Goedkopere ferrietickets

Goed nieuws voor de toeristen die naar Griekenland komen en met de ferrie naar de eilanden willen gaan. Vanaf vandaag zullen de tickets bij een aantal maatschappijen goedkoper worden, omdat de taksen die werden geheven ten voordele van derden (zoals de pensioenkas van het zeevaartpersoneel) zijn afgeschaft. Lezers zullen zich misschien nog herinneren dat dit een voorstel was dat de Athens Review of Books in zijn open brief aan de trojka had voorgesteld.

Meer bepaald zullen de prijzen voor ferrietickets van de maatschappijen Attica Group, Hellenic Seaways en Aegean Speed Lines met 8 tot 10% zakken. Daarmee zullen ze wellicht op het niveau van vorig jaar komen, want aan het begin van het seizoen dit jaar waren de prijzen met 10% gestegen (wegens hogere taksen en BTW, en hogere brandstofprijzen).

Ook goed nieuws voor de mensen die de boot nemen naar Kreta – daar worden alle speciale heffingen ook afgeschaft, waardoor de tickets goedkoper zullen worden.

7 thoughts on “Goedkopere ferrietickets

  1. kun je bv een voorbeeld geven. een paar jaar geleden wou ik een oze oudste zon heen en weer varen naar Kos. deck ,prijs total 170 euro. nou dat is veel. heb je een prijs voor bv kreta voor en na deze prijs wisseling??
    bv tussen athene en thessaloniki is vaak goedkoper vliegen dan Ktel of Ose.toen ik in de jaaren 80 werkte met een salaris van 20duizend drachmas ,de laaste zorg was de ferrie ticket incl de auto.
    ik heb een reservering bij Anek en Minoan en ik merk niet dat ze bepaalt goedkoop zijn op Adriatika. en al zijn de tickets goedkoop ,24 uur op de schip is de leven echt duur.
    daar bij ik merk dat daar ook weinig grieks is overgebleven. Minoan is aan de Italianen verkocht en Anek sinds vandaag is samen met Attica groep gaan werken anders was ook falliet.
    wat ik niet begrijp ,van de Kretanen is waarom gaat Anek en minoan samen?? op zoek naar info over een bus rit Herakleio rethymno had ik een intressante gesprek met de dame van Ktel Xanion ,om hun Ktel te gebruiken ipv die van Heraklion. op zo een eiland kunnen Heraklioten en Xanioten nog niet samen werken??

  2. Geen idee wat de precieze prijzen voor Kreta betreft, @Tzimi. In 2008 hadden we een speciale aanbieding (overdag varen op bepaalde dagen en terugkomen op bepaalde andere dagen, en de auto ging dan gratis mee op de heenreis – dat was destijds 167 euro. Hoeveel dat nu zou kosten weet ik niet).
    Feit is dat we vorig jaar op het vasteland zijn gebleven omdat we vonden dat de ferrietickets veel te duur zijn geworden. Ook dit jaar wordt het zeker weer vasteland, want we zijn bovendien nog eens bang dat er acties zullen volgen en havens bezet zullen worden als reactie op de massale uitverkoop (sorry: privatisering) die op het programma staat.

  3. Ik vind de prijzen zowiezo krom, enkele reis Heraklion Pireus,1 auto 2 personen deckseat €130 is maar 7 uur varen, enkele reis Patras Ancona €70 ook 1 auto en 2 personen en ook deckseat is 21 uur varen beide met Minoan.Op de eilanden ticket staan nog taxen, op de internationale tickets niet.Geboekt voor 23 juni

  4. Wrm Minoan niet naar de italianen verkopen als ze een goeie prijs voor krijgen ????????? 🙂
    En dat van ANEK LINES is het eerste van wat ik hoor akou failliet ik vraag me echt af hoe jij aan die informatie komt ik weet wel dat ze voor drie jaar gaan samenwerken met ATTICA GROUP deze drie veerboten maatschappijen zijn een van de grootste en gezondste van Griekenland en behoren zelfs tot de beste en veiligste van de Middelandse Zee. ANEK LINES had jaren geleden het monopoly voor de lijn Chania-Pireas en wnr iemand een monopoly op iets heeft kan hij zich iets meer permitteren, en zo slecht doen de Kretenzische maatschappijen het niet, de turkse en Europeese vrachtwagens hangen vol met stickers van ANEK ,MINOAN of SUPER FAST en zelfs BLUE STAR (beide van ATTICA GROUP) heb ik al gezien. En inderdaad tzimi er bestaat een antipalotita tussen de Chaniotes en Irakliotes maar ik noem dat gezonde concurrentie en zonder dat kom je niet vooruit.

  5. Inderdaad @Arthur, ik heb nooit begrepen hoe dit prijzen precies worden gezet. Naar de Cycladen varen duurt minder lang, maar is ontzettend veel duurder dan naar Kreta varen. Internationale tickets zijn ook nog eens goedkoper Vreemd….

  6. Dit verlof een overtocht Kerkyra-Igoumenitsa 40,00€ voor 1 auto en 2 pers. Terugreis : 50,00€. Heb toch kunnen afpingelen tot 40,00€

  7. Waar is de tijd toen ik voor 50,00€ die ferry kon kopen?
    Those were the days

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *