Het succes van Open Gov

Minister van Openbare Gezondheidszorg heeft besloten om 20 directeurs van openbare ziekenhuizen te “verwijderen” omdat ze onbekwaam zijn. En nee, dit is geen aprilgrap. Voor Georgios Papandreou aan de macht kwam, werden directeurs allerhande aangeduid door de regerende partij. Zo was je zeker dat je je pionnen op de juiste plaats had.

Georgios ging dat systeem veranderen; hij zou mensen aannemen op basis van hun kwaliteiten en kwalificaties via zijn open gov systeem (hij was even gaan spieken bij Obama). En via dat systeem heeft de voorganger van Loverdos, Marilena Xenogiannakopoulou (de vrouw met de moeilijkste familienaam in de regering), directeurs gevonden en aangenomen voor de ziekenhuizen. Op basis van welke criteria, is niet helemaal duidelijk. Normaal gezien zouden via dat Open Gov systeem bekwame mensen moeten worden gevonden, maar nu blijkt dat de meeste directeurs niet de minste ervaring hadden om een instituut te leiden, laat staan een ziekenhuis.

Alweer een slag in het water, zo lijkt het. Wat er nu met de 20 directeurs (ex-directeurs eigenlijk) zal gebeuren, is niet duidelijk. Zullen ze worden ontslagen of overgeplaatst (want de kans bestaat dat ze niet mogen worden ontslagen). De hele kwestie is in ieder geval een slag in het gezich voor Xenogiannakopoulou die blijkbaar een heel slechte selectie heeft gemaakt, maar ook het open gov systeem van onze premier wordt hiermee flink in vraag gesteld. Of wil Loverdos gewoon PASOK-pionnen in de ziekenhuizen?

One thought on “Het succes van Open Gov

  1. 20 directeurs??????????????? Hoeveel openbare ziekenhuizen zijn in Griekenland?????? 20 zeker dus alle ND directeurs zijn de laan uitgestuurd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *