Vakantiegevoel

Het is hier van mijn kant erg stil geweest de voorbij dagen. Ik heb dan ook flink moeten rennen om allerlei papieren in orde te krijgen (zo gaat dat nu eenmaal als een job is afgelopen). Maar verder heb ik de voorbije dagen ook bijna dagelijks vrienden en bekenden op de ferrie naar één of ander eiland gezet.

Piraeus bruist dezer dagen. Zelden heb ik zo veel toeristen met hun bagage over straat zien lopen. Maar dat was ook niet verwonderlijk: er zijn geen taxi’s dus iedereen is aangewezen op het openbaar vervoer en op de benenwagen. En opvallend: het is minder chaotisch allemaal.

Nu is het wel prettig om in een havenstad te wonen, maar het is ook wel een beetje frustrerend om iedereen op vakantie te sturen, terwijl het hier verschrikkelijk heet is, en ik tussen het cement achterblijf.

Maar mijn beurt komt: volgende week zijn wij ook weg voor een 10-tal dagen. Het mag dan wel crisis zijn, maar dat betekent niet dat er geen ruimte meer is om vakantie te nemen. Het zal hard nodig zijn om de batterijen op te laden.

9 thoughts on “Vakantiegevoel

  1. ik begrijp je 1000%. 3 jaar naast de zee gewerkt ,mensen bedient in hun badpack en ik maar zwemmen in mijn zweet.
    Tip. een dag trip naar Hydra of Poros ,met de karabaki niet de Dolphijn.
    waar naar toe ga je met vakantie??

  2. @Tzimi, het wordt terug Epirus – als we over de brug Rio – Antirrio geraken…
    Heb daar echt mijn hart verloren.

  3. gelijk heb je. ik vind de klarina ook mooi ,de bergen ,de pites in ioannina en maak je geen zorgen over de brug. de tarifes hebben belloft nieks meer te blokeren ,en je heb kans om gratis over de brug te gaan. al zou ik liever de ferry nemen. is goedkoper je heb het gevoel dat je toch ergens heen vaart en de tsingani zullen zeker wat moois spelen op de ferry. alvast
    http://www.youtube.com/watch?v=KbXsQYhCxvE&feature=fvst

  4. Bruno……en anders via Kalambaka naar Ioannina, ook een leuk ritje!

    Goede vakantie gewenst!!!

  5. @Bruno, welverdiend verlof gewenst, en ja ik ben ook eens via Kalambaka naar Amfissa gereden…nog veel natuur-mensen

  6. En hopelijk een vakantie zonder perikelen .’k Heb vanmorgen m’n schoonbroer naar de KTEL voor Saloniki gebracht en Tembi is geloten,dus dan maar langs Kozani.De meeste toeristen snapten niet wat er aan de hand is want ze moesten naar de vlieghaven en waren erg verward .Daarbij dan de taxi staking , allemaal erg ontmoedigend.

  7. @Jenny, hebben dat hier in België ook al een paar maal meegemaakt, niet alleen de toeristen maar ook de belgen draaien in het rond….

  8. ioannina.. pw pw! Dat is toch waar de vikos kloof is? Papingo,etc. Ben er helaas nog steeds niet geweest maar het staat hoog op mijn verlanglijst! Ben nog niet verder dan Agrafa geweest.. ook heel mooi trouwens.. beren & wolven. Het toch een uurtje of 7 rijden naar ioannina vanaf Athene, in dat geval wil je er ook minsten een week blijven. Grappige observatie trouwens.. Ik vraag vaak aan grieken; Bent u wel eens naar papingo(vb.) geweest? Het antwoord; Nai!.. Kalo fagito!(goed eten daar). Ik bedoelde eigenlijk of ze de mooie natuur & bergen hebben gezien en niet zo zeer of er goeie tavernas zijn! hahaha! Grieken rijden moeiteloos lange afstanden als de beloning daarvoor.. goed eten is 😉

  9. @mark, de Vikoskloof hebben we vorig jaar gezien. Een indrukwekkend zicht. Zeker de moeite waard om er eens naartoe te rijden. En ja, het eten is er bijzonder lekker. Dat is nu eenmaal een belangrijke factor voor de Grieken. De natuur lijkt voor hen een gegeven (daarom dat ze die wellicht zo onzorgvuldig behandelen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *