Politiek theater

Wat een voorstelling! Vandaag verschijnt voormalig minister van defensie Akis Tsochadzopoulos voor het parlement. Die was genoemd in het zogenaamde “duikbotenschandaal”. Tsochadzopoulos was de slippendrager van Andreas Papandreou. Hij was met een slobbertrui in de politiek gestapt en is ondertussen blijkbaar rijk genoeg om een overladen huwelijksfeest te geven in het Four Seasons hotel in Parijs en om een enorm huis te kopen op de Aeropagitou straat, achter de Akropolis.

Tussen 1998 en 2002 was Tsochadzopoulos minister van defensie en hij ondertekende toen de contracten voor de levering van 4 duikboten, voor een prijs van 1,26 miljard euro. De leverancier van de duikboten, het Duitse Ferrostaal, beweerde onlangs dat daarvoor smeergeld ter waarde van 55 miljoen euro was betaald. Vermoed wordt dat het geld in de zakken van Tsochadzopoulos is verdwenen, maar dat is nooit bewezen.

Tsochadzopoulos zelf beweert dat hem niets kan worden aangewreven. Hij is een paar jaar geleden uit de partij PASOK gezet door de zoon van zijn grote voorbeeld en stichter van die partij. Wat hij daar nu precies in het parlement staat te doen, is me eigenlijk niet duidelijk. Goed, hij moet zich verantwoorden. Maar hij houdt het been stijf. En dan nog: hem worden feiten aangewreven die ondertussen grondwettelijk al verjaard zijn. Het lijkt gewoon op een mooie show om de Griekse burger te laten zien dat deze regering zogezegd grote schoonmaak houdt. In dat geval zou het zeker niet mogen ophouden bij Tsochadzopoulos. En uiteraard ook niet bij PASOK. Maar ondertussen houden de media zich met niets anders bezig en zullen nu weer een heel aantal nieuwe besparingsmaatregelen worden doorgevoerd, zonder al te veel ruchtbaarheid zal worden aan gegeven.

En dat smeergeld? Dat staat al lang ergens op een rekening of is geïnvesteerd in een off-shore bedrijf, dus dat kan al lang niet meer worden opgespoord.

9 thoughts on “Politiek theater

  1. slobertrui= zivango??
    de wereld op zijn kop?? onze Akis rechte hand van Andreas de griekse George Clooney,het kind van het volk!!!!
    als mijn moeder nog leefde ,zou aan zijn kant staan. zo veel hoop heeft deze genaratie politici kapot gemaakt. aleen voor dit zou ik die klootzak graag in de gevangenis willen zien.
    Οχι για μενα !! για την φουκαριαρα τη μανα μου.

  2. @Bruno, “vermoed wordt…” ;o}
    Komt het door je verontwaardiging of ben je na je jarenlange verblijf de taal aan het verleren?

  3. Akis heeft gesproken. wat denk je ,dat er is gebeurt. wat zegt Pasokanalo Megachannel??
    vertel ons hoe de sfeer is en wat gaat gebeuren?

  4. is dat niet juist ‘vermoed wordt dat…’? is dat hetzelfde als ‘er wordt vermoed dat…’?

  5. @Bruno, @Mario, @Hans : “Vermoed wordt…” is grammatikaal volledig in orde.

  6. Voor we @Mario gaan betichten van hypercorrectie… ik had “vermoedt wordt” geschreven, maar dat heb ik ondertussen gauw aangepast.

    @Tzimi: heb nog geen Mega gezien (doe ik trouwens nooit). Maar we weten toch wat er gaat gebeuren (of net niet gaat gebeuren). Maar het theater schijnt de modale Griek niet langer te overtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *