De nieuwe taks op onroerend goed

Even een paar details over de nieuwe taks die op onroerend goed zal worden geheven. Zoals gezegd is het gemiddelde ongeveer 4 euro per vierkante meter. Maar het kan oplopen tot 10 euro.

Hoe zal dat worden betaald? De kosten zullen worden opgenomen in de elektriciteitsrekeningen van ΔΕΗ; de openbare elektriciteitsmaatschappij. Zelfs al koop je je stroom niet meer van hen, dan blijft de rekening toch nog komen, want het kijk- en luistergeld wordt op deze manier geïnd.

Nu heeft de vakbondsleider van de elektriciteitsmaatschappij al aangekondigd dat de vakbond er voor zal zorgen dat de speciale taks NIET op de elektriciteitsrekening zal komen. Hier krijgen we een interessant wrijvingspunt tussen vakbond en regering (die 2 kunnen het normaal gezien erg goed met elkaar vinden).  Eens zien of de soep zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend.

16 thoughts on “De nieuwe taks op onroerend goed

  1. εισαι ιδικοκτητης η ενοικιαστης;;
    Καλυτερα να εκανε ενναν ερανο υπερ πατριδος
    πχ
    http://www.youtube.com/watch?v=8xLvzVK5brk

  2. grapig dat via de electriciteits rekening wordt betaalt. vroeger moest je betalen als het licht uit ging, ovolos Charon , nu gaan ze betalen zo dat de licht niet uit gaat. Eides i Dei??

  3. Domme vraag misschien.Wordt er verschil gemaakt tussen eigendoms- en huurhuizen?Die meter voelt het verschil niet.En zakelijk onroerend goed dan? En nog pikanter:het kerkelijk o.g.

    Krankzinnige maatregel overigens:”Moet er weer een sussend gebaartje naar de troïka gemaakt worden?Zetten we toch gewoon de citroenpers weer even aan om de gewone kleine luiden van hun gereserveerde olie-geld voor van de winter te ontdoen!” Bah!

  4. Het is allemaal nog niet erg duidelijk @Aleko. En ook niet of werklozen nu ook gaan moeten betalen. Of gehandicapten. Het is een maatregel die weer “optimisme” opwekt in het buitenland, maar die maar halfhartig zal worden toegepast. Boter aan de galg – Griekenland zal hangen.
    Socialisme of barbariteit.

  5. Zoals gewoonlijk :onduidelijkheid ! Er zal ook een schaal opgesteld worden afhankelijk van de buurt waar het goed gelegen is …??? En gaan ze alle woningen daar over dezelfde kam scheren want er kunnen luxe bouwwerken staan maar ook oude huizen met nogal wat vervallen bijgebouwen.Ik heb het niet door , zal die taks afhankelijk zijn van het electriciteit verbruik ? Er zijn heel wat huizen die onafhankelijk zijn van de ΔΕΗ wegens generators en zon-wind energie. Inderdaad boter aan de galg .

  6. Klinkt een beetje als het “kadastraal inkomen” (“KI”) in België. Alleen wat lastig als je eigenlijk zelfs geen kadaster hebt, en omdat het snel-snel moet gaan, zal het weer aanleiding geven tot eindeloze discussies door degenen die zich dat advocaatgewijs kunnen veroorloven, en… *zucht* uiteindelijk een laatste klein uitstel van executie?

  7. Weet niet waar dit te posten, maar zie: http://blogs.telegraph.co.uk/finance/andrewlilico/100010332/what-happens-when-greece-defaults/

    O.a.:

    What happens when Greece defaults. Here are a few things:

    – Every bank in Greece will instantly go insolvent.

    – The Greek government will nationalise every bank in Greece.

    – The Greek government will forbid withdrawals from Greek banks.

    – To prevent Greek depositors from rioting on the streets, Argentina-2002-style (when the Argentinian president had to flee by helicopter from the roof of the presidential palace to evade a mob of such depositors), the Greek government will declare a curfew, perhaps even general martial law.

    Denkt iemand hier echt dat dat zal gebeuren? Dat laatste klinkt nogal dramatisch? Of niet?

  8. zeker zijn dagen zijn getelt. aleen hij gaat niet met helikopter weg maar met een dubbele kano ,want hij moet zijn moeder meenenmen. o alitis.

  9. kleine correctie, Tzimi: I ALLITES. Wat je op z’n minst kan zeggen is dat na 74 (en ervoor eigenlijk ook al) “o enas xeiroteros apo ton alon” was! Oloi fonazoun alla kai oloi ften.
    Ik hoop (wellicht tevergeefs) dat heel deze crisis ook iets positiefs voor het land tot gevolg heeft. Bijvoorbeeld de opkomst van een nieuwe politieke generatie met moed en ballen aan hun lijf, met innovatieve creativiteit. Ik hoopte op een vreedzame revolutie van het volk. Weg met demokratie, welkom ‘laokratie’! Viva la revolucion! of zo iets : )

  10. Re @Tzimi, pali gia thn mitera tou ?!

    Wat heeft GAP’s mama in godsnaam te maken met deze miserie ? Omdat ze toevallig joods is ?!

    Ik kreeg gisteren iets mee op GR tv (een van de zeer weinige keren dat ik vrijwillig de schreeuw-tv aanzet) ene GAP die iets meldde over onterecht racisme en discriminatie tegenover de Grieken mbt deze crisis. Je vraagt je toch werkelijk af waar dit op gebaseerd is…

  11. http://www.rtl.nl/xl/#/u/4748ad08-f809-48e3-87bb-97577f173636/

    Het is echt zover.De Nederlandse minister van Financiën Jan Kees de Jager zei vanmiddag niets meer of minder dan dat Nederland, Duitsland,Finland en misschien nog wat andere landen hun banken klaar aan het maken zijn voor het ongecontrôleerde failleren van Greece.Paar dagen/weken nog.Eindelijk de afrekening met de fascisten en hun nazaten die in 1945 met behulp van het vuige Albion de oorlog wonnen in Varkiza (de Wannsee-conference van Ellada).

    Arm,arm misleid en gemanipuleerd Grieks volk!

  12. Christos, helemaal mee eens ,sorry!OI ALITES. ik kan geen een brengen voor het geest dat ik zou niet willen ophangen. Ok , een maar , O Mimis mag blijven, hij kan nodig zijn in de toekomst.
    Roel, ik heb nergens gezegt omdat zij joods is. trouwens in de tijd van haar man ,wij hadden net zo goede relatie met Yasser als met Israel.gewoon omdat dat kind, de stomste van de familie kan het niet anders iets in zijn kinderen jaaren door zijn moeder ,die later aan de kant is gezegt om dat zijn vader viel op de boezem van Mimi, zij, zijn moeder moet hem hebben ingebracht, die haat.ik zeg ook niet omdat zij Amerikans is, dat maakt mij nieks uit.vergeet niet wij zijn groot geworden met zijn moeder Margareth, maar geen een griek heeft iets met haar. zelfs Marika van Mitsotakis ,of die koude Daphne van Simitis liever heeft dan haar.
    Maar goed,luister niet aan de griekse tv, en zeker niet aan Gap. ik weet niet wat heeft gezegt over racisme. wie weet wat ,heeft hij gezegt??
    Ik geloof dat deze unieke krisis ,het hoofdsom van de schuld is enorm, kan niet anders dan met een faillisement ,een eigen munt, en back to basics ,opgelost kan worden. het kan toch niet meer dat wij citroen in Argentina kopen en de boer op Peloponisos aan de kafeneio zit en kseini ta arx…tou. sorry maar ,zo zie ik het.zo als ik zei, in het echte leven heb ik het vaak meegemaakt, ik kan de dood verwerken maar de gang naar de dood niet. moet ik nog een keer Vengos dat laten zeggen??
    maar ik weet zeker dat zelfs dit zou op zijn grieks gaan, en een Megalo Tsirko zou worden.
    wie grieks kan lezen, hier een mooi artikel over de hele familie, om zijn vader en opa mee te nemen, en niet alleen zijn moeder, Η κηδεια που εθαψε ενα εθνος.
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html

  13. Aleko, het laaste wat ik kan nu aandenken is de Varkiza, en als het anders zou gelopen hebben. mischien sprak ik nu better Russish dan Nederlands.
    zo als altijd ,van af de tijd dat Efialtis als een nachtmerie de grieken heeft veraaden, zo in die tijd stond half griekenland tegen die andere helft. mijn oma die vertelde genoeg ook over die tijd alsof niet genoeg had van af 1922 meegemaakt.
    laat die klote verleden staan zou ik willen zegen maar ze hebben ons geleert dat als wij niet over de verleden weten dan zullen wij nooit weten waar wij naar toe gaan.
    laat maar,ik ga volgende keer stemmen op Leventis.
    http://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *