terecht in de elektriciteitskabels en stortte neer voor de ogen van de bewoners.

Ondertussen is ook de schuldige aangewezen voor de verwoestende bosbranden 2 jaar geleden in Ilias, de Peloponnesos. Het gaat om 1 persoon: een oude vrouw van 78 jaar die een vuurtje had gestookt in haar tuin. Als het niet zo tragisch was, en er geen 36 mensen waren gestorven naar aanleiding van deze brand, dan zou je nog gaan lachen. De onderburgemeester van Zacharo, het dorp dat grotendeels in de as was gelegd, legt de verantwoordelijkheid niet uitsluitend bij de oude vrouw en de familieleden van de dodelijke slachtoffers blijven hun gerechtelijke strijd voeren, want zij vinden dat er erg veel fouten zijn gebeurd tijdens het onderzoek. Zij zijn uiteraard niet tevreden met deze uitspraak, waarbij de overheid geen enkele blaam treft.

En vandaag is het zondag: dat betekent dat er weer eens een enquete is gehouden voor welke partij de mensen zouden stemmen en wie het best geschikt lijkt voor de post van premier. PASOK ligt ondertussen 6% voor op Nea Dimokratia, maar heeft dat enkel aan de onkunde van Nea Dimokratia te danken. En Georgos Papandreou wordt voor het eerst beschouwd als een betere kandidaat-premier dan Karamanlis.

Maar goed: zolang men hier zich blijft blind staren op deze 2 politieke partijen en politieke families, zal de toekomst van Griekenland even zwartgeblakerd blijven als de bodem van noordoost-Attica.

6 thoughts on “Bosbranden – deel 8

  1. Alé @Bruno, kijkt eens hoe de diepgaande onderzoeken vruchten afwerpen, zeg, men heeft ondertussen niet minder dan drie schuldigen gevonden: de pijnboom, de dennenappel en een yaya! Da’s helemaal niet om te lachen, da’s huilen met de pet op!

  2. En hadden ze om die yaya te vinden,2 jaren nodig ?
    Ze zijn weer stemmen aan het afkopen want ze hebben duizende nieuwe staatjobs beloofd.

  3. De Griek ten voeten uit: een ander heeft het altijd gedaan of dat nou een dennenappel is of een oud omaatje (bombaatje:-).
    Ik hoorde een aantal dagen geleden de yiayia haar zegje op tv doen. Het arme omaatje weet niet wat haar overkomt! Ik moest gisteren wel weer lachen om het volgende:
    Er is een nieuw spel voor de Playstation (KlaieiStation)
    Pefkokiller 2 (deel 1 kwam in 2007 uit) met op de voorkant Karamanlis in brandweer outfit)
    van Barbeque games
    trademark: Maximou Network
    Waarschuwing op de voorkant: toksiki vlakia:-)
    Prokopis Computer entertainment
    Gelezen in de Proto thema / colomn Tsircus Maximus.

  4. weet je nog de yaya dat gearesteerd wa omdat zij haar kanarie kannabis zadjes gaaf?

  5. En nu kunnen er nog andere rampen verwacht worden :
    overstromingen nadat ze de bossen platgebrand hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *