Ik betaal wél

Gisteren kwam het tot een handgemeen aan een tolpost in Fthiotida. Actievoerders van de beweging “Ik betaal niet” hadden de tolpost open gezet en eisten van elke bestuurder dat hij zou doorrijden zonder te betalen.

Op een bepaald moment stopt een auto en de bestuurder wenst te betalen. Dat was duidelijk niet naar de zin van de actievoerders, die op weinig democratische manier iedereen verplichten om niet te betalen. Ik snap hun eisen wel, en kan begrip voor hun actie opbrengen, maar ik kan er niet achter staan dat ze anderen hun wil opleggen. Daarmee geef je je beweging niet het juiste democratische draagvlak.

Maar goed, de passagier van de wagen die stopte, stapt uit en het komt tot een woordenwisseling met de actievoerders. Op een bepaald moment raakt de passagier flink over zijn toeren en grijpt een vrouw brutaal bij de kraag. Die wordt nadien naar het ziekenhuis afgevoerd (enig toneelspelen zal er wellicht wel bij geweest zijn).

En dan wordt duidelijk wie de passagier is: het gaat om een parlementslid van PASOK, Christos Magkoufis. Wat er nadien volgt, is uiteraard al te zien op YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *