European Union Prize for Contemporary Architecture

Goed nieuws, nog maar eens, voor het nieuwe Akropolis Museum. Het gebouw is genomineerd voor de European Union Prize for Contemporary Architecture РMies van der Rohe Award. Het gaat om een prestigieuze prijs van 60.000 euro die wordt bekostigd door het EU Cultureel programma en de Mies van der Rohe stichting. Die Mies van der Rohe was trouwens een Duitse architect die samen met Gropius en Le Corbusier wordt bekeken als ̩̩n van de vaders van de moderne architectuur.

Het nieuwe Akropolis Museum werd gekozen, samen met 5 andere finalisten uit een lijst van 343 werken in 33 Europese landen. De vijf andere finalisten zijn: het Neues Museum in Berlijn; het Bronks Youth Theater in Brussel; MAXXI: het Museum of XXI Century Arts in Rome; het Concert House Danish Radio inKopenhagen en het Rehabilitatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem.

De prijs is de meest prestigieuze die wordt toegekend in het domein van Europese architectuur en wordt elke 2 jaar toegekend aan een werk dat in de voorbije 2 jaar is afgewerkt.

Ik ben nu al 2 keer in het nieuwe Akropolis Museum geweest en ik kan alleen maar beamen dat het gebouw deze nominatie meer dan waard is.

2 thoughts on “European Union Prize for Contemporary Architecture

  1. het is zo mooi,dat is waar.ik hoop dat ik de kinderen van de zomer kan daar brengen. zou mooi zijn als de prijs is gewonnen.

  2. ter volledigheid: zijn voornaam was Ludwig (Mies van der Rohe), en hij geldt als de uitvinder van de moderne wolkenkrabber. Motto: “less is more”, leuk in tijden van crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *