Opletten voor de zon!

Ik neem aan dat voor velen onder u de paasvakantie reeds is begonnen (in Griekenland gaan de scholen pas over een week dicht). En misschien zijn sommigen onder u van plan om die vakantie in Griekenland door te brengen. Ik zag gisteren overigens al een Nederlandse familie op de metro, in short, teenslippers en een t-shirt, met flink rood verbrande voorhoofden.

Opletten echter voor de zon in Griekenland! Dit is niet zo maar een raadgeving, maar ze komt van professor Christos Zerefos, die lid is van de Internationale Ozon Commissie. Die waarschuwt namelijk voor een gat in de ozonlaag. Dat is deze winter ontstaan boven Antarctica, door de uitzonderlijk lage temperaturen die er heersten. Dat gat is zich aan het verplaatsen en het zou rond midden april boven Griekenland hangen. Dus zoveel mogelijk uit de Griekse zon blijven in die periode, en indien u er toch in gaat zitten: smeren, smeren en nog eens smeren! Bij voorkeur met factor 30.

One thought on “Opletten voor de zon!

  1. Ik schrok er even van want ga er de tweede helft van april heen, maar volgens de weersvooruitzichten laat de zon zich niet veel zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *