Echte democratie nu!

Real Democracia Ya!!!

U hebt er wellicht al van gehoord: de Spaanse jongeren die de laatste tijd massaal de straat op komen om echte democratie te eisen. Zij vinden dat het beleid van hun land veel te veel gestuurd wordt door het belang van de banken en de grote bedrijven (in een kapitalistisch/globalistische systeem pleegt zoiets namelijk te gebeuren). Hun actie is verboden omdat er in Spanje op zondag gemeenteraadsverkiezingen zijn en die zouden daardoor kunnen worden beinvloed. Het zal de talloze werkloze jongeren (44% in Spanje) worst wezen: hun actie is niet politiek geinspireerd.

Het was een kwestie van tijd voor deze actie zou overwaaien naar Griekenland. En het is sinds gisteren al gebeurd: om 19u waren er al een aantal actievoerders voor de Spaanse ambassade in Dionysou Aeropagitou straat, achter de Akropolis.

Vanavond is er weer een bijeenkomst voorzien, net zoals morgen en overmorgen. Het is een feit dat het huidige beleid in Griekenland door financiële instituten wordt geleid, maar daar zijn de opeenvolgende Griekse regeringen natuurlijk wel voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor. In ieder geval: mocht u in Athene zijn, en deze actie genegen zijn: ik geef het u gewoon mee.

13 thoughts on “Echte democratie nu!

  1. Voor alle duidelijkheid: de jongeren vinden niet alleen dat de rode regeringspartij PSOE niet in staat is om oplossingen te vingen, maar vinden dat ook van oppositiepartij PP. Hoewel er regionaal wel meer partijen meespelen (PNV in Baskenland, CiU in Catalonië, CC op de Canarische Eilanden), protesteren ze toch ook tegen het tweepartijenstelsel (door het te grote gewicht van PSOE en PP).
    Klinkt bekend?

  2. Carbon, zoals ze dat in het Grieks zeggen!

  3. de griekse jeugd weet niet wat carbon is. heeft met de photocopieer apparaat gegroeit.

  4. Mag ik even iets vragen? Is er bij jullie die in GR wonen al iemand langs geweest voor die beschrijving van jullie woonst? Bij een buur is men langs gekomen en vermits er niemand thuis was,hebben ze een bericht achtergelaten dat ze moesten opgebeld worden. De buur deed dat dus en die ‘beschijving’is dan via de telefoon gebeurd!
    Kan zoiets wettelijk zijn zonder handtekening van de aangever? Na al wat je hier hoort , begin ik me af te vragen of die controleurs zelf geen formulieren invullen zowat op eigen raming van het buitenzicht van het huis :’die zullen wel X slaapkamers hebben , X WC’c , X badkamers en de grootte ong.X m2’. Ik begin achterdocht te krijgen want bij de buur waren ze er zowat 2 weken geleden en bij ons hebben ze zich nog niet gemeld.

  5. Even TE vlug geweest. ‘k Had nog maar pas m’n vraag verzonden en de deurbel rinkelde :de controleur ! De man toonde ons met welke opdracht hij zat :een heel algemeen plan met een paar lijnen waar de straten lopen en daar moet hij in een zeker gebied alle huizen afgaan :geen namen of adressen zijn vermeld.Hij heeft dan zelf een kaart van Google geprint en z’n vrouw is de straten rondgereden en genoteerd waar er woningen staan.De man loopt dan de huizen af en de bewoners helpen hem met namen en inlichtingen over de buren.Velen zijn niet te vinden en dan kloppen mijn vermoedens :het formulier wordt ingevuld naar uiterlijke schatting en dat is ook de opdracht in geval ze de bewoners niet kunnen contacteren.Dit geeft een idee hoe betrouwbaar die ‘apografie’ wel zijn kan.

  6. met dat verschil natuurlijk dat het vreedzaam is in Spanje, terwijl in Griekenland altijd alles kapot moet als ze de straat opkomen…

  7. Beste Jenny,
    “Grieken” en “controleren” is inderdaad een tegenspraak. Ook de heren ZALM en JUNCKER zien dit in.
    Ik lees daarnet dat Europa de griekse ambtenaren wil helpen, meer nog Europa wil het roer zelf in hand nemen :
    1. Ik lees in de Telegraaf van gisteren dat de heer ZALM voorstelt dat de nederlandse fiscus de griekse belastingen wil komen innen ;
    2. Ik lees in de Sueddeutsche Zeitung (van gisteren) dat de heer JUNCKER (Luxemburg) de privatisering van de staatsbezittingen wil laten gebeuren identisch de privatisering van de oostduits communistische staatsbezittingen (Truehand modell) -dit gebeurde door een stel internationale raadgevers- .
    @Bruno : zou het dan toch tot een echt kolonisatie komen in Griekenland ?? !! …..

  8. En Europa wil dan ook nog de Griekse oppositiepartij Neo Demokratia (A Samoras) uitschakelen zodat wat Papandreou (=Europa) zegt nog door niemand tegengesproken kan worden……

    Ik vermoed dat dit alles (ZALM, JUNCKER, onderdrukking SAMARAS) bij wishfull thinking zal blijven en dat de realiteit anders zal uitdraaien.Dit zullen de grieken nooit aanvaarden.

  9. en wat zegt wikipedia over griekenaland??

  10. Ook de Nederlander Weekers pleit ervoor dat de nederlandse fiscus Griekenland zou bijstaan voor het innen van de belastingen.

  11. erg jofel van hen – dat kunnen we alleen maar toejuichen

  12. Nu dat Nederland de Kolonies kwijt is ,kunnen wij net zo goed een 13de provincie van maken.
    alsof nederland al haar problemen heeft opgelost en de griekse problemen wil nu aanpaken.daarbij nederland kan aleen helpen in landen zo als afganistan met orde en politie cursusen. aangezien dat AThene ,Kabul 2 is ,op veiliheid zou ze best kunnen helpen . even Shoenmaker bellen.
    hoe vertaal je in het nederlands ,
    Δεν μας χαιζεις ρε Βικερς!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *