Samen opgesoupeerd

Het is al bijna een week erg stil geweest hier, maar ik heb het waanzinnig druk gehad met de Special Olympics. Met werkdagen van 14 uur of meer was er gewoon geen tijd om de actualiteit te volgen. De stemming van het besparingsplan is bijna volledig aan me voorbij gegaan. Ik heb nog wel naar de nieuwsberichten ‘s nachts gekeken, maar dat was het dan ook.

Het wordt wat rustiger nu, dus kan ik weer langzaamaan in actie schieten. Er is heel veel gebeurd de voorbije week, en er is ook heel veel te vertellen, maar ik zal eerst even op mijn positieven moeten komen. De vemoeidheid is groot.

Toch nog even beginnen met een bericht dat een redelijke amusementswaarde heeft en perfect weergeeft hoe de sfeer in Griekenland is. Gisteravond ging vice-premier Pagkalos met een aantal vrienden eten in een vistaverne in Mikrolimano in Piraeus. Ze lieten een grote schotel verse vis aanrukken. U moet weten dat verse vis erg duur is en voor de gewone Griek wellicht niet meer op het menu zal staan.

Een man aan een tafel verderop stond op, ging naar Pagkalos toe en vroeg hem: “excuseer, bent u niet de vice-premier Pagkalos?”. Waarop onze corpulente politicus droogjes “ja” antwoordde. De man vroeg: “Bent u het niet die gezegd heeft ‘μαζί τα φάγαμε’ we hebben het geld samen opgesoupeerd?”. Pagkalos zou kribbig hebben geantwoord: “laten we daar niet weer op ingaan”. Waarop de man zei “We hebben het samen opgesoupeerd, en we zullen vanaf nu alles samen opsouperen”. Hij nam de visschotel van de tafel van Pagkalos en ging er mee naar zijn tafel. Pagkalos zelf wat uiteraard niet geamuseerd en verliet de vistaverne.

Het is eens wat anders dan yoghurt, maar ik vind het zeker even geslaagd.

8 thoughts on “Samen opgesoupeerd

  1. Goed, zeeeer goed! Humor redt de wereld!
    Je moet toch ook een kieken (Pagkalos) zijn om zoiets te doen! Wat een signaal naar de bevolking? Dit bewijst nogmaals hoe onverantwoordelijk en arrogant de elitaire politieke klasse is! Weg ermee!
    Maar de ‘volksrevolutie’ lijkt duidelijk weg te ebben. Voorgoed!? Tot de volgende keer!
    Rust goed uit, Bruno! Een Grieks strandje zal je goed doen.

  2. Veel geslaagder dan joegoert of schoenen gooien want dat is nu “du déjà vu”.We hebben hier in Volos een erkend visrestaurant en tijdens de vasten bestelt onze bisschop & Cie , enorme schotels met kreeft en garnaal terwijl de andere bezoekers het veel bescheidener aandoen en met lede ogen toekijken wat er in de buurt allemaal opgediend wordt.Net zoals Marie-Antoinette ;”Als ze geen brood hebben , dat ze dan gebak eten!”
    Gevaarlijk hoor !:)
    Ik vind Pangalos eerder een uitdagende walvis @Christo ,in woorden , daden en gesteund door z’n voorkomen!:)

  3. Amazing!! Did this really happen? No media published or broadcast it ofcourse!!!

  4. Die zit! Zeer effectieve actie, die hopelijk veel navolging krijgt 😀 Zo ervaren de politici zelf eens wat ze de gewone bevolking aandoen.

  5. dat is een zeer toffe!! en zou meer mogen gebeuren, ook hier in belgie hoor, dikke nekken genoeg zolang we van hun portefeuille etc maar afblijven!!

  6. Ik vraag me af wie de rekening betaald heeft .
    Pangalos ??? De koene man die er met de schotel vanonder trok ??? Of bleef de waard ermee zitten ??? Verdorie toch ,misschien een kans om na Pangalos een second hand rijke schotel aan solden prijs te bekomen .
    Begin ik grieks te denken?:)

  7. @jenny, maar neen, op zijn grieks ze hebben er allen eens goed mee gelachen en de eigenaar zal wel niet armer geworden zijn, weer stemmen voor de andere partij, die het niet veel beter deed, maar toch een leuke, niemand een “youtubeke” gemaakt?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *