Geuniformeerd protest

Wie zijn die “verontwaardigden” nu eigenlijk, kunt u misschien denken. Hoe langer hoe meer lijkt het er op dat het bijna de hele Griekse samenleving is. Vandaag kwamen de geuniformeerden de straat op om te protesteren tegen de besparingsmaatregelen: havenpersoneel en havenpolitie, gewone politie en brandweer.

En die laatsten hebben zeker reden om te protesteren. Op 1 mei begint jaarlijks het “brandseizoen” – het seizoen waarop men meer bosbranden verwacht. Op die dag bleven nog 4250 plaatsen binnen de brandweer leeg. De blusvoertuigen zijn aan vervanging toe, maar er is geen geld voor. Bovendien zijn een paar weken geleden de Griekse blushelikopters naar Frankrijk gestuurd voor een servicebeurt. Omdat de Griekse overheid de rekening daarvoor niet kan betalen, houdt het Franse bedrijf dat in het onderhoud voorziet de motoren van de helikopters voorlopig in beslag.

Het wordt een hete zomer…

41 thoughts on “Geuniformeerd protest

  1. Benieuwd of de Fransen die motoren gaan blijven houden als het serieus begint te branden in de Griekse bossen (of wat daar nog van overgebleven is)!

  2. Zouden die motoren onder zulk patent vallen dat ze in GR geen service kunnen ondergaan? Onder garantie zijn ze dan zeker niet.
    Is dat nu werkelijk niet rekenen op overdreven gulligheid van elders ? Men weet dat men diep in schulden zit en dan toch nog verwachten dat men gratis service krijgt.Ofwel overschatten de Grieken zichzelf ofwel onderschatten ze gevaarlijk , dat de rest van Europa ook niet op reserves zit te dansen .

  3. BELANGRIJKE OPROEP.
    Bruno,
    Wanneer zien, horen of lezen we je nog eens op de Vlaamse (of Nederlandse) media ?
    Ik stel voor dat al je blokbezoekers deze Vlaamse en Nederlandse media met hun e-mails (of brieven) overstelpen om je aan te bevelen.
    Ik ben er al een tijdje mee bezig.
    Wie volgt mij ?

  4. hij moet op de griekse radio,samen met Apostolis.

  5. Sorry mensen, de Vlaamse media is alweer weg. En bovendien zit ik nu tot over mijn oren in de Special Olympics, met werkdagen van 14 uur. Het zal de komende dagen wel erg moeilijk worden om hier nog iets te posten.

  6. Past niet helemaal bij dit blogbericht, maar heeft iemand er eigenlijk al eens aan gedacht dat gap uitdrukkelijk gevraagd werd om te liegen voor de verkiezingen? Misschien zagen het imf en de eu Karamanlis niet als geschikt om mee in zee te gaan en hebben daarom voor de verkiezingen reeds een deal gesloten met gap. Daarom moest hij de verkiezingen winnen en dus zwijgen. En eigenlijk, in dit opzicht, loog hij niet als hij beweerde dat er geld was. Hij “vergat” alleen te zeggen dat het geld van het imf en de eu zou komen…

  7. Λεφτά υπάρχουν. Αλλά ποιός τά ‘χει δεν σας το λέω … ακόμα …

  8. vaststelling: De Grieken en hun regering zitten dik in de problemen, na jaren praktijken van ” ik regel dat wel even” is de tijd gekomen om de puntjes op de I te zetten.
    Mijn mening: zowel de politiekers als de bevolking dragen hiervoor de verantwoordelijkheid.
    Vaststelling: Besparen en snoeien alleen is niet de oplossing, men moet uitzicht hebben op een beloftevolle toekomst voor het volk en voor de staat.
    Vaststelling: Eenieder ventileerd zijn overtuiging , roept en vervloekt. Niemand slaat de hand aan de ploeg en start een actie die de Grieken en bij uitbreiding hun land een steun in de rug kan geven.
    Wat zou dit kunnen zijn:
    – Steun Griekenland door de aankoop van Griekse producten.”Eliniko projonda”.
    – Steun Griekenland door het standpunt te verkondigen dat Europa ook moet voorzien in een hulpprogramma.(Via alle mogelijke kanalen: politiek,pers, vakbonden, internationale solidariteit).
    – Organiseer een Belgian (Nederl) aid for Greece manifestatie.
    – Promoot vakantie in Griekenland (op voorwaarde dat de Grieken hun “xenie” goed ontvangen als mens).
    Wat moeten de Grieken en wij als grekofielen zeker niet doen:
    Zelfbeklag – Uitzichtloos mekkeren – De schuld op anderen afschuiven -..

  9. @Kaliopi:ik ben er ook al een poos mee bezig!

  10. Achilles,
    Ik hoor je graag zeggen “Steun de Grieken door het kopen van Griekse producten”
    In de jaren tachtig kochten de toeristen zeer veel Griekse producten (Griekse kledingsstukken naar Westeuropees model, Grieks kantwerk, Griekse handgemaakte tapijten, gouden juwelen door Grieken met de hand gemaakt, Griekse schoenen,…
    Waarom ? Omdat deze Griekse producten een stuk goedkoper waren dan de onze en dit bij vergelijkbare kwaliteit.
    De dag van vandaag (d.i. sinds het invoeren in Griekenland in 2002 van de euro) waren al deze producten plots niet meer goedkoper, meer nog ze worden elk jaar duurder.
    Belgie exporteert (dwz verkoopkt aan buitenlanders) nu zo’n 300 miljard euro per jaar.
    Griekenland exporteert zo’n 20 miljard euro per jaar.
    Dit zegt toch genoeg, Achilles.
    Dat Griekenland zijn producten terug goedkoper maakt en ze zullen weer verkopen.
    Ijsland, dat een paar jaar geleden ook in zeer ernstige financiele problemen zat, heeft al zijn producten met 40% verlaagd en begint er nu stilaan terug boverop te komen.

  11. Achilles,
    (vervolg)
    En welke verklaring geven de Grieken over deze lagere verkoop ?
    “De toeristen hebben geen geld meer gelijk vroeger”
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. Het is zeker juist dat de prijzen ook in Griekenland zijn gestegen en daardoor hun export is leeggelopen. En ook daar gaat het juist over, ik wil niet beweren dat het makkelijk is maar niettegenstaande hun producten duurder zijn voor eenzelfde kwaliteit moeten wij deze onder de noemer van de Europeese solidariteit kopen. De vergelijking met ijsland gaat niet op omdat zij niet in de europeese munt zitten en de producten goedkoper werden door de kroon te devalueren. Wat het toerisme aangaat is het mijn overtuiging dat de toeristen zullen komen als ze waar voor hun geld krijgen. Ik meen te weten dat het de laaste jaren steeds bergaf ging met de kwaliteit van de sector, voor de Grieken was dit de gouden kip, ze vergaten wel dat je het beestje eten moest geven en zagen hen meer en meer als geldmachines die op een eenvoudige manier de valuta binnen brachten.Dat men daarbij prijzen had voor Grieken en andere voor touristen is zeer betekeningsvol. Als deze ganse crisis er kan toe leiden dat de kwaliteit van de dienstverlening terug opgetrokken zou worden en de toeristen zich terug uitzonderlijk welkom en goed behandeld zouden voelen is reeds een stuk van de weg afgelegd. Philoxenia is het kernwoord en daar draaide alles vroeger rond, daarvoor was Griekenland ook gekend.

  13. Achilles,
    Hoe dan ook, IJsland is met det verminderen van zijn kostprijzen met 40% terug op het goede spoor geraakt !ook met andere maatregelen)

    Er zijn immers drie voorwaarden nodig voor een land om er terug bovenop te geraken :
    1. De staat moet kosten besparen
    2. De staat moet meer inkomsten binnen krijgen
    3. Het BNP moet stijgen

    En ik zie het voor Griekenland niet zitten dat het BNP stijgt bij verminderde koopkracht en gelijkblijvende prijzen van de producten.

    IJsland heeft wel degelijk de drie bovenvermelde criterie met succes bewerkstelligd.

  14. @Achilles : ik begrijp volkomen uw warme oproep.
    Maar het is moeilijk , onmogelijk , de Grieken te helpen als ze het zelf niet willen.
    – Een regering van nationale eenheid is blijkbaar niet mogelijk. Iedereen wéét dat er een bittere pil moet doorgeslokken worden , maar sommigen (ND , Samaras) , willen blijkbaar aantonen dat dit niet ‘van harte’ zal gebeuren. Die pil volgt er toch. Vergeef me de voor de hand liggende vergelijking met de Titanic. Iedereen wéét dat de ijsschots niet meer te ontwijken valt. De EU zorgt er voor dat de verwarming op de boot nog een tijdje blijft draaien. Maar de kapitein (Gap) heeft al lang alle gezag verloren. Stuurmannen worden vervangen , maar tevergeefs (de regeringsherschikking , met ‘het gewicht’ Venizelos i.p.v. ‘lichtgewicht’ Papaconstantinou. Die eerste moet nu toch toegeven dat ‘het zo simpel toch niet is’).
    De PASOK wordt nu ‘junta’ genoemd. Met de complimenten van de ND. Europa eist een regering van ‘nationale eenheid’. Of zou jij miljoenen euro’s toevertrouwen aan een regering die op minder dan 20 % van de stemmen kan rekenen en wellicht in september naar verkiezingen gaat en op zijn donder krijgt waardoor alles herbekeken wordt?
    – Wat toerisme betreft : Je hebt er geen idee van wat voor maffiapraktijken daar plaatsvinden. Ik ga erover zwijgen omdat ik anders op de kar van het populisme spring , maar als ik zeg ‘MAFFIA’ bedoel ik ook wel écht ‘MAFFIA’. Als je je brood niet gaat halen bij de lokale bakker , jou inkopen niet doet bij de lokale supermarkt , niet gaat eten bij de centrale taverna waar de oudere Grieken zitten en dit allemaal mét bonnetje , heb je veel kans dat jou ‘reddingsopperatie’ ten goede komt aan maffiosi of aan de banken.
    Laat mij even emotioneel worden : ik ben verliefd geworden op de schoonheid , de vriendelijkheid , de lach en de levenservaring van de Grieken. Griekenland blijkt een hoer te zijn , misbruikt door iedereen die er voordeel uit kon/kan halen. De middenklasse en de lagere inkomens krijgen nu alles op hun nek. De anderen , voor zover ze al niet vertrokken zijn , proberen met ‘ronkende motoren’ nog vlug zoveel mee te pakken als ze kunnen vooraleer ze de plaat poetsen. Er is (haast) geen gezag meer. Iedereen is mistevreden. Anarchie lonkt. Iedereen slaat daar nog de slag die ze nog kunnen slagen en vertrekken dan. Ben ik té pessimistisch door de Grieken af te schilderen als drugsverslaafden die van geen ophouden weten en zich gedragen als kleine , verwende kinderen ? Het zij zo…De beweging ‘den plirono’ heeft ver uitstekende wortels. De ‘verontwaardigden’ roepen enkel ‘boe’ !!! De grootste onrechtvaardigheid gebeurt van de ene Griek tegenover de andere Griek. Zij die schaamteloos het systeem en hun medemens uitgebuit hebben , maken dat ze straks uit de voeten zijn.
    – Wie wil investeren in een land dat zijn eigen huishouden niet in orde kan krijgen ?
    Met een veelheid aan nieuwe maatregelen waar niemand momenteel kop noch staart aan krijgt?
    – De Grieken zijn een trots volk. Een irrationeel trots volk. De woorden ‘ik heb het verkloot’ bestaat er niet.
    Zoals eerst gezegd , Achilles : ik heb alle respect voor je warme reddingsactie en ik pas ze daar waar ik kan toe. Maar sommige types zijn het daar niet waard , vre , en (als reisbegeleider) zou ik liegen dat het nú de moment is om naar Griekenland te gaan. Laat ze daar eerst hun eigen grote , stinkende beerput onder ogen zien en er iets aan doen. Ik heb geen zin om sprookjes te vertellen.
    @tzimis : na achttien jaar begrijp ik pas : H Ellada , einai bordello…
    P.S. Anekdotes om deze vrij scherpe tekst te rechtvaardigen , heb ik genoeg. Try me !
    P.P.S. laat Hellas eerst alle staatstructuren in orde krijgen , met een regering van Nationale Eenheid (hoe zou Samaras ooit met een propere lei kunnen beginnen ?). Iedereen het bad in , oppositie en meerderheid. Nadat in een gezamelijke politieke inspanning alle voorwaarden geschept zijn om opnieuw te kúnnen beginnen ; laat Griekenland dan bankroet gaan , zoals toch onvermijdelijk is , met de verbeterde structuren en een nieuw politiek spel (géén tweepartijenstelsel meer) om opnieuw te beginnen : zonder of mét euro heeft weinig belang , zolang het huishouden maar op orde staat.

  15. Geld achterover slagen schijnt nu ingeboren en onvermijdelijk te zijn . Voor de ‘Special Olympics’ zullen bussen ingezet worden en die zullen de staat 3miljoen kosten.Reporters hebben navraag gedaan bij busdiensten en kregen offertes van 290 a 300Euro/dag.Degenen die nu in dienst zullen genomen worden kosten 6000E/dag!!!Zelfs in deze moeilijke periode blijven ze nog altijd melken.En dan ook nog bij zulk een gevoelige happening.

  16. Steve heeft een punt. en dan wek pas de griek. het gaat nieks gebeuren als de land niet ten onder gaat. dan pas zou de griek zien dat niet aleen de Goden moeten helpen maar zijn handje moet ook waperen. en dan zou Adonis Georgiadis roepen Συν Αθηνα και χειρα κινει….

  17. Steven,
    Wat je hier vermeld is inderdaad zeer juist en op basis van mijn ervaringen zouden we samen veel verder kunnen gaan in het aanhalen van scheefgegroeide situaties. Het staat als een paal boven water dat er in Griekenland (dus de Grieken) een mentaliteitswijziging moet komen. Of het verstandig zou zijn het land bankroet te laten gaan en hun te laten gaarkoken in eigen vet?? volgens mij niet. Ik ken genoeg Grieken uit allerlei lagen van de bevolking om te weten dat er ook zijn die nu zwarte sneeuw zien. Er zijn er ook nog die niet verantwoordelijk zijn voor deze chaos en die wel netjes hun belastigen hebben betaald. Ik weet, het gros heeft geritseld maar ik denk ook aan hen die hier geen enkele verantwoordelijkheid dragen. Laat mij het zo stellen- Als wij persoonlijk morgen in een uitzichtloze situatie terecht komen zal het ons een steun wezen te weten dat er nog iemand is die mijn situatie wil begrijpen en wil toont om mij te helpen, ongeacht het resultaat.

  18. Letterlijk alles waarmee de comments hier de laatste dagen en weken, in vaak ellenlange bespiegelingen,gevuld worden, is sedert 2004 door @Bruno hier gesignaleerd en vaak veel puntiger becommentarieerd.Het begint recent een beetje langdradig te worden.De parea hier weet vrij goed hoe Griekenland en de Grieken in elkaar steken.Het zou volgens mij de overzichtelijkheid ten goede komen door feitelijk op de aktualiteit te reageren zonder iedere keer weer die diepte-psychologische analyses van de Griekse ziel.

    En @Jenny kun je die 6.000 euro per dag op de één of andere manier of gerelateerd aan een persoon,hard maken?

  19. @Martin , vanmorgen op MEGA Sabbatokiriako gehoord.Voor de SO zouden ze 250bussen instellen die gratis vervoer van en naar de stadiums zouden verzorgen .De overeenkomst met het KTEL (zijn dat de blauw witte bussen in Athene?) was getekend voor een som van 3 miljoen maar het ministerie weigerde te betalen !Oef!!!en rechtzetting van m’n vorige mail , the deal was not accepted by the debitors.
    Het was Anagnostakis die een lid van het commitee (sorry,ben z’n naam kwijt) op de rooster legde en uitleg vroeg.Toen zei Manolis Anagnostakis dat hij ten rade gegaan was bij andere bus diensten en dat hij bussen kon krijgen voor 290 a 300Euro/dag en heeft toen de optelling gemaakt:250×300=75.000 x 2dagen =150.000Eurokes .KTEL heeft 6000Euro/dag/bus
    nodig , dus 250×6000=1.500.000×2=3.000.000 Vette Euro’s. Met een mond vol tanden kwam dan de uitleg dat KTEL ook technische hulpdiensten ter beschikking heeft !!!Het feit is dat ze blijven munt slagen (of toch proberen) in deze crisis periode.Iedereen heeft voorbeelden,zelfs in de kleinste gemeente hoe officiele diensten gebruik maken van bedekte uitgaven die tot hiertoe annoniem waren.Hopelijk komt daar een einde aan.
    Ik hou me er niet diepzinnig mee bezig maar schrik van onzinnige uitgaven in ons klein dorpje.

  20. zie hln on-line : hebzucht, fraude, verspilling
    oorzaak griekse crisis…

  21. @Jenny.Hartelijk dank dat je de moeite wilde nemen het zelfvernietigingsbeest van Griekenland nog eens voor mij concreet te maken.In mijn kleine stukje van Nederland schrik ik me toch weer een beroerte. Wat een inhaligheid!Dansen op de rand van de vulkaan!Dit gaat niet goed komen zo.

  22. @Martin : dat jij vanaf jou stukje van Nederland vrij goed weet hoe Griekenland en de Grieken in elkaar zitten , valt alleen maar toe te juichen.
    Ik en anderen (veronderstel ik) willen ‘in parea’ graag onze betrokkenheid , onze verbijstering en (wat mezelf betreft soms ook) frustratie uitdrukken over wat er momenteel allemaal in Griekenland gebeurt en boven water komt. Daarom is dit een blog over Griekenland en kan iedereen comments toevoegen , dacht ik. Overlaatst had je het -heel erg off-topick , schreef je toen zelf- over het succes van de blog en ‘de onmisbare rol ervan in het nieuws en discussie daar omheen.’ Leven en laten leven , @Martin. @Bruno juicht , dacht ik , de discussie toe zolang ze op een beschaafde manier gebeurt. Het is zéér spijtig dat @Bruno wegens zijn verplichtingen op de OS (waarbij ik hem trouwens via deze weg alle plezier en succes bij toewens)niet zoveel tijd meer kan steken in deze blog , maar niets belet ons om elkaar ‘in parea’ wat te amuseren , niet ? Het spijt me als ik volgens jou daarbij soms op (dezelfde) nagels klop , die jou niet echt goed liggen. Het is een vrije wereld.

  23. Het spijt me @Martin , dat ik weer eens met een voorbeeld van griekse fraudezin voor de pinnen gekomen ben maar het schokte m’n man en ik zo erg dat we mekaar sprakeloos zaten aan te staren.Enfin , het zijn zij alleen niet die profijt trekken uit steun die men aan minder begaafden wil bieden.
    Welk kan de reden zijn dat de pers zo weinig aandacht besteedt aan deze SO ?Is het uit een plotse kieskeurigheid ? Ik denk dat heel veel mensen met bewondering zouden volgen.Hopelijk gaat Bruno ons illustraties brengen.
    Vandaag heeft Het Laatste Nieuws een artikel over GR , niet bepaald lovend maar mij interesseren de reacties van de lezers en daar zie je hoe de W.Europeeer deze crisis opvat.

  24. René, Steve, Jenny,
    Dit weet je toch al (drie dagen geleden door de Europese mimisters -bij monde van de Heren Barosso en Van Rompuy- officieel geuit) :
    Griekenland krijgt jaarlijks 1 miljard euro subsidies die ze KUNNEN aanwenden om de economie aan te zwendelen, maar die Griekenland voor andere doeleinden aanwendt.
    Welnu, Europa EIST nu en ZAL AAN GRIEKENLAND DE PLICHT OPLEGGEN om dit miljard aan te te wenden voor de economische heropbouw.
    Sorry, Martin Hofman, dit zal nogmaals slikken worden.

  25. @Steve.Mijn opmerking was zeker niet persoonlijk aan jou gericht.Ik loop hier inmiddels al een aantal jaren mee en heb m.i. mijn betrokkenheid bewezen en mijn kennis van en visie op Griekenland voldoende geleverd.

    Als je de inhoud en de toon van mijn bijdragen gevolgd hebt zou je kunnen weten dat ik het hier niet het platform vind,noch de situatie in Griekenland daartoe aanleiding geven om “elkaar wat te amuseren”(ik weet dat je dat ironisch en prikkelend bedoelt,maar daar is volgens mij de situatie te ernstig voor).

    Ik als Noordelijke, steile,Calvinistische Fries kreeg bij een aantal comments het ongemakkelijke gevoel van een zichzelf herhalende praatclub, waarin men wil schitteren,excelleren en oreren.Dat mag ik als ernstig betrokkene ook wel eens uiten.Ik voel me meer thuis bij de stijl van bijv.@Jenny en @Hans.

    Dit gezegd zijnde is het hier en elders natuurlijk vrijheid-blijheid, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.You’ve got the floor…

  26. Lees in HET LAATSTE NIEUWS van vandaag : “Hebzucht, fraude en verspilling liggen aan basis Griekse crisis”

  27. Yep Kaliopi en Rene, gelezen!
    Niets wat wij niet wisten, toch? Ook dankzij deze geweldige blog (heil @Bruno) en ALLE commentaren van de parea!!

  28. christos… neen niks wat we niet wisten maar begin moedeloos te worden… help ik ze echt door toch nr ginder op verlof te gaan ? ga in zo’n gevoelstoestand eigenlijk niet graag terug naar daar… is dit mogelijk de laatste keer dat ik ga enz enz

  29. Kop op, Rene! Gaan zou ik zeggen, laat je niet ontmoedigen! Griekenland blijft de moeite. Ga en geniet dubbel, ook voor mij, ik moet dit jaar passen!

  30. Christos,

    Uw link geeft eindelijk ook eens de andere klok laten luiden.Het artikel sluit aan bij wat ik erover denk.Niet alle Grieken hebben boter op hun hoofd maar zijn wel het slachtoffer.

  31. Christos ,
    een puik artikel waar ik mij ook kan in vinden.

    Achilles ,
    ook ik weet dat ‘Yiannis Modaal’ een slachtoffer is die al onze sympathie verdient.

    Een ander artikel dat ik wel de moeite van het lezen waard vind : http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite3_2_26/06/2011_396010
    met o.a. een korte reflectie op het artikel van Apostolos Doxiadis in de Guardian dat @Bruno hierboven al aanraadde. Het stukje dat ik oppikte :

    Skeptics, on the other hand, maintain that the memorandum is not at the root of the problem, but only a symptom. Culminating to the memorandum, they say, the trail has been one of dysfunction, waste and corruption. Writing in The Guardian last week, author Apostolos Doxiadis attacked the “charlatans” who blame the evil foreigners for our own ills and failures. Some soul-searching would instead be more appropriate, he reckons. “I know that the heart of our problem is a huge, parasitic and inefficient public sector, which EU funds, unwisely and often corruptly distributed by our politicians over the past two decades, made even bigger and less productive,”

    Ik behoor dus tot de ‘sceptici’ blijkbaar.
    Mijn frustratie gaat vooral uit naar de onrechtvaardigheden en de straffeloosheid van sommigen (ook van politici , ook van banken).
    Onrechtvaardigheden die er mee voor zorgen dat de modale Griek straks geen fatsoenlijke gezondheidszorg of educatie meer heeft. De mistoestanden zijn gekend maar gebeuren nog steeds. Door de decennia heen hebben vele Grieken blijkbaar een olifantenvel gekweekt tegenover zulke zaken , al zijn ze er wel het slachtoffer van. Een voorbeeld : (sommige)corrupte belastingsinspecteurs die geld aannemen van foute ondernemingen en eerlijke , gezonde bedrijfjes onder druk zetten om smeergeld te betalen omdat ze anders iets in de boeken zullen ‘ontdekken’. Het is niet zomaar dat Europa de belastingsinning wil controleren. En de Griekse regering sputtert daar niet al te hard op tegen (alhoewel soms een ontoelaatbaar ‘verlies van soevereiniteit’ boven gehaald wordt). Ik vind dat tijdens deze crisis ook de kans moet gegrepen worden om komaf te maken met deze onrechtvaardigheden.
    Soms lijkt het mij dat dit bij (sommige) Grieken niet primeert en wordt veronachtzaamd.
    Ik lees dat er in het Griekse voetbal (eindelijk) de grove borstel is doorgegaan.
    Ik zou niet weten waarom deze lijn niet in alle andere domeinen van het maatschappelijk leven kan doorgetrokken worden. Het zou de onrechtvaardigheden die door vele onschuldigen in Griekenland elke dag nu moeten worden ondergaan iets draaglijker maken. H elpida fevgi h telefteia

  32. olifantenvel?? hij heeft zijn ziel en filotimo verkocht aan de politici voor een baantje aan de gemeente of een vergunning om te bouwen zijn villa in het bos incl zwembad. en dan heeft sinds de komst van de Megachannels druk bezig geweest of Menegaki echte of neppe boobies heeft en Manolidou en Meleti mooi kunnen dansen en hun slipje laten zien.
    ik heb gisteren tot een uur in de nacht gebleven kijken naar Meester Babiniotis in gesprek met Flessa in een van de mooiste programmas van Ert. Doksiadis en Lapavitsas die ik hier lees in het buitenlandse artikelen en Varoufakis en andere griekse economen spreeken al jaaren. wie kijk naar tvxs ,tv xoris synora en eksantas om zijn dopen open te krijgen.
    dat volk is gedrogeert. met binnenlndse Petroulas en Turkse soaps. en aan gebrek aan geld tegenwordig met Bulgaarse soaps.

  33. DSB-Lakeman-Moody’s waarschuwt vandaag voor “een run op de Griekse Banken”.Zó legt Amerika zijn vette vinger op de weegschaal om maar zo snel mogelijk een Griekse “credit-event of crunch” te forceren.

    De juiste partijen hebben in de afgelopen weken hun stukken in stelling gebracht en staat gulzig te wachten tot de ontelbare miljarden aan verzekeringsgeld hun kant op te laten stromen.Na hun de zondvloet!

  34. http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_28/06/2011_396332

    En kijk daar voegt Fitch zich ook al in het koor: “Een roll-over van de de door de banken verstrekte en aflopende,zal de rating ‘credit-event’ en dus ‘default’ krijgen.

    En Jan Kees de Jager,Sarkozy en Merkel zich maar een ongeluk onderhandelen over de noodzakelijke betrokkenheid van de banken in nu juist de vorm van “roll-over” of anderszins.

    Volkomen overbodig en achterhaald dus.De grote jongens die de rating-buro’s aansturen laten zich die in mijn vorige post genoemde ontelbare miljarden niet afpakken.Griekenland en desnoods Europa moet failliet om dit spelletje te kunnen “cashen”.De zondvloed van geld is naar hen onderweg, volgende week, dit weekend of eerder nog! Misschien nog even wachten op de laatste tik van Standard & Poors.

    Sauve qui peut!Noorwegfen heeft al aangegeven dat ze niet als save-haven kunnen en willen fungeren.

  35. Ik bedoel uiteraard “aflopende leningen”.Excuus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *