Bennie de leugenaar

“De elektriciteitsrekening zal zeker niet als een hefboom worden gebruikt om belastingen te innen”, zei de toen nog kakelverse minister van Financiën Venizelos een paar maanden geleden. Dat is leugen nummer 1, want de nieuwe taks die zaterdag is aangekondigd, zal via de elektriciteitsrekening worden verrekend.

“Er komen geen nieuwe maatregelen”, zo klonk het zaterdag uit dezelfde mond. Het gaat om maatregelen die worden genomen in het kader van reeds gestemde besparingen, dus het zijn geen nieuwe maatregelen. Maar er komt toch maar mooi een nieuwe taks. Leugen nummer 2.

De kost van de speciale belasting gaat van 0,5 tot 10 euro per vierkante meter, afhankelijk van de streek waar het huis staat. Vandaag zijn de details van de nieuwe taks vrijgegeven. Het gaat om bedragen van 0,5 euro tot 16 euro. Sommige bronnen spreken van 20 euro. Dat is leugen nummer 3 van meneer Venizelos.

En wat zeggen die details ons verder? Invaliden en werklozen zullen de nieuwe taks ook moeten betalen. Hoe ze dat gaan doen, weet ik niet. U las het misschien al: het aantal daklozen in Athene is met 25% toegenomen. Het zal er niet op beteren.

Er zijn echter groepen die niet zullen worden belast. En wie zijn dat, denkt u? Inderdaad, de openbare sector en uiteraard…. de Kerk. Die is de grootste bezitter van onroerend goed in dit land en betaalt nog steeds geen cent belasting.

En wat gebeurt er als iemand de taks niet betaalt? Dan wordt de elektriciteit afgesneden. Een waarlijk socialistische maatregel, van een premier die zegt dat elektriciteit een maatschappelijk goed is. Overigens is de elektriciteit het voorbije jaar al in 175.000 huizen afgesneden. Hoe ga je die bewoners dwingen om de speciale belasting te betalen? En ondertussen horen we zeggen van de buitenlandse geldschieters dat de nieuwe maatregelen (zo, het zijn dus TOCH nieuwe maatregelen) een stap in de goeie richting is, en dat Griekenland de nieuwe schijf van de lening uitbetaald zal krijgen. Een stap in de goeie richting? Weten die lui wel wat ze zeggen? Kennen ze na anderhalf jaar nog steeds de Griekse realiteit niet?

13 thoughts on “Bennie de leugenaar

  1. Het is niet te geloven. Ze zijn gewoon bang om het tekort aan te pakken waar het moet: de openbare sector. Er moeten ontslagen vallen, en niet enkel het maken van ‘reserves’ die 60% van hun loon zullen krijgen voor 1 jaar, en waarvan het meerendeel sowieso bijna pensioengerechtigden zullen zijn.

    Het eerste deel van de ‘ektakto foro’ moet betaald zijn vόόr 30/09, maar de belastingsbrief daarvoor is nog niet aangekomen bij het meerendeel => Er zal dus waarschijnlijk uitstel van betaling worden ingevoerd. Ik ben er nochtans zeker van dat ze in hun ‘proupologismo’ er vanuit gingen dat ze weldegelijk al geld zouden geÏŠnd hebben tegen eind september -> ze zullen dus weer al een keer hun doel niet bereikt hebben.

    De betaling van de ‘ektakto foro’ kan gespreid worden over maximum 6 maanden, waar elke maand minimum 300 Euro moet worden betaald. Oktober of November zal de belasting op onroerend goed moeten worden betaald. Ik woon in een appartement van 70m2, ik denk dat de zone waar ik woon 5E/m2 is, dus dat is een elektriciteitsrekening die plots 350Euro duurder wordt. Alles bij elkaar is dat plots 650Euro extra betalen in 1 maand, en dat is voor een klein appartementje.
    Ik ken genoeg mensen die met moeite de maand doorkomen, en als ze dan plots een elektriciteits rekening krijgen die 300+ Euro extra is, dan is dat een mokerslag.

    Een ding is zeker: wanneer de extra belastingbrief + de rekening van DEH zal ontvangen worden door de Griekse bevolking, dan zal iedereen aganaktismenoi zijn, en ik denk niet dat ze zo braafjes meer zullen zijn…

  2. GR buit het feit uit dat de zg ‘sterke’Europeers hun eigen huid willen redden omdat ze vrezen dat als er een land failliet gaat,zijzelf ook in problemen komen .De franse media zegt dat er veel omhaal voor niks gemaakt werd over die Sarko-Mengele-GAP discussie en schijnen nogal teleurgesteld te zijn .
    Griekse regeringen leven van dag op dag en zowat :après nous le déluge !
    Hoe gaan ze enorme afgelegen villa’s die hun eigen stroom produceren,gaan takseren ?

  3. Inderdaad @Jenny. Wat als iemand geen elektriciteitsaansluiting heeft? Er moeten nog zo’n mensen zijn! Hoe zit het eigenlijk met de liberalisering van de energiemarkt: moet iemand die bij een andere elektriciteitsleverancier zit, ook aan DEI betalen?

  4. Ja zeker, die andere leveranciers moeten de gegevens ook hebben.en die krijgen denk ik van Dei. de andere leveranciers leveren stroom de netwerk was van Dei, toch.
    Lefta yparxoyn, ke tha ta parei me to stanio.
    ik begrijp de resultaat van de telephoon gesprek gisteren niet. de staat is failliet ,betaalt geen een rekening al een paar jaaren nu, waarom laten ze die niet failliet gaan , en met de drachma en een stevige haircut, een nieuw begin maken ,zo als in Ijsland????
    Ok , de amerikan is te bij gekomen ,omdat bij de faillisement de amerikaanse banken en verzekeraars moeten betalen de CDSs, maar is dat ook in het belang van europa???
    nog iets over de nieuw tax.
    in combinatie met Varkiza.grieken waren heel blij dat griekenland niet naar de oosterse helft ging en de volk werd geteroriseert met de leuze ,de roden gaan jullie huizen paken. nu jaaren later de meeste met veel moeite en anderen met de werk van hun ouders hebben een huis. die verdomde griekse keramidi over hun hoofd. ik weet zeker de meeste vloeken alles bij elkaar die ze moeten betalen aan belastingen ,over dat eigen huis.
    Tha klapsoun manes ke pedia. eis anamonin..

  5. het is toch Benny o Kolotoumpas, dat past hem better.leugenaar??? dat zijn ze toch allemaal.(behalve Mimis), die is echt sinds Juni weg ,ergens op de Kretaanse bergen samen met de Krikris.je hoord hem helemaal niet.

  6. @Bertinos, ik koop zelf mijn elektriciteit niet langer bij DEI, maar bij een andere leverancier. Ik krijg echter nog wel elke 3 maanden een DEI-rekening in de bus, om het kijk- en luistergeld te betalen.
    Elektriciteitsverbruik is 0 euro op die rekening.
    Ik zal dus binnenkort ook een gepeperde rekening krijgen. Heb echter nog altijd mijn belastingsafrekening voor 2010 nog niet gehad. Normaal krijg je die altijd eind juni in de bus. Omdat ik vermoedelijk flink wat geld ga terugkrijgen (dat heb je als je veel kastickets had), willen ze nu uitvlooien of alles wel netjes ingevuld is?

  7. van vrienden die 300 euros zou terug krijgen weet ik dat ze snel al een rekening haden van 200 euros te betalen voor een andere nieu belasting.
    maar zijn ze gek geworden, ik hoor dat de vierkante meter prijs rond de 20 euros had worden voor niuw huizen.
    Δεν μας γαμουν καλυτερα ,μπας και ησυχασουν;;;

  8. Ik ken een beter systeem.
    Elke huisvader wordt belast op de lengte van zijn edelste orgaan.
    Hij mag de lengte zelf declareren.
    De aangiftes worden publiek gemaakt.
    Een echte vent wil nog wel declareren in een “kotje” te wonen maar met de familiejuwelen valt niet te spotten.

  9. @Bruno, ik weet dat je geen belastingconsulent bent (of is dat je nieuwe job?), maar ik heb horen waaien dat de nieuwe taks niet zou gelden voor vennootschappen die onroerend goed beheren, maw al die ‘real estate offshore bedrijven’ waar de politici en de echte rijken hun eigendommen in hebben steken? is dat waar? dat kan toch bijna niet??

  10. αμα γινεις καλογρια Μπρουνο και κανεις το σπιτι μοαστηρι,τη γλυτωνεις. Ave Maria!!

  11. hij heeft een notitie te bij gedaan, dat hij hem niet bedoelt. ik denk dat Loverdos is de persoon in questie.een ook nog baas van Pasok in aankomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *