Tolpoorten open

We horen er al een tijdje niets meer over, maar dat betekent niet dat de acties tegen de verhogingen van de tol zijn afgelopen. Vandaag wordt er bijvoorbeeld een nationale actie gehouden en zullen alle tolpoorten op de Griekse wegen worden geopend. De actie wordt op de site van Stop Diodia aangekondigd.

Natuurlijk is het niet toevallig dat dit vandaag gebeurt. Het was een verlengd weekend en heel wat Atheners hebben de stad verlaten. Vandaag komen ze allemaal terug, dus een actie op een dergelijke dag, zal flink wat sporen achter laten. Hoewel er een wet is gestemd die zegt dat het niet betalen van tol een verkeersovertreding is, kun je toch nog steeds een boete ontlopen. De gedetailleerde uitleg staat hier (weliswaar in het Grieks, maar met Google Translate kunt u wel min of meer begrijpen hoe het werkt).

4 thoughts on “Tolpoorten open

  1. ik heb braaf mijn tol kunnen betalen op de egnatia vandaag! misschien was die actie alleen in athene?

  2. Het was uiteindelijk van 12 tot 16u vandaag, @Peter. En de plaatsen waar de acties werden gehouden, waren: Ρίο
    Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης,
    Αφίδνεας,
    Ελευσίνα (Αττική Οδός),
    Θήβα,
    Ισθμός Κορίνθου,
    Καβάλα, κόμβος Μουσθένης,
    Λεπτοκαρυά,
    Μακρυχώρι,
    Μάλγαρα,
    Μεταμόρφωση (Αττική Οδός),
    Μοσχοχώρι (προσυγκέντρωση στις 15:20 στο Δημαρχείο Βόλου),
    Μώλος,
    Νεστάνη,
    Πελασγία,
    Πολύμυλος (Εγνατία Οδός),
    Πυργετός,
    Τραγάνα

  3. Allez,iets toegegeven voor vakantiegangers die schijnbaar geen financieel probleem hebben maar wat met de mensen die dagelijks de tolposten moeten passeren en dan misschien maar voor een paar kms ? Diensten moeten betaald worden maar als er geen dienst uitgevoerd wordt , waar betaalt men dan voor ?
    Athene schijnt ook royale inkomsten geind te hebben van verkeesovertredingen in de laatste maanden.Alle beetjes zijn welkom .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *