Mooie vrijdagavond

Een druk Akropolismuseum op vrijdagavond

Een paar weken geleden had ik u verteld dat het nieuwe Akropolismuseum voortaan open is op vrijdagavond tot 22u. Dat zijn we gisteren dus eens van dichterbij gaan bekijken. Wegens nationale feestdag was de toegang tot het museum gratis en daar maakten heel erg veel Atheners gebruik van. Het is niet de eerste keer dat ik het museum bezoek, maar de esthetiek van het oude Griekenland blijft verbazen. Hoe is het mogelijk dat we 2500 jaar later nog altijd dat niveau van schoonheid niet meer halen? Wellicht zijn er andere dingen belangrijker geworden in het leven, hoe vergankelijk die ook zijn (ik word er zowaar filosofisch van).

Leuk om weten misschien: het restaurant van het museum blijft op vrijdagavond open tot middernacht. De prijzen zijn best democratisch. Indien u ‘s avonds wil dineren met het mooiste zicht op de Parthenon-tempel, dan is dat mogelijk. U hoeft zelfs geen kaartje te betalen; een lift brengt je rechtstreeks naar het restaurant. En wat u daar dan ziet… wel, kijk hieronder maar.

Westkant van het Parthenon

Oostkant van het Parthenon

Tempel van Athina Niki

3 thoughts on “Mooie vrijdagavond

  1. en deze land is falliet?? met zulke rijkdom en toch als laaste in de rij bedelen voor een paar euros, ok miliarden euros????
    που και ποτε γαμω το φελεκι μου ,στραβωσε η δουλεια;;;

  2. stravose stis 9 Oktomvriou 1831, sto Nauplio.

  3. ναταν μοναχα η εκτελεση του Capo d Istria!!!mallon apo genisimiou mas mas kiniga mia mauri moira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *