De vossen die de passie preken.

Dat minister van Milieu Georgios Papakonstantinou een villa had op Serifos, wisten we al. Dat die villa met Britse bemiddeling via internet per week wordt verhuurd voor 3500 tot 4500 euro per week wist ik zelf nog niet. Volgens Griekse journalistieke bronnen wordt die huur niet als inkomen aangegeven bij de Griekse belastingsdienst. Verder zouden documenten naar bovne zijn gekomen die aanduiden dat hij bovendien het zwembad aangeeft als waterreservoir. Waarmee je dus eigenlijk kunt zeggen dat het zwembad niet aangegeven is en dat hij er bijgevolg ook niet de juiste belastingen voor betaalt.

De SDOE, de opsporingsbrigade naar economische misdaden van de Griekse belastingsdienst, bleek op de hoogte te zijn van de hele zaak, maar kon niets doen, want het ging om hun eigen baas.

Als minister van Milieu is Papakonstantinou verantwoordelijk voor het opsporen van de illegale huizen gebouwen die de voorbije decennia zijn gebouwd op land dat voorzien was om herbebost te worden. Naar verluidt zou zijn familie zelf ook een dergelijk illegaal gebouwd huis in Brauron hebben en zou een familielid van Papakonstantinou een rechtszaak hebben geopend om het gebied als bouwgrond te klasseren, zodat de boete op het illegaal huis kan worden ontlopen.

Ex-minister van Milieu Tina Birbili (die nu veel geld zit te verdienen in Brussel door …, ja wat eigenlijk… te doen) zou zelf ook geen onbesproken blad zijn. Zij bezit een buitenhuis in Kalamos, een dorpje niet ver buiten Athene, dat is gebouwd in 1972 en waar een extra verdieping is op gebouwd, waar een kelder is gegraven en waar een gesloten pergola is rond gezet. Echter, in het dossier van de stedenbouwkundige dienst zouden geen vergunningen zitten voor die verbouwingen en de pers is daar nu achter gekomen.

Nu is de Griekse pers niet altijd even betrouwbaar en heel wat berichten moeten met een korrel zout worden genomen, maar bovenstaande toestanden zijn zo typisch voor Griekenland dat je toch wel mag aannemen dat, waar er rook is, er ook vuur is.

 

4 thoughts on “De vossen die de passie preken.

  1. Die man die denkt ver voor uit. in de zomer bij een brand zou de blus helis bij mij kunnen water tanken. altijd die grieken die niemand vetrouwen ,altijd dat wantrouwen.
    ελα τωρα μωρ αδελφε μου, η Τινα ειναι φιλεναδα του ,οτι θελει κανει.η περγολα της Μπιρμπιλη σε πειραξε;;;Δεν λες ,κοιτα η κοπελλα μενει στον Καλαμο με τον απλο λαουτζικο μαζι.
    Is Birbili toch heen gegaan?? zo stiletjes???zie je ,wat voor schade Eros niet kan verichten!!

  2. Birbilo zou toch naar Parijs gaan bij de OASA om te zorgen dat gr. zou ontwikelen.

  3. Ach ja, Parijs was het. Zou ze de speeches van GAP nog steeds schrijven?

  4. Genieten regeringsleiders niet van politieke onschendbaarheid en tot hoever kan dat wel gaan?
    Het is al bekend dat ze om zo te zeggen allemaal illegale streken uithalen of uitgehaald hebben maar onder het deksel ‘immuniteit’ onaantastbaar zijn. De Grieken zeggen atijd dat de vis begint te stinken vanaf de kop en ze weten goed wat ze zeggen.Als die ‘kop’eens serieus zou gezuiverd worden , dan is er al een groot deel van ‘s lands probleem opgelost.Kerk en staat,twee handen op ene buik .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *