Internationale Museumdag

Ik ben er een beetje laat mee om het te melden, maar vandaag is het Internationale Museumdag. In Griekenland betekent het dat de toegang tot musea en archeologische sites vandaag gratis is. Dat veronderstelt natuurlijk wel dat er wachters zijn op alle archeologische sites, en dat is hoe langer hoe minder het geval omdat er niet genoeg personeel meer is.

Voor sommige sites geldt trouwens nog altijd de uurregeling voor de winter. Dat betekent dat die sites sluiten om 14:30u. De reden: ook hier weer personeelstekort. Mij lijkt het dat het langer open houden van deze sites een goeie maatregel zou zijn om het toerisme te stimuleren. Maar misschien heb ik het wel fout…

2 thoughts on “Internationale Museumdag

  1. @Bruno.Natuurlijk heb je het niet fout.Het is verbluffend om even twee jaar van je postings terug te lezen.Bijna alles wat je berichtte staat vandaag nog recht overeind.Ik mag wel zeggen “helaas!”, want het betreft voor een groot deel de zgn “crisisonderwerpen”.

    Jullie Theodoros Pangalos kraamde weer veel arrogante politieke onzin uit(las ik in ekathimerini).Met uitzondering van zijn opmerking over het totaal in gebreke blijven van de PASOK-regering en niet dwingend opleggen door de Troïka bij de belastingontduiking casu quo -inning.

    Daarom zocht ik jouw ( ik dacht recente)stuk over die integrale jaarlijkse belastingkwijtschelding of in ieder geval -vermindering.Ik werd weer veel info rijker, maar vond die posting niet.Jij wel?

    En wij zijn in Nederland en Duitland zo fel op uitvoering van die Griekse maatregelen omdat wij al tien jaar zuchten onder die gruwelijke privatisering van alle vervoer,zorg,gas,water elektra en ga maar door.Een enorme toename van rijkdom bij weinigen,gestolen van de gewone mensen.

    Alles veel duurder geworden bij vermindering en verschraling van het dienstenpakket en service.Je wenst het je ergste vijand niet toe.
    Laat staan je beste, liefste vriend wat Ellada voor mij is.

  2. correctie ONZE PANGALOS niet JULLIE als Ellada van u is martin moet je onze pangalos ook erbij nemen 🙂
    of gaan we gelijk de vlamingen doen in de media ,als een franstalige iets negatiefs uitspookt noemen ze hem een waal en als de waal positief wereldnieuws haalt noemen ze hem belg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *