Griekse mop – 2

Er is weer eens een hele reeks nieuwe besparingen aangekondigd. Papandreou had iedereen nog op het hart gedrukt dat er geen vermindering van de salarissen zou komen, maar nu de taksen nog maar eens de hoogte in gaan, is het effect op het einde van de maand hetzelfde. Sommige levensmiddelen (waaronder water) hadden een taks van 13%. Die wordt nu opgetrokken naar 23%. Een maand geleden kondigde de regering aan dat ze de tol zou verlagen (daar is intussen nog niets van te merken), en gisteren is de wegentaks zo maar eventjes met 20% de hoogte in gegaan. Met die maatregelen hoopt de overheid miljarden te besparen, maar we weten allemaal dat dit niet zal lukken. Ondertussen gaan meer en meer Griekse gezinnen kopje onder.

Dus…. tijd voor iets luchtigs, want je wordt er echt niet goed van. Nog maar eens een Griekse mop.

Mitsos woont boven een restaurant in een klein flatje en heeft enkel zijn hond Stavros als gezelschap. Op een dag sterft de hond Stavros en Mitsos gaat naar de plaatselijke pope (priester) en vraagt hem “Vader, mijn hond dog Stavros is gestorven. Kun je een Trisagion doen (zegening geven) voor het arme dier; hij was als een zoon voor me?”.

De priester schudt zijn hoofd en zegt: “Ik vrees dat we geen dienst kunnen doen voor een dier in de kerk. Maar er is een katholieke kerk een beetje verder. God weet waar die in geloven. Misschien kunnen ze daar wel wat doen voor je hond.”

Waarop Mitsos zegt: “Ik ga het zo meteen vragen, vader. Denkt u dat 5000 euro als gift voldoende is om hen de dienst te laten doen?”.

De pope roept uit: “Kyrie Eleison Mitsos, waarom zei je me niet dat je hond Grieks Orthodox was!” .

2 thoughts on “Griekse mop – 2

  1. over mopen gesproken. alles is aan het verkoop in griekenland. waar de griek stelt ,laat Gap verkopen.en de andere Griek zegt , Δεν γινεται ,ειναι ηδη πουλημενος.
    (met dank aan Stathis.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *