Naar de haaien

Onder het onoplettende oog van de oproerpolitie kunnen de relschoppers ongehinderd hun stokken in het Zappeio binnensmokkelen

Vanochtend leek alles nog peis en vree, en leek het alsof er genoeg mensen zouden komen opdagen om het parlementsgebouw te omsingelen. De verontwaardigden stonden voor de 21ste dag op rij voor het parlementsgebouw hun ongenoegen uit te schreeuwen.

Tegelijkertijd hielden de vakbonden GSEE, ADEDY en PAME hun acties op een andere plaats. De vakbondsvlaggen zijn nog steeds niet welkom bij de verontwaardigden. Na hun optocht, voegden de vakbondsleden zich bij de verontwaardigden en opeens waren daar toch wel de “bekende onbekenden”, zeker? De gemaskerde professionele relschoppers gingen de verontwaardigden te lijf en probeerden rellen uit te lokken. De politie greep niet in, de verontwaardigden wel.

Ondanks het feit dat ze de relschoppers min of meer buiten konden houden, begon het toch molotovs te regenen. En meteen was het hek van de dam. De vreedzame beweging van de verontwaardigden wordt zo ontsierd en ondergraven. Je kunt je beginnen afvragen wie er die relschoppers de opdracht geeft om de boel te verzieken. Wat is het nut daar precies van? 21 dagen is het rustig gebleven; vandaag loopt het fout. Is het, zoals vele Grieken al jaren zeggen, PASOK die deze relschoppers stuurt, om zo het protest te ondergraven? Je kunt je in ieder geval vragen stellen bij beelden zoals de foto hierboven, waarbij een relschopper ongestoord zijn stokken en ander wapentuig kan vervoeren onder de blikken van de oproerpolitie, die niet ingrijpt.

We kunnen we zeker stellen dat het omsingelen van het parlementsgebouw niet gelukt is. We zullen zien hoe de situatie verder evolueert, maar het is in ieder geval een jammere ontwikkeling.

13 thoughts on “Naar de haaien

  1. en ook Tasos Teloglou, de journalist die het Siemens-schandaal uitpluisde, is aangevallen rond Syntagma…

  2. En ook Stelios Kouloglou is in elkaar geslagen. Hij blijkt traumatische amnesie te hebben opgelopen.
    Het lijkt wel dat de meeste onafhankelijke journalisten worden geviseerd. Ik hoor hier links en rechts dat PASOK hier achter zit.

  3. Bruno,
    Uit wat je allemaal vermeldt lijkt GR een hopeloze (en bijzonder triestige)nabije toekomst tegemoet te gaan.
    Ook TRENDS (van vandaag) komt tot dezelfde conclusie in “Griekse tragedie van kwaad naar erger”

  4. Verbetering: het is niet Kouloglou, maar inderdaad enkel Telloglou die in elkaar is geslagen.

    @Kaliopi, hopeloos is het in ieder geval – en er is politiek heel wat te verwachten vanavond.

  5. Προβοκατσια,οπως παντα. Αλητες.
    Τον Κουλογλου δεν τον βαραει κανεις. του αλλουνου ισως του χρειαζοτανε. αν και τον Πρετεντερη επρεπε να βαρανε.
    ολλα παιζουνται.
    πες της κουφαλας ,να μας αφησει στον πονο μας. αμα ηρεμισουν τα πραγματα μας τα ξαναπριζει.
    αναμενοντας…..

  6. Er wordt gesuggereerd dat de ordeverstoorders zijn ingeschakeld door de pers. Vandaag staakten de journalisten namelijk, maar van zodra de rellen begonnen, waren alle tv-zenders opeens weer actief. Het kwam hen zogezegd goed uit.

  7. “Links” hoef je niet te bestrijden, dat vernietigt zichzelf wel”. Les uit de Spaanse burgeroorlog, nietwaar @Stijn?

  8. En @Bruno, want jij weet ook wel hoe de hazen lopen.

  9. Hier zien we hoe de politie zijn stoottroepen klaarstoomt om rellen uit te lokken en vreedzame beweging van de verontwaardigden in diskrediet te brengen. Strategieën die we ook kennen uit het Midden-Oosten.
    http://www.youtube.com/watch?v=1UNanrFWQ8s

  10. @Bruno.Eén van de weinige voordelen van de deelname aan de EU van Griekenland is, dat ingrijpen door poltie/leger op een schaal zoals dat in Syrië,Egypte,Tunesië,Yemen en ga nog maar even door, in Griekenland toch ondenkbaar is.

    Met het oog van Europa en de rest van de Wereld op hen gericht kunnen de SintAgma- protesteerders schotvrij werkelijk tot het gaatje gaan en doorzetten om betere leefomstandigheden af te dwingen.Macht aan het volk!

    Ik zie niet nog eens mitrailleurs op de menigte schieten voor het congresgebouw.Als het wel gebeurt steek ik mezelf in de fik op een strategische plaats in Den Haag of Brussel.

  11. inderdaad martin, maar duistere krachten hebben die autodestructie van links altijd een goed duwtje in de rug gegeven…

    zie het Hyperion-verhaal in Parijs..

    de CCC, Action Direct, Brigate Rosse, RAF, … de CIA en Mossad waren nooit veraf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *