WANTED

WANTED

Georgios Papandreou mag dan al op zoek zijn naar een oplossing om de “instituties te behouden”, de bevolking trekt er zich niets van aan. In Thessaloniki zijn er overal posters langs de straat te zien, met daarop foto’s van politici met de boodschap “Gezocht voor uitzonderlijk verraad” – “Beloning: onmiddellijke democratie”. De angst begint er bij de politici langzaam in te zitten. Vandaag kregen we op het nieuws alweer beelden te zien van politieke kantoren die werden belaagd. Zo werd het politiek kantoor van de nieuwe minister van Financiën Vangelis Venizelos bekogeld met yoghurt en perziken, zoals u hieronder kunt zien.

“U bent ongewenst”, klinkt het, en ook “Je hebt een bordeel van het land gemaakt, Venizelos” en ook wel “PASOK is hier, verenigd, en als junta”. Venizelos krijgt ook nog eens het verwijt van de actievoerders dat hij Griekenland in de uitverkoop zet.

Een andere minister die vandaag bezoek kreeg, en wel voor zijn huis, is Christos Papoutsis, de minister van Bescherming van de Burger en dus de verantwoordelijke voor het gewelddadige optreden van de politie vorige week. Niet dat deze man ooit enige verantwoordelijkheid heeft opgenomen. Toen in 2000 de ferrieboot Express Samina verging voor de kust van Paros en er 82 mensen verdronken, was Papoutsis minister van Scheepvaart. De eigenaar van de Express Samina sprong uit het raam van zijn kantoor zijn dood tegemoet, maar Papoutsis, verlekkerd op macht, bleef rustig op zijn plaats.

3 thoughts on “WANTED

  1. Hmm, klinkt als Nothomb na het Heizeldrama

  2. που τον θημυθηκες τον Σφηνια;;
    papoutsis……den leo tipota..
    [IMG]http://i53.tinypic.com/2i55k4.jpg[/IMG]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *