Nieuwe activiteit in het Akropolismuseum

Vanaf dit weekend start het nieuwe Akropolismuseum met een nieuwe activiteit waarmee je naar verluidt een hele dag zoet bent. Het initiatief richt zich ook op kinderen.

Zo worden er archeologische spelletjes voorzien voor de hele familie, die een rode zak met allerlei voorwerpen mee krijgt. Er wordt een film vertoond over de Akropolis (buiten de bekende video van de regisseur Costa Gavras), de bezoekers kunnen de restauratiewerkzaamheden op de Karyatiden volgen (een televisiescherm laat zien hoe de beelden worden gereinigd door middel van een laser), er zijn thematische voorstellingen, een speciale leeszaal met zicht op het Parthenon is voorzien en tenslotte kunnen de bezoekers genieten van typische Griekse gerechten (aan erg democratische prijzen) in het restaurant van het museum.

Er is een spelletje waarbij een familie wordt uitgedaagd om de godin Athena te leren kennen via de verschillende tentoongestelde beelden. Er zijn speciale bordjes aangebracht voor kinderen, zodat ook zij makkelijk de stukken kunnen terugvinden waarnaar in het puzzelspel wordt verwezen.

Het puzzelspel wordt gekoppeld aan de website “Athena, godin van de Akropolis” dat ook op het web is terug te vinden op www.acropolis-athena.gr.

Er zal ook personeel aanwezig zijn in het museum dat vragen van de bezoekers zal beantwoorden.

Het is goed om te zien dat het nieuwe Akropolismuseum er alles aan doet om vernieuwend te  zijn. Dat is iets wat we niet gewend zijn in Griekenland. Ik heb het hier al gezegd: indien u het museum nog niet hebt gezien, dient u er absoluut naartoe te gaan.

2 thoughts on “Nieuwe activiteit in het Akropolismuseum

  1. @Bruno. Het klinkt als het ‘nieuwe’Griekenland.Prima!Ook die O.S.2011 waar jij zo goed aan meewerkt wordt doorgezet.Van dir soort hoopvolle initiatieven zal het GR van de toekomst het moeten hebben in het oog van de Wereld. Doordoen dus met een positieve instelling.Het werkt!

  2. @Bruno. Op jouw aanraden met mijn vrouw en prototokon naar het museum gegaan. Inderdaad een fantastisch museum, vooral de doorzichtige vloeren maken indruk. Het bovenste Parthenon verdiep is gewoonweg subliem. Mooi idee om een reconstructie te maken. Wel vele kleine minpuntjes : niemand van het personeel kon ons verder helpen met dat familiespelletje – de prototokon zat al rap aan het restaurant gekluisterd. Hoe men op het idee gekomen is om niks achter glas te zetten… ik denk dat het personeel zot wordt van om de 10 sec een ‘plies dant tats’ te moeten toesnauwen. Ik vind het ook meer van een kunstgalerij hebben dan van een museum, er staat te weinig uitleg. plaka plaka op een van de binnenzijden van het partenon op het bovenste verdiep staat 50 keer dezelfde tekst bij de betreffende afbeelding ‘kentavros xtupai lipatho’ maar geen woord over wat die kentavroi nu zijn en waarom ze 50 keer een lipatho doodslaan. Affijn, misschien kregen ze een epidoma bij de 50e…

    Maar alleszins een verfrissende ervaring na de stoffige zalen en stapellokalen van de andere musea. Zeker een aanrader !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *