24 thoughts on “Sprekend

  1. fantastische foto – is ze echt van gisteren?

  2. Een zeer sprekende samenvatting, Bruno!

  3. de photo is van gisteren ,en wat gisteren gebeurd is ,genoeg video material is ongekend. aan de andere kant met de 3 doden van Marfin in het achterhoofd was niet zo erg.
    Mooi land.Pretty village ,pretty fire. waar village,het centrum van Athene.

  4. Wat is de bron van die foto? Als het echt direct verband houdt met gister, is het idd wel een zeer treffend beeld.

  5. Sorry, the photo was taken in 2007 after the fires in Parnitha. Maar het illustreert inderdaad treffend het gevoel dat ons allen nu overvalt …

  6. Ik had de foto toevallig op het web gevonden, maar in feit kun je hem de laatste jaren geregeld gebruiken natuurlijk. Hoewel, wat we gisteren gezien hebben, is echt wel nooit eerder gebeurd.

  7. Inderdaad.Mag ik even advocaat van de duivel spelen?Die jongen heeft gewoon last van traangas in zijn ogen, maar is er op getraind om dan unruffled te blijven staan.

    Als standbeeld hoe het er in Griekenland en op het Syntagma voor staat is het natuurlijk de foto van dit decennium.

    @LadyKriti.Ik herinner me Parnitha en die idiote auto-ralley van toen natuurlijk heel goed.Dank voor de feiten.

  8. Hoe zou je er zelf bijstaan met een spannende wollen kousenbroek, bij zomerse temperaturen.
    Dan smacht je echt wel naar het waterkanon.

  9. vind het allemaal héél triest… mijn vriend hoteleigenaar op lesvos blijft beweren dat wat op de eilanden gebeurt héél verschillend is en dat ik er tijdens mijn verlof niks van ga merken (tenzij aan de prijzen en de btw???) maar voor hetzelfde geld wordt er de dag van mijn vlucht wel gestaakt en raak ik er helemaal niet… wordt het dan in de toekomst (maar voor hoe lang) de algarve in portugal ?

  10. Dat manneke had inderdaad last van traangas of … hooikoorts! Ik kan er van meespreken, loop deze dagen ook regelmatig zo rond.

    Media en politici hier in België zijn knetter happy met de ontwikkelingen in het Grieks parlement. De minder fraaie ontwikkelingen op het Syntagma plein noemen ze ‘noodzakelijke kwalen in een democratie’!

  11. @Rene : de storm is nu een beetje voorbijgeraasd. Al blijft Griekenland natuurlijk wel in zwaar weer verkeren. De stroomonderbrekingen zijn verleden tijd en ik veronderstel dat de volgende grote staking(en) met mogelijke gevolgen voor het luchtverkeer pas in het najaar (september-oktober)zal plaatsvinden.
    Waar je ook gaat in Griekenland ; je zal er nog hartelijker ontvangen worden dan voorheen. Als lezer van deze blog zul je wel begrijpen waarom zoveel winkelpanden te koop staan en waarom er her en der mogelijk musea zijn die niet open zijn. Het zal je dan ook opvallen dat bij de meeste Grieken reeds (soms noodgedwongen , meestal uit eerlijke schaamte)een mentaliteitsverandering heeft plaatsgevonden en dat de kritiek die zij op hun eigen land en landgenoten ter plaatse geven , bijtender is dan de verzuchtingen die hier weerklonken. Bovendien : niemand laat vrienden in de steek als het wat moeilijker gaat , niet ?
    Het is nu het moment om al onze Griekse vrienden een hart onder de riem te steken.
    Zeker als je Griekenland een warm hart toedraagt en als je een beetje op de hoogte bent van de situatie daar.
    Wat de prijzen betreft : de accijnsverhogingen die in het laatste memorandum zijn voorgesteld (o.a. op tabak en dranken) zouden pas vanaf september gaan gelden.
    Lesbos vind ik trouwens een uistekende keuze ;)Eten en drinken daar is nog altijd een stuk goedkoper dan bij ons (en dan in de Algarve , denk ik)
    Kalo taxidi !
    @ allen : bedankt voor de interessante links!!!

  12. steve bedankt voor je goeie raad, tuurlijk zal ik blijven gaan (lesbos sinds 1989 jaarlijks) maar het drinken is er écht wel duur hoor, eten dan weer goedkoop vind ik… hotelprijzen kan ik moeilijk iets over zeggen gezien mijn vriend daar gewoon een hele mooie vriendenprijs rekent !

  13. trouwens steve, je spreekt van prijsverhogingen en mogelijke stakingen in september… ik vertrek 30.8 en blijf tot 23.9 dus zal het wél voelen !

  14. @Rene, dat is allemaal heel lokaal hoor – ik woon hier en volg het ook maar allemaal via het nieuws; als je het niet opzoekt merk je er allemaal niet teveel van. Hier in Glyfada lijken de buitenlandse gasten van de Special Olympics zich best te vermaken (en aan hun consumptie te zien, vinden ze de prijzen best meevallen). Trouwens, ik ken er heel wat die vorige week in Frankrijk goed in de rats zaten door stakingen etc…

  15. je heb vast Elinofreneia gehoord?? op het einde jeb je de volgende lied gehoord.http://www.youtube.com/watch?v=xQilRjOgAFo
    de video doet het nieks aan toe.
    Het onrecht is groot. veel mensen hebben klapen gekregen van de politie,en ik kan het nog niet verwerken. ik weet niet of door de beelden komt of omdat ik steeds denk aan de 3 doden van Marfin en Keratea.en het begint steeds te wennen dat onrecht ,de Mat en de politie tegen onschuldige mensen. op dezelfde manier dat de onschuldigen altijd de rekening moeten betalen in griekenland. ik ben het kwijt ,ik kan niet geloven dat iemand zonder die bekende koukoula tegen de politie man zegt ,niet slaan en hij met vole kracht deze op zijn kop gooid. en ik weet zeker dat de beelden zo als de afgelopen dagen niet de laaste zijn ,deze film wordt zeker herhaald .

  16. Een andere foto :open eens De Standaard op ‘De fotoredactie blogt’ en dan ‘De natrap’!:)

  17. Gelukkig maar @Tzimi dat die beelden maar eenmalig voorkomen op buitenlandse TV reportages want hier worden we er dagelijks mee overspoeld en we wassen beter onze vuile was binnenshuis alhoewel ik de indruk heb dat de USA geniet van de Europese problemen want we zijn concurrentie.Hun kranten zijn overspoeld met probleemlanden van de EEG .
    Boeing heeft bij de luchtshow van Le Bourget nogal een klapper gekregen van Airbus en dan die brutale arrestatie van DSK moest ook een domper op Europa zijn.

  18. (op de foto ‘de natrap’): “Goe gedaan, menneke! Mama zal trots zijn op jou!”

  19. Zie “FINANCIAL TIME DEUTSCHLAND” van vandaag “Souveraenitaet der Griechen wird massiv eingeschraenkt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *