Fiets gestolen

Christian Van Limbergen is een fietsende Belg van 61. Sinds 1989 zit hij al in het zadel en hij heeft sindsdien al meer dan 600.000 km afgelegd op zijn stalen ros. Naar het schijnt is zijn bedoeling om met die afstand in het Guinness Boek te komen. Op 22 jaar tijd heeft hij zowat heel Europa doorkruist (en ver daarbuiten). Daarbij heeft hij officiële stempels verzameld van alle steden en dorpen waar hij is geweest (het zijn er meer dan 30.000). In de wielerwereld is Van Limbergen een begrip.

In Griekenland is hij blijkbaar minder gekend en op Kreta al helemaal niet. Daar, in Chania in de Venetiaanse haven, is gisteren zijn fiets gestolen, samen met alle documenten die hij de voorbije 22 jaar heeft verzameld. Bijzonder bitter, dat de arme man bestolen is in een land dat tot voor kort niet bepaald bekend stond als een plaats waar je makkelijk bestolen kon worden.

Ondanks het feit dat fietsen niet populair is in Griekenland, is er toch wel redelijk wat aandacht besteed aan de kwestie hier in de Griekse media. Misschien dat Van Limbergen op die manier tenminste toch zijn documenten terug ziet, want zoals hij zelf zei, is dat het belangrijkste. Een nieuwe fiets kun je kopen, de documenten ben je kwijt.

5 thoughts on “Fiets gestolen

  1. Zo, Griekse dienstverlening: je belt een openbare dienst en ze zeggen je “zoek het zelf maar uit”. Schande.

  2. zijn comentaar is geweldig,ik hoop dat alles goed komt met hem.
    maar hoe land zou hij in griekenland zijn dat hij nu al weet dat de ekato de telephone niet opneemt??

  3. Das zeker heel erg voor die man en dat het juist op Kreta moest gebeuren maakt het nog veel erger
    ik hoop tzimi na kopoune ta podia tou ,tou xeftila pou to pire
    ps @Bruno hier bij ons heeft de politie ook al tegen iemand uit mijn vriendenkring gezegd steel u ook maar een fiets ,hier zijn ze dus geen haar beter…

  4. Hoho , Het Laatste Nieuws zet Kreta vandaag eens waarlijk in de bloempjes.Een Vlaamse ruggesteun versmaden we niet !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *