Even Eurovision-paniek

Zo slecht heeft de Griekse inzending het er afgelopen zaterdag niet vanaf gebracht, dacht ik zo. Volgens de Standaard zou het Griekse nummer oosterse invloeden hebben. Ze weten daar blijkbaar niet wat zeïbekiko is.

Halverweg de stemronde stond Griekenland een paar keer op de eerste plaats (iets wat tot voor 8 jaar sowieso ondenkbaar was in Eurovisionland). Dat leidde even tot een lichte paniek: “Stel dat we volgend jaar Eurovision moeten gaan organiseren! Hoe kan een bankroet land dat doen?”.

Het was dus een opluchting dat het niet zo ver is gekomen.

5 thoughts on “Even Eurovision-paniek

  1. volgende jaar winnen wij gegarandeert. als de meeste grieken in europa wonnen en werken ,zullen ze allemaal volgende jaar op griekenland stemmen ,en dan zijn wij de winnaars.
    en waarom zou een probleem zijn om de feest te organezeren???iedereen moet meebetalen als ze willen mee doen.

  2. Bruno,

    Oosterse invloed? Waarom niet, het hangt er volgens mij maar vanaf hoever je in de tijd terug gaat. Zeïbekiko is qua opbouw hetzelfde als de Zeibek die je overal in het Oosten vindt.
    Volgens Wikipedia is het onstaan in Anatolië te vinden en dat was bewoond door heel verschillende bevolkingen.
    Wel is de moderne Griekse Zeïbekiko het aangenaamst in onze oren.

  3. net zo als de Imam Baildi. en de baklava niet te vergeten.

  4. Volgens mijn bronnen werd de zeibekiko al in de oudheid gedanst door de soldaten van Alexander de Grote…. en zo kunnen we nog lang bezig blijven over wie wat heeft uitgevonden en wnr ….

  5. ναι !και η γιαγια μου οταν ειχε ρουλεμαν στα ποδια,ητανε πατινι.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *