Humor om de crisis door te komen

Een greep uit de moppen die tegenwoordig in Griekenland de ronde doen:

  • 15-jarige aangehouden aan de schoolpoort met een kleine hoeveelheid boeken op zak.
  • Een klant stapt binnen in een benzinestation en zegt tegen de pompbediende: “5 druppels benzine en 3 druppels olie.” Waarop de pompbediende: “Moet ik ook eesn in uw band veesten?”
  • Wat is het verschil tussen een werknemer en een pizza? Een pizza kan een familie van eten voorzien.
  • Wat is het verschil tussen een kalkoen en een Griek. Een kalkoen haalt het tenminste tot Kerstmis.
  • In de noordelijke voorsteden, ‘s nachts, springt een gemaskerde plots van achter een boom en houdt een pistool tegen het hoofd van een goedgeklede voorbijganger. “Uw geld, en snel!”, dreigt hij. “Weet u wel wie ik ben?”, zegt de goedgeklede man. “Ik ben die en die, parlementslid en voormalig minister!”. Waarop de overvaller: “In dat geval: MIJN geld, en snel!”
  • Een bediende gaat naar het kantoor van zijn directeur in een privébedrijf. “Meneer de directeur, kan ik even met u spreken”? – Waarop de directeur: “Zeker, kom maar in mijn kantoor.” – Zegt de bediende: “Zoals u weet werk ik al 10 jaar in dit bedrijf, en ik heb alle begrip voor de moeilijke toestand waarin we leven, maar ik wil u toch opslag vragen.” – En de directeur: “Ik was van plan om je opslag te geven, maar dit is jammer genoeg niet het geschikte moment.” – Antwoord van de bediende: “Vier bedrijven jagen nu op mij, maar ik wilde het toch wel eerst met u bespreken.” Het gaat nog zo een tijdje heen en weer tot de directeur besluit om zijn goede bediende te houden: “OK, ik geef je 15% opslag en 5 extra dagen vakantie per jaar. Ben je daar tevreden mee?” – Waarop de bediende: “Absoluut, meneer de directeur. Hartelijk bedankt!” – De directeur zegt daarop: “Zeg me eens: welke bedrijven jagen op jou?” – En de bediende: “De elektriciteitsmaatschappij, de watermaatschappij, de telefoonmaatschappij en de bank voor mijn lening….”

Ook in Amerika gaat het niet meer zo goed met de economie:

  • een beeld is nu slechts 200 woorden waard
  • Bill en Hilary Clinton slapen nu in 1 kamer als ze samen reizen
  • 50 Cent heeft zijn naam veranderd in 10 cent

6 thoughts on “Humor om de crisis door te komen

  1. en als iemand weet waar Chuck Norris is moet even melden. hij is de enige die griekanland kan redden.

  2. en volgende week 4-10 vieren wij ALLEMAAL het 2 jaarige bestaan van onze regering onder groot leider GAP.Tyxaio?? op dezelfde dag ,dieren dag alle wolven gieren en niet te vergeten walvissen hebben ook feest.
    ( vraag!!in Japan zijn ze gek op walvis vlees.en het is ook nog duur. hoe veel kilos zou Benny en Pangkalos incl andere mammalia (kijk wat je krijgt als Κητωδη, vertaalt) tussen de 300 parlaimentaries zou kunnen verkopen aan de japaners en wat voor een bedrag kan gr vangen??)
    niet vergeten dinsdag ,12 uur he??
    http://www.ellinofreneia.net/video.php?id=951

  3. οτι φαμε ,οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο Γιωργος μας!!

  4. Ondanks dat het schrijnend is: ik heb toch hartelijk gelachen om de grappen!

  5. Griekse grappen , Ok , zijn we gewoon aan maar als je van de KGB een mail krijgt met de hoofding:
    “Hoe dikwijls doe je het per maand?” dan was het even slikken,oogoptrekken en schateren vooraleer ik de rest openende !:) Het betrof overschrijvingen !:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *